ערב יום השואה והגבורה תשפ”ג צויין בבתי הספר של אורט בטקסי זיכרון מרגשים, במפגשים, בפעילויות להנצחת זכר הניספים ובתיעוד סיפורי הניצולים. פעילות זו היא חלק מתכניות אותן מוביל צוות אורטוב בבתי הספר של אורט ישראל לאורך כל השנה במטרה ללוות את שורדי השואה ולהנציח את סיפוריהם. תכנית “מחוברים” ע”ש עוזי שטיינברג, מיסודם של הקרן לרווחה לנפגעי השואה ורשת אורט ישראל פועלת מזה עשור במטרה לסייע לניצולי השואה להתמודד עם בדידותם.
תכנית זיכרון מבעד לעדשה בשיתוף בית הספר הבינלאומי להוראת השואה ביד ושם, עוסקת בהנצחת זיכרון השואה ופיתוח מודעות ורגישות למצבם של שורדי השואה, תוך שימוש בכלים מעולם האמנות.
אחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוא מצעד החיים בפולין בו משתתפים מדי שנה יותר מעשרת אלפים בני אדם, יהודים ולא-יהודים מרחבי העולם. יותר מ-300 אלף משתתפים מעשרות מדינות צעדו במהלך השנים על פסי הרכבת מאושוויץ לבירקנאו, כמחווה לזכר השואה – רצח העם הגדול ביותר בהיסטוריה של העם היהודי. בשונה משנים קודמות, הפעם הובילו את המצעד 40 שורדי שואה מישראל ומרחבי העולם. חלקם כבר חצו את גיל 90 וגם את גיל 95. את רשת אורט ישראל ייצגו תלמידים מעשרות בתי ספר שצעדו לצידם.








באורט רונסון עוספיה התקיימה תערוכה של האמנית הדרוזית בותינה חלבי מדלית אל כרמל, אמם של שלושה בוגרי בית הספר, שבעבודתה עוסקת בזיכרון השואה.
בעשרות בתי ספר ברשת התקיימו אירועי זיכרון בסלון בהם חוו תלמידים ואנשי חינוך מפגש אינטימי ומלא משמעות עם שורדים.