אורט צריפין – פרוייקט שף צעיר בשיתוף חיל הלוגיסטיקה בצה”ל יוצא לדרך

פרוייקט “שף צעיר” של מערך המזון בצה”ל, מכשיר תלמידי תיכון לשפים, ובכך מאפשר להם שירות משמעותי בצה”ל ומעניק להם מקצוע וניסיון. כחלק מהמיזם לו שותפים משרד העבודה והרווחה ומשרד החינוך, מלמדים את התלמידים את מקצוע “אומנות הבישול” בליווי מדור אופ”ק (איתור ופיתוח קולינרי) במערך המזון, של צה”ל, אשר תומך בתלמידים עד גיוסם.

לאורך תקופת החניכה החניכים עוברים בין היתר גם סדנאות בישול עם נגדים מיחידות שונות, מבצעים סיור במטבחי צה”ל, מכינים ארוחות ללוחמים ועוד. ליווי התלמידים מבוצע עד יום הגיוס וגם לאחריו על מנת לאפשר כניסה מיטבית לשירות. עם סיום ההכשרה משובצים השפים הצעירים במוצבים, נותנים מענה ישירות ללוחמים וזוכים לשירות צבאי מאתגר ומיוחד. בנוסף, במהלך שירותם הצבאי עוברים השפים הצעירים חניכה עם שפים מובילים במשק האזרחי ואלו מלמדים את השפים הצעירים שיטות בישול ומתכונים חדשים ומגוונים.

בימים אלו יוצא פרויקט השף הצעיר לדרך בתיכון אורט צריפין – מנהל טכני ואומנויות הבישול, בשיתוף פעולה עם משרד העבודה וחיל הלוגיסטיקה בצה”ל במטרה להכשיר חיילים שהתגייסו בקורס מזורז למטבחים הצבאיים לשיפור התזונה הבריאה לחיילי צה”ל.

שולה מנור, מנהלת אזור באורט, שיבחה את התנעת התכנית: “זו התנעה של פעילות ערכית וציונית ממעלה ראשונה. פעילות בה חוברים יחד הצבא, משרד הכלכלה וצוות אורט צריפין בניהולה של אילנה מאיו”.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *