אורט בריא בסדרות סתיו 2020: אוכלים, זזים ומשנים הרגלים

מהי הארוחה החשובה ביום? האם מזון על הוא אוכל של גיבורי על? מה באמת נחשב לפעילות גופנית ואיך אפשר לדעת כמה אנחנו זזים? מה זה פודטק ומהו מזון העתיד?

בסדרת ההרצאות הווירטואליות “אוכלים, זזים ומשנים הרגלים”, שהתקיימה לאחרונה במסגרת סדרות עונת סתיו 2020, ארח הקמפוס הוירטואלי של אורט – אורט אביב, שלושה מפגשים בנושא אורח חיים בריא, בהם השתתפו כ-600 תלמידים מבתי ספר שונים של רשת אורט ישראל.

במפגש הראשון בסדרה, “הטוב הרע והלא נודע”, התארחה התזונאית, נאוה רוזנפלד, שהציגה תפיסות ומיתוסים בנושא תזונה ודיאטה כמו: מהי הארוחה החשובה ביום? האם “מזון על” הוא אוכל של “גיבורי על”? מה בין אכילת ביצים ורמות כולסטרול בדם? ועוד. רוזנפלד אף נגעה בנושאים נוספים כמו צמחונות, טבעונות ופלאו.

המפגש השני בסדרה, “זזים קצת אחרת”, עסק בפעילות הגופנית אותה אנחנו עושים, בחשיבות הספורט לבריאות, ובכך שנראה שלא כולם אוהבים לעשות פעילות גופנית. מנחות המפגש, חברות צוות המרכז למחקר ופיתוח ברשת אורט, ד”ר שרה גרופר ומיכל גלעדי, בחנו יחד עם המשתתפים את האופן בו פעילות גופנית משפיעה על גופנו, מה נחשב פעילות גופנית, איך אפשר בכלל לדעת כמה אנחנו זזים וכן דרכים יצירתיות לזוז.

במפגש השלישי, “מזון העתיד“, התארח פרופ׳ אייל שמעוני, סמנכ״ל טכנולוגיה של קבוצת ״שטראוס״. בהרצאתו המרתקת והמעניינת נחשפו התלמידים לתחום הפודטק, תחום העוסק בשילוב של טכנולוגיה חדשנית בתעשיית המזון. פרופ’ שמעוני הציג את פעילותם של חברות ומכוני מחקר שונים בארץ ובעולם בפיתוח מזונות חדשים ושיטות ייצור חדשניות. פיתוחים אלו יוכלו לתת מענה לגידול באוכלוסיית העולם כמו גם לדרישה הגוברת למזון בריא תוך שמירה על הסביבה. הנושא עורר ענין רב בקרב התלמידים ופרופ’ שמעוני ענה על שאלות רבות שנשאל במהלך ההרצאה על אוכל העתיד, בשר מתורבת, מזון מהונדס, גידול מזון בדרך למאדים ואפילו על קריירה בתחום.

סדרת המפגשים התקיימה במסגרת תכנית לימודים חדשה “אורט בריא” שפותחה במרכז למחקר ופיתוח ברשת אורט בשיתוף עמותת מהיום וצוות אורטוב הפועל להטמעת התכניות בבתי הספר ברשת בקבוצות מנהיגות הנוער.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *