על קולינריה, ערכים ומה שביניהם – מנכ”ל אורט רז פרויליך בביקור באורט דן גורמה

מנכ”ל אורט רז פרויליך וצוות מטה הרשת הגיעו לביקור במרכז ללימודים קולינריים אורט דן גורמה בת”א. נכחו בביקור גם רביב שוורץ, מפקח ארצי לקולינריה; סיגלית דאי, ממונה נוער מחוז ת״א ומפקחת פדגוגית ואנשי מטה מרשת אורט. 

הביקור בביה”ס התקיים תחת הכותרת: קולינריה, ערכים ומה שביניהם והוא נפתח בהצגת חזונו של ביה”ס, ע”י מנהלת המרכז, לימור יעקובי: “התיכון הקולינרי אורט דן גורמה חרט על דגלו להצמיח דור של אנשי קולינריה יצירתיים ומובילים, המבינים לעומק את אמנות הבישול, ערכי הקיימות והמסורת הקולינרית. תלמידינו מצוידים ביכולות מתקדמות, ובחשיבה חדשנית, המותאמות לעידן הדיגיטלי והמודרני תוך אימוץ גישות מתקדמות בתחום הקולינריה והניהול.” עוד שיתפה: “אורט דן גורמה גאה להוביל את המטבח הישראלי החדש ולקדם את הגסטרונומיה המקומית.”

בביה”ס לומדים השנה 88 תלמידים ותלמידות בתכנית לימודים שנתית המשלבת סדנאות וקורסים חדשניים בתחומי הקולינריה, המועברים ע”י צוות הוראה מיומן ומקצועי, המורכב מטובי הבוגרים במוסדות קולינריים מובילים. המטבחים והקונדיטוריה מרווחים ומצוידים במיטב הטכנולוגיה והציוד המתקדם ביותר ובסדנאות עמדות עבודה אישיות המאפשרות עבודה אינדיבידואלית.

ליבת הלמידה בבית הספר כאמור, מתמקדת בקוליניריה, אולם משאבים רבים מופנים ליצירת מעטפת חינוכית שלמה הכוללת פדגוגיה חדשנית לקראת בגרות לצד הכוונה לתעודת גמר ותעסוקה; ופעולות חינוכיות הקשורות בחינוך החברתי-ערכי, חיזוק החוסן, וחיבור לקהילה וכן פיתוח מיומנויות חדשניות, הרלוונטיות לעולם המשתנה.

צוות המטה הוזמן לסדנה בה תלמידי שכבה י’ סיפרו על מסורת בית ספרית המשלבת ערכים וקולינריה: התלמידים מארחים את תלמידי בית ספר יסודי לסדר פסח ארוחת צהרים. “יש כאן חיבור בין מסורת יהודית, ערך של נתינה וחיבור לקהילה. לא כל התלמידים עושים סדר עם ההגדה והמסרים של החג ואנחנו יכולים לתרום לחיבור”, הסבירה לימור.

בתחנה הבאה התרשמו האורחים מחיבור בין תחומי מעורר השראה בין לימודי ספרות לקולינריה. ‘מבשלים באולימפוס’ – היא ארוחה שיצרו תלמידים בהשראת לימודי המחזה אנטיגונה בשיעורי ספרות. כל תלמיד תכנן ארוחה המבוססת על מה שלמד, הכין אותה והציג אותו בערב הורים, כשבסופו הוזמנו ההורים להינות מהמטעמים.  בהמשך הציגו תלמידים בפני המנכ”ל מנות שהכינו בהשראת עבודת חקר בתנך כשתרבות ותנך נפגשים. במסגרת לימודי התנ”ך התלמידים הכינו עיתון המתייחס לדילמות הקשורות במושג מנהיגות והתקיים שולחן עגול עם המנכ”לך והתלמידים בנושא התכונות הנדרשות ממנהיג טוב ומה הופך אדם למנהיג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *