כחלק מהפרויקט הבינלאומי SALL, התקיימו לאחרונה סדנאות מקוונות בהשתתפות נציגים ממדינות שונות (ביניהן צרפת, הולנד, פורטוגל, ספרד ועוד). מטרת הפרויקט הבינלאומי, אשר מנוהל בארץ על ידי מרכז המחקר והפיתוח של אורט, היא לעודד בתי ספר לפעול בשיתוף פעולה עם גורמי קהילה בתחום המזון. בימים אלה הולכת ומתגבשת קבוצת בתי ספר בישראל אשר תהווה את קבוצת המיקוד בפיילוט של הפרויקט בארץ. מתוך בתי הספר הללו השתתפו בסדנאות שתי נציגות: אירית לדור מחט”ב דפנה בקרית ביאליק ומגי מועלם מתיכון אורט דנציגר בקרית שמונה. כמו כן השתתפו נציגי מו”פ אורט, נילי מוזס-בלוך ויאיר בן-חורין.
מטרת הסדנאות היתה לגבש את המתודולוגיה העיקרית שבה יפעלו בתי הספר ב-3 השנים הקרובות – מתודולוגיית Living Lab. ברוח הפרויקט, גיבוש מסגרת העבודה והמתודולוגיה נעשה בעצמו בשיתוף פעולה מלא, תוך התחשבות במגוון הרעיונות, שיטות העבודה והתרבות המקומית של השותפים השונים. למרות שהסדנאות תוכננו להיערך פנים אל פנים, הגרסה הווירטואלית שלהן היתה גם היא מועילה ופוריה – הודות לשימוש בכלים מקוונים שמאפשרים חשיבה משותפת סביב רעיונות תוך עידוד פעלנות ויצירתיות. כל זאת, תוך עבודה לסירוגין בקבוצות קטנות ובמליאה.
בסך הכל הפעילות התפרסה על פני שבועיים. בשבוע הראשון, כהקדמה לקראת סדנאות העבודה המשותפת נערכו ארבעה וובינרים. בכל וובינר התארח מומחה אחר: עובדת במרכז אמנות בבריסטול שבאנגליה, תלמידת כיתה ט’ מהולנד, מעצבת מאוניברסיטת ססקס שבאנגליה, ומנהל תחום ה-Living Lab במרכז התרבות Le Dome בצרפת. כל אחד מהמומחים הציג את הניסיון שלו בפרויקטים של Living Lab וקיים על כך שיחה עם המשתתפים.
בשבוע השני נערכו הסדנאות לעבודה משותפת, כאשר בכל יום הן התמקדו בשאלה אחרת. ביום הראשון עסקו המשתתפים בשאלה, מהו Living Lab? מטרת הדיונים היתה להגדיר במשותף את המושג, לאור המקורות והשימושים ההיסטוריים שלו, וליצוק לתוכו משמעות בהקשר חינוכי.
היום השני התמקד במאפייני פרויקט Living Lab. על ידי ניתוח דוגמאות לפרויקטים שונים בבתי ספר מהעולם, פעלו משתתפי הסדנאות לזיהוי מרכיבים שונים אשר רלוונטיים לפרויקט מסוג זה.
היום השלישי והאחרון של הסדנאות הוקדש לדיונים בנושא הטמעת הפרויקט. המשתתפים התבקשו לדון במרכיבי ה-Living Lab אשר זוהו ביום הקודם, ולבחון כיצד ניתן להשתמש בהם כקווים מנחים בעת ביצוע פרויקטים חדשים במסגרת פרויקט SALL.