כנס מנהיגות רשת אורט ישראל תשפ”ג: הכשרת מורים במציאות משתנה

כנס מנהיגות הרשת לשנת תשפ”ג, התקיים השנה בסימן אחד האתגרים המרכזיים של מערכת החינוך תחת הכותרת “הכשרת מורים במציאות משתנה”. את הפקת הכנס שהתארח השנה במרכז האקדמי לוינסקי – וינגייט, הוביל צוות אורטוב במנהל לחינוך ותפעול של רשת אורט ישראל בשיתוף נציגים מבתי הספר.

לקראת הכנס הוזמנו מנהלים ובעלי תפקידים בבתי הספר ברשת להעלות ולהוסיף שאלות וסוגיות בנושא שמעסיקות אותם, במטרה להעלותן לדיון במהלכו.

את הכנס הנחתה מירב אלבז, מנהלת אורט אמירים בית שאן. ברקע תלמידות מגמת ניו מדיה באורט ליבוביץ נתניה עוררו ענין וגאוה, כשבהנחיית רכזת המגמה, צילמו את הכנס ותיעדו את אירועי היום.

תימורה שירי, סמנכ”ל וראש מנהל חינוך ותפעול באורט, פתחה את הכנס ובחרה למקד את דבריה במצוינות כדרך חיים ואת התווית קידום המצויינות בהוראה ולמידה כיעד מרכזי של הרשת. ד”ר יעל קמחי, רקטור המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, הוזמנה אף היא לשאת דברים.

בהמשך הוזמנה פרופ’ רחלי גלי צינמון, חברת סגל אקדמי בכיר בביה”ס לחינוך ודקאן במנהלת הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת ת”א, לדבר על תהליכי התפתחות מקצועית בעידן של שינויים מהירים. הרצאתה התמקדה בחינוך לחיים בגישה התפתחותית רחבה המתייחסת למקומם של תפקידי העבודה והמשפחה בתהליכי הבניית הזהות בשלבי חיים שונים, עבור אנשים מקבוצות חברתיות שונות, ובאופן בו משמעויות אלה קשורות עם תוכניות העתיד שלהם והשפעת כל אלו על עיצוב החברה. “אוכלוסיית המבוגרים הצעירים נמצאת במוקד מחקריי בשנים האחרונות, מתוך אמונה כי טיוב תהליכי ההתפתחות של קבוצה זו באמצעות תוכניות חינוכיות לקריירה עשויה לאפשר להם ליצור תמונת חיים משמעותית ומספקת”.

בתום מפגש המליאה הראשון התפזרו המשתתפים לשלושה מסלולים – סיור במרחבי FLS כמרחבי למידה גמישים במרכז להוראה חדשנית ומיטבית, שולחנות עגולים וביקור במרכז הסימולציה העוסק בפיתוח ויישום של סדנאות סימולציה המשתלבות בתהליכי ההכשרה והפיתוח המקצועי של אנשי חינוך. התהליך הסימולטיבי מאפשר התנסות במצבים מקצועיים מורכבים בסביבה בטוחה ותומכת, ועיגון של הפרקטיקה בתיאוריה.

לאחר ארוחת הצהריים התקיים פאנל “למידה מהצלחות” אותו הנחתה ד”ר הדס ברודי שרודר, מנהלת מהלך פורצי דרך בעיר תל אביב יפו, המתמחה במחקר ועשיה בהכשרת מורים ופרחי הוראה. השתתפו בו 3 מנהלי בתי ספר, ושני מורים מהרשת, אחת מהם בוגרת ביה”ס בו היא מלמדת כיום וכן אנשי חינוך מובילים מחוץ לרשת: מנהלת מרכז פיסגה בתל אביב יפו ומרצה בכירה במכללת לוינסקי.

הכנס נחתם בדברים מעוררי מחשבה שנשא מנכ”ל הרשת, צבי פלג: “ביה”ס לא יכול להישען על האתמול. הוא צריך לכוון אל פני העתיד. בכדי לנווט אל מציאות דינמית ומשתנה נדרשים אנשי חינוך מעולים, בעלי גמישות מחשבתית ומחוייבים למטרה. מערכת החינוך הישראלית חבוטה משנים של קיצוצים, שבעה מהצהרות חלולות על חשיבותו של החינוך ומשוועת למנהיגות חינוכית. במדינות בהן החינוך עומד באמת בראש סדר העדיפויות, המורים מייצגים את האליטה החברתית. צעירים מוכשרים, נבונים, משכילים ובעלי כישורים פדגוגיים, מתגייסים לטפח את הילדים והנוער. על מערכת החינוך בישראל לעשות הכל ולהפנות תקציבים לביסוס מעמדו של המורה ולהפיכת המקצוע מגנט לאנשים טובים.”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *