קמפוס אורט אביב

הקמפוס הוירטואלי של רשת אורט ישראל - מרחב וירטואלי למקצועות הליבה לבגרות ולחטיבת הביניים הכולל מערכת לניהול למידה, מרחבי למידה מתוקשבים, הרצאות בנושאים שונים ותכנים איכותיים ועדכניים שפותחו באורט.

קמפוס אורט אביב הינו מרחב וירטואלי למקצועות הליבה לבגרות, תכני לימוד לחטיבת הביניים ותכנים בנושאי מדע וטכנולוגיה, מיומנויות חיים ועוד. בכל אחד ממרחבי הלימוד הוירטואליים תרגולים, פעילויות לכיתה, סרטונים, מבדקים לסיכום כל פרק ושאלות במתכונת בחינת הבגרות/מייצ”ב עם מחוונים לפתרון.

בקמפוס מערכת לניהול למידה, המבוססת על תשתית Moodle, הכוללת בתוכה את כל היתרונות של מרחבי למידה מתוקשבים, בשילוב התכנים האיכותיים שפותחו באורט ויכולות השיתוף בין מורי הרשת. הקמפוס מהווה פלטפורמה מאחדת המאפשרת למורה לנהל את תכני ההוראה של כיתתו. המורה יכול להשתמש בתכנים איכותיים של קורסי אביב ואורט או לנהל מרחב אישי אליו הוא מושך תכנים מקורסים קיימים, מעלה תכנים משלו ו/או משתמש בתכנים שמורים אחרים פיתחו. בנוסף, יכול המורה לאפשר לתלמידים להתכונן לבגרויות בעזרת תקצירים ומבחנים מדמי בגרות בתחומי דעת שונים. בנוסף לשימוש במערכת המתוקשבת ללמידה בבית ו/או במעבדות מחשב, לקמפוס מודל הפעלה ייחודי המאפשר הוראה במסגרת בכיתה, כאשר המורה מקרין והתלמידים משתמשים במכשירי הסלולאר האישיים. באופן זה, כל כיתה רגילה היא כיתת מחשב.

יתרון נוסף של המערכת הוא אפשרות מעקב למידה רציף אחר התקדמות התלמידים. כך יכול המורה לקבל דיווח מפורט על ביצוע של מטלות ומשימות תרגול עצמי. מעקב למידה כזה בשילוב היכולת לתת מטלות שונות לתלמידים שונים תאפשר למורה לבצע הוראה דיפרנציאלית – אפשרות לתגבר תלמידים חלשים וגם לאתגר תלמידים חזקים באותו הזמן.

צוות הקמפוס מעביר הכשרות לצוותי הוראה מתחומי דעת שונים לשימוש במערכת ובפיתוח פעילויות מתוקשבות עבור תלמידיהם.

דוגמאות להרצאות ופעילויות:

  • קחו כדור: כיצד הפך הכדורגל לתעשייה עולמית? כמאה וחמישים שנים עברו מאז עלו על הכתב לראשונה חוקי הכדורגל במהלך פגישה של ג’נטלמנים בפאב בריטי. במהרה הופץ המשחק והגיע לכל קצות תבל. מה יש במשחק הכדורגל שמלהיב את דמיונם של מיליארדי אוהדים בכל רחבי העולם? בהרצאה זו ננסה לענות על השאלה על ידי תיאור התפתחות המשחק והמאפיינים הייחודיים שלו שגורמים לו להיות כל כך אהוב.
  • השפעת הקורונה על שוק העבודה משבר הקורונה פקד את כל אוכלוסיית העולם במקביל וחייב ממשלות, חברות ויחידים לשנות את דרך פעולתם ולאמץ כלים ושיטות שונות כדי להמשיך ולתפקד. בהרצאה תינתן סקירה על השפעות הקורונה על חברות וארגונים שנכפה עליהם לשנות ולאמץ טכנולוגיות מתקדמות וגם לשנות את התרבות הארגונית שלהם. כמו כן, שינינו את הדרך בה אנחנו לומדים כתלמידים, סטודנטים וכעובדים עם המעבר ללמידה מקוונת באופן מלא. עתיד שוק העבודה מתייחס לשלב בו בינה מלאכותית ורובוטיקה ישנו את התפקידים והמקצועות בעשור הקרוב, אך הקורונה האיצה גם את התהליך הזה. העשור הקרוב יהיה שונה וזה הזמן להיערך אליו.
  • ההמצאות הטכנולוגיות ששינו את העולם על מה אתם חושבים כשנאמר הביטוי “טכנולוגיה ששינתה את העולם”? על סמארטפונים? על רובוטים? נסו לחשוב על המצאות מהפכניות יותר. בהרצאה זו עוסקים בשלוש דוגמאות להמצאות טכנולוגיות שלאחר שנכנסו לשימוש נרחב, מיליארדים ברחבי העולם שינו את אורחות חייהם. ההרצאה מיועדת בעיקר לתלמידי חטיבות ביניים.
  • בינה מלאכותית הבינה המלאכותית היא הטכנולוגיה החשובה ביותר איתה האנושות מתמודדת ונעזרת כדי לשפר, לקדם ולפתח כל תחום ונדבך בחיינו הפרטיים, הציבוריים והכלכליים. בהרצאה ניתנת סקירה מה זו הטכנולוגיה הזאת, מאיפה היא הגיעה, מה הפוטנציאל שלה ובעיקר איך אתם יכולים כבר עכשיו להתחיל ללמוד אותה ולהפוך אותה לחברה שלכם.

ליצירת קשר: קמפוס אורט-אביב – הקמפוס הווירטואלי של רשת אורט ישראל campus@admin.ort.org.il

לאתר קמפוס אורט אביב