ORT PRO – קהילת המצוינות בהוראת מדעים וטכנולוגיה של מורי אורט ישראל יוצאת לדרך

רשת אורט ישראל היא רשת החינוך הטכנולוגי מדעי הגדולה והמובילה בישראל מבחינה מספרית (כל בוגר עשירי בישראל הוא בוגר של הרשת), אבל גם ובעיקר בשל שילוב איכות, חדשנות, ראיה עתידנית, יצירתיות ויזמות בהוראה ובלמידה. מאז הקמתה מובילה הרשת שני דגלים: דגל החינוך הערכי ודגל החינוך הטכנולוