למידה דיאלוגית היא למידה מקדמת תוכן, כישורי חשיבה ודרכי תקשורת ומפתחת מיומנויות חשיבה ברמות גבוהות, חשיבה חדשנית ויצירתית, מפתחת ומאפשרת יכולת ביטוי עצמי מלא והקשבה פעילה. כמו כן הלמידה הדיאלוגית מפתחת ערכים כגון קבלת האחר, כבוד, ערבות הדדית ואחריות (ללמידה, להתנהגות) ויוצרת בתלמידים תחושת בטחון, מסוגלות, אימון ושייכות.
באורט רבין בגן יבנה באים לידי ביטוי שיעורים דיאלוגיים בלימודי תנ”ך, היסטוריה, אזרחות, מדעים וכן מתמטיקה. במערכי השיעור הדיאלוגיים משלבים צוותי ההוראה את תכני הלימוד של שני תחומי הידע, תוך קיום דיאלוג בתוך קבוצת העבודה על מנת לקדם את הטמעת הדיאלוג בקרב התלמידים.
“מיזם הכרישים” הוא אחת הדוגמאות ליישום המתודולוגיה בבית הספר. זהו מיזם מדעי גיאוגרפי המשלב למידה דיאלוגית בקרב תלמידי ז’, בו הכיתה חולקה לחמש קבוצות. בשלב הראשון – כל זוג תלמידים הציג את המיזם שלו, בשלב השני – הקבוצה בחרה את המיזם המועדף עליה כאשר אחד מהקריטריונים היה החיבור של המיזם לגיאוגרפיה ובשלב השלישי – הוחלט איך להציג את המיזם שנבחר בזום הכיתתי: מי מציג? מה אומר? באילו עזרים משתמש?
לאחר העבודה בקבוצות נפגשו כולם בזום. כל קבוצה הציגה את המיזם הנבחר, הבעיה והצורך, פתרונות אפשריים והפתרון שנבחר ע”ע הקבוצה. תלמידים שאלו שאלות , התייחסו, העירו הערות והציעו הצעות. בשלב האחרון יוצגו המיזמים בפני הכרישים ויבחר המיזם שיצבור את מירב הניקוד.
מנהלת בית הספר, מרי שפונט: “העולם סביבנו משתנה ומתפתח במהירות, ואנו נקראים לחדש ולרענן כל העת את המסגרות החינוכיות ואת התפיסות החינוכיות שלנו. כארגון חינוכי מוביל, מטרתינו היא להמשיך ולהוביל תהליכי חדשנות פדגוגית בבית הספר. הלמידה הדיאלוגית מאפשרת קידום דיאלוג בין תלמידים, על מנת לפתח קהילת למידה אקטיבית, אחראית לתהליך הלמידה, סקרנית, הבנויה על יחסי גומלין מאתגרים בין מורים, חומר הלימוד והתלמידים. הדיאלוג מוצג כאופן לימוד משמעותי, מאתגר, מרענן ואפילו מהנה. ההוראה והלמידה הדיאלוגית אמורה לפרוץ את הדפוס השבלוני והטכני של הלמידה, לפתח מפגש מסוג אחר בין המורים, הלומדים וחומר הלימוד, ואפילו לשנות באופן מהותי את מדדי ההערכה והבדיקה. הדיאלוג עשוי להפוך את הלמידה וההוראה לחוויה מתגמלת שממנה יצאו המורים והתלמידים נשכרים”.