המנהל לחינוך ותפעול באורט מוביל סדר יום פדגוגי חדש

במהלך השנה החולפת ולקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ”ב, הוביל המנהל לחינוך ותפעול ברשת אורט, סידרת מפגשי הערכות פדגוגיים, בה לקחו חלק מנהלי קמפוסים, מנהלי חטיבות ומנהלים פדגוגים ברשת. תימורה שירי, סמנכ”ל וראש המנהל, הסבירה: “בשונה משנים עברו, קיימנו את ההיערכות לפתיחת שנה”ל במספר מפגשים פדגוגיים במהותם אשר היוו בסיס להבניה של יצירת סדירויות פדגוגיות מעודכנות. זאת במטרה שסדר היום בכל בי”ס יכלול גם רכיבים חדשים בהלימה למיומנויות הרכות אשר מוכיחות עצמן כרלוונטיות לצמיחה ולהתפתחות של כל תהליך כמעט. אתגרי הקורונה דחקו את עולם החינוך להמציא עצמו מחדש. בהתאם לכך הוספנו להערכות לשנת הלימודים, שבדרך כלל מוקדש להערכות תפעולית של בית הספר- חלק של הערכות פדגוגית,  מתוך הבנה כי השנה האחרונה טמנה בחובה הזדמנויות וצרכים רבים לשינויים משמעותיים”.

בסידרת מפגשי ההערכות הועלה הצורך בהתאמת אורח החיים בבית הספר לעולם החדש וביצירת מסגרות וסדירויות פדגוגיות, המתבססות על למידה ותובנות מתוך מחקרים אחרונים והתנסויות בשטח, ברובן בבתי הספר השונים של הרשת. מטרת התהליך היתה להוות קריאת התעוררות ויציאה לפעולה בכל בתי הספר ברשת, לקראת הצגת המשך הלמידה והפיתוח של כלים שונים שהוצגו במהלך המפגשים ע”י עמיתים.

מנהלים מובילים, שכבר החלו בהטמעת תהליכים בבית ספרם, הוזמנו להדגים את עבודתם, ובשילוב עם תובנות שהוצגו ע”י אנשי אקדמיה, התאפשר למשתתפים להכיר בצורה אינטימית שינויים ברי שכפול שהוטמעו בבתי הספר בתקופה האחרונה, כחלק מפעילות קהילת סדירויות חדשות, וכן את האפשרויות הטמונות במרחבי החדשנות שהוקמו בבתי הספר בשיתוף המנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה ברשת, כאינקובטור לפדגוגיה אחרת וכפלטפורמה לפיתוח מקצועי. יחד נבחנו אספקטים של התחדשות ויזמות, והועמקה חקירת מרחבי הלימוד בבית הספר של המחר: iSTEAM, מיומנויות המאה ה- 21, פדגוגיה אחרת, קמפוס וירטואלי אורט אביב וכן חממות מו”פ בית ספרי.

עוד נחשפו משתתפי התהליך לפלטפורמות, שמאפשרות תוכניות אורטוב, כבסיס להעצמת בני הנוער ולרכישת כישורי חיים ולעקרונות ליצירת  סדר יום פדגוגי חדש בבית הספר, תוך התייחסות למדדים, תשומות ותפוקות.

 

 

תגובה אחת על “המנהל לחינוך ותפעול באורט מוביל סדר יום פדגוגי חדש

  1. רציתי לשאול אילו כלי מדידה יש ל-3 הצירים של סדר היום הפדגוגי החדש. בנוסף רציתי לדעת אם גובשו קריטריונים להצלחת הטמעת/הנחלת סדר היום החדש הזה בבתי הספר השונים ברחבי הארץ וכן האם יש קריטריונים לבחינה ומדידה של הצלחת השיטה בכללותה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *