מרכז המחקר והפיתוח של אורט מלווה השנה בתי ספר בישראל, ברשת אורט ומחוץ לרשת במסגרת פרויקט SALL. תלמידים ממקומות שונים בארץ מבצעים פרויקטים מחקריים והנדסיים בנושא מזון. הפרויקטים מבוצעים על בסיס מתודולוגיית Living Lab, אשר מעודדת שיתוף פעולה משמעותי עם גורמים שונים בקהילה.
אחד מבתי הספר המשתתפים ב-SALL הוא תיכון “גלים” שבכפר גלים. לאחרונה התקיים בבית הספר האקתון בנושא תזונה 2030, אשר התמקד במציאת פתרונות לאתגרים שמעסיקים את האנושות בנושא המזון. ההאקתון היה למעשה האירוע הראשון בפרויקט SALL השנה שבו תלמידי כיתה י’ “יצאו מהזום” והשתתפו באירוע פנים אל פנים המתבסס על עבודת ידיים (hands-on). מטרת ההאקתון, אשר התקיים במתחם המייקרס בבית הספר, היתה לאפשר לתלמידים לפתח אב-טיפוס לרעיונות שהעלו בתחילת השנה ופיתחו עם המורים שלהם במהלכה. בין הפתרונות שהתלמידים חוקרים ומפתחים ניתן היה למצוא מערכת חסכונית להשקיית צמחים במים מסוננים, מודל של רפת בקומות להגדלת תפוקת יצור הבשר והחלב, כלי עזר לייחור של עץ המורינגה הנחשב “מזון על”, מתקן למניעת זיהום פלסטיק בדגים על ידי סינון, אפליקציה למציאת “טביעת הרגל הפחמנית” של המזון שאנו אוכלים, ועוד.
במהלך ההאקתון התקיימה שיחה מעוררת השראה של התלמידים עם ד”ר אורי-מאיר צ’יזיק, מומחה להיסטוריה של הרפואה והתזונה. אורי שוחח עם התלמידים על “הפוליטיקה של האוכל” – מי עומד מאחורי המזון שאנו קונים ואוכלים, מדוע אנחנו אוכלים דווקא את מה שאנחנו אוכלים, והאם צריך וניתן לשנות זאת.