‘מאסטרטגיה לתכנית עבודה’ – כנס הערכות מנהלי בתי הספר ברשת אורט לשנת הלימודים תשפ”ו, התקיים זו השנה השנייה בעיצומם של אירועים דרמטיים שעוברת החברה הישראלית. לנגד עינינו משתנה העולם בקצב מהיר, כשלחינוך תפקיד מכריע בעיצוב השנים הבאות. מלחמת חרבות ברזל והאירועים המטלטלים שחוותה ועדיין חווה החברה הישראלית מאז ה-7.10, העמידה את מערכת החינוך ואנשי החינוך בפני אינספור התמודדויות מורכבות והתאמות נדרשות למציאות חדשה. השגרה “החדשה”, מלווה בדאגות לביטחון פיזי ורגשי לקהילות בתי הספר, העצימה את תפקידו של ביה”ס כעוגן ומקור צמיחה לקהילה והצורך בהפניית משאבים לעיצוב סדר יום חינוכי חדש. לצד ההתחזקות המתמדת בהיבטי האקלים והחוסן, סימנה הנהלת הרשת את הצורך להתחדשות פדגוגית ולהתאמת תהליכי הלמידה לתהליכים המואצים המתרחשים סביבנו, בכלל זה כניסת הבינה המלאכותית לחיינו ולעולם החינוך והניהול וההבנה כי בית הספר במתכונתו החינוכית דורש שינוי. התאמות אלו מתחברות אל התכנית האסטרטגית, שמובילה הנהגת הרשת בשנה האחרונה.
בתהליך שקוף ומובנה, ובשיתוף העובדים, בוחנת הנהגת הרשת את יעודה של הרשת כקטר חינוך לאומי ואת התאמת התפקודים החינוכיים לצרכים הרלוונטיים. המטרה היא להתוות אסטרטגיה המחוברת למציאות ולצרכים המשתנים. זאת תוך רתימת משאב ההון האנושי ברשת, המצוייד בניסיון, בידע ובמסירות, לטובת תכנון ויישום התהליך. הסוגיות שנבחרו כנושאי המיקוד המובילים לשנים הבאות: ההון אנושי, חינוך רלוונטי בעולם המשתנה, שילוב חברתי וקידום האחדות, שותפויות וקשרים חיצוניים וכן שפה ארגונית אחת One ORT, נחקרו לעומק ומתוכן זוקקו המלצות לאסטרטגיה ארגונית ולתכניות עבודה.
כפועל יוצא מכך, התמקד השנה מפגש ההערכות לקראת שנת הלימודים תשפ”ו באופן בו מובילים שינוי ובאמצעים בהם מתרגמים את האסטרטגיה לתכניות עבודה ופעולות בשטח. את המפגש שהתקיים בכפר המכביה, בהשתתפות הצוותים הבכירים בבתי הספר של הרשת, הובילו שני מינהלים במשותף: מנהל חינוך ותפעול ומינהל מו”פ והכשרה, המייצגים כל אחד מהם, היבט אחר וחשוב להצלחת התהליך. את הכנס הנחה אבי בזה, מנהל התיכון והמכללה להנדסה ותעופה אורט חיל האוויר תל נוף. אבי, מנהל ותיק ומנוסה בקהילת מנהלי אורט, היה שותף בתכנון המפגש ובתהליך המיקוד עצמו. הכנס עסק במיפוי הקיים ובתוכניות רשת אורט להרחבה ולהתפתחות להשגת המטרה.
את המפגש פתח מנכ”ל הרשת, רז פרויליך, בתפילה לחזרתם של החטופים ובהתייחדות עם זכרם של 155 נופלי הרשת במלחמת חרבות ברזל, ביניהם בוגרים, בוגרים, מורה, מנהל בי”ס ובני משפחה ממעגל ראשון של עובדים ברשת: “זה אחוז גבוה מכלל הנופלים, שמלמד עלינו כרשת חינוך ועל חלקנו בעיצוב החברה הישראלית. אנחנו יושבים כאן בזכותם. הקמנו השנה אתר הנצחה, בו לצד ההנצחה, אנחנו עוסקים גם בסיפורי ההשראה לאורם אנו מחנכים את הדור הבא”.
בהמשך התייחס המנכ”ל לתפיסה בה הרשת רואה את בוגריה ובהתאם את תפקידה: “בית חינוך ולא בית ספר. חינוך במובן של להזיז נער מנקודה אחת לשנייה. לשנות את הקשר בין המקום ממנו הוא מגיע לבין הזדמנויות והצלחה. המחשבה הזו הובילה אותנו לתכנית האסטרטגית, הנשענת על תהליך עמוק של הפיכת החינוך לחינוך ואת הבית לבית. אנחנו רוצים שהבית יהווה מקור של חוסן, מקום שכמו את תלמידיו, הוא מלווה גם את בוגריו, מכיל ומשלב את כולם. לתוך הבית הזה אנחנו רוצים ליצוק מצויינות, ערכים וידע. כלים להשתלבות בחברה הישראלית”.
עוד שיתף המנכ”ל: “חזרנו לאחרונה מביקור במערכת החינוך באסטוניה. נפגשנו עם מובילים אבל ביקרנו גם בשטח. בבתי ספר שם אין צלצולים, מחליפים בכניסה את הנעליים לנעלי בית, ועוברים תהליך עמוק להפוך את המקום לבית, כחלק מתפיסה חינוכית. התכנית שלנו היא שאפתנית: להוביל שינוי בתפיסת ראיית התלמיד את ביה”ס. אנחנו מכוונים לחיבור החינוך הבלתי פורמלי למעשה החינוכי, ליצירת רצף והובלת מהלך חברותא כתפיסת עולם. אנחנו מבינים שהתכנית לא תצליח ללא שותפות של השטח… בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל השותפים, למח”ת ולמפ”ה שהובילו את הכנס הזה. זכינו להוביל חינוך בתקופה היסטורית במובן הרחב, בו יש לחינוך חלק משמעותי בנרטיב המתעצב, ככלי מרכזי לחולל שינוי.”
לעיון במצגת מנכ”ל
תימורה שירי, סמנכ”ל וראש מנהל חינוך ותפעול ברשת, פתחה את דבריה בדברי ברכת דרך צלחה למנהלי בתי הספר החדשים שנבחרו לנהל בשנת הלימודים הבאה בתי ספר ברשת. עוד ברכה בגאווה את בתי הספר שזכו השנה בפרסי חינוך: “השנה, התברכה רשת אורט בייצוג מרשים מאוד בפרסי ההצטיינות הארציים ובפרסי החינוך מטעם משרד החינוך: מתוך 13 בתי ספר מצטיינים בחינוך הממלכתי שנבחרו כמצטייני השנה, שני בתי ספר הם של אורט: אורט אבו תלול נווה מדבר בניהולו של ראג’י אלכרים ואורט גוטמן בנתניה בניהולה של טל בר מעוז. אליהם מצטרפת זכייתו של תיכון מקיף אורט חמ”ד גרוס בקרית גת בפרס החינוך הארצי בחינוך הממלכתי דתי. בנוסף, פרס החינוך, ע”ש אחמד טהא אגברייה לשנת תשפ”ה, מטעם ארגון המורים העל-יסודיים, הוענק השנה לאורט אדיבי באשקלון, בניהולה של אליקי אלקובי, על הצטיינות בחינוך למעורבות חברתית ואזרחית ותרומה לקהילה. בנוסף זכו מורים ומנהלים ברשת בפרסי הוקרה על עשייתם החינוכית.”
תימורה התחברה בדבריה אל דבריו של מנכ”ל הרשת: “האסטרטגיה שלנו כרשת חינוך מתמקדת בהגברת הרלוונטיות של בית הספר עבור הבאים בשעריו, תוך מיקוד בסדר יום חדש הכולל הרחבת העיסוק הערכי החברתי והעמקה בתחומים מדעיים וטכנולוגיים, השילוב ביניהם והפיכתם לקטליזטור להתפתחות תלמידי ביה”ס כבוגרים וליצירת חברה טובה יותר. אנחנו מרגישים שצריך להפוך את בית ספר למשמעותי. הקבוצה שנמצאת כאן יכולה לחולל שינוי ולזרוע זרעים. לא מדובר רק בפדגוגיה, אלא חיבור לערכים ולטכנולוגיה מתקדמת”. בהמשך הציגה תכניות עבודה: “אנחנו בוחנים את ציר מדד הייטק לצד הציר החברתי. שילוב בין השניים הוא מנצח. זהו סדר יום חדש עם סדירויות חדשות, שכל ביה”ס ינווט בהן את דרכו ויבנה לעצמו תכנית משלו, ימצא לעצמו את התמהיל הנכון, בהתאם לשרירים שהוא צריך לפתח ויקבע לעצמו את נקודות החוזק שלו. מה שאנחנו מציגים כאן מתייחס לעוגנים המשותפים, בפירוט תכניות ליישומם. מטרתנו לתת לכם מפת דרכים במקום להישאב לים התכניות בגפ”ן”. למצגת הכנס של מח”ת – מאסטרטגיה לתכנית עבודה; למפרט תכנית העבודה
ד”ר שרון גרינברג, סמנכ”ל וראש מנהל מחקר ופיתוח ברשת, שיתף: “הרשת מובילה באיכות התמונה החינוכית שלה ומזוהה עם חתירהה לסדר יום חינוכי חדש: 9600 תלמידים כבר התנסו בהסמכות במסגרת תוכניות כמו: FUTURE READY ו-iSTEAM שמובילה מפ”ה ועוד תכניות ופלטפורמות חדשניות שפותחו השנה במו”פ של אורט: כמו ביולוגיה סינתטית, ספורטק, הסקילבוס יוני, אורטל, ORT AI Assist. תפקידנו כרשת מובילה להפוך את ביה”ס למקום משמעותי ורלוונטי. האתגר הוא לבנות ולייצב תשתית לאורך זמן”. עוד הסביר: “המושג היברידי, קיבל זווית חדשה בתעשייה ובשוק העבודה: שילוב של צוותי בינה מלאכותית ואנושית לקידום משימות ותכניות עבודה. כתגובה, הקמנו במפ”ה צוות המתמחה בבינה מלאכותית, אותו מוביל רותם לפיד, ראש תחום AI ברשת, בכדי ליישם את השינוי בתכניות חדשניות ועולמות תוכן שיתכתבו עם השיגרה החינוכית, למצוא את האיזון בין טווח קצר לטווח רחוק ובכדי לדייק את היכולות העצמאיות הייחודיות של כל בית חינוך, לצד פיתוח למידה ארגונית כמנוף לצמיחה”. למצגת הכנס של מפ”ה – תומכים בתכנית העבודה שלכם
את ההרצאה המרכזית בכנס: “אם שינוי הוא התשובה, מה השאלה?” הובילה מרב חורב מלול, מומחית ליזמות וחדשנות ציבורית-חברתית. מרב התמקדה באופן בו מנהלים מובילים שינוי בארגון בהצלחה: “חשוב לייצר בהירות וקונספטואליזציה לחזון ולגלות אמפטיה כלפי העובדים. זה אינו תהליך, אלא ליבת העבודה – לחזור על זה שוב ושוב. ליבת השינוי עצמה נראית כמו כאוס, ועל המנהלים לפתח עמידות ולשדר עמידות”. למצגת של מרב חורב מלול
בחלקו השני של היום ביקרו המנהלים בשלושה מרחבי פעילות, שכל אחד מהם עסק בהיבט אחר שהציבה לעצמה הרשת כתחום מיקוד – פדגוגיה, ערכים וחדשנות. במרחבים הציגו נציגים ממפ”ה ומאורטוב חלק מהתכניות ואפשרו להתנסות בהדגמות חווייתיות. בתום הסיור בתחנות, הוזמנו לסדנאות יישומיות בהן הוצגו תכניות הלכה למעשה.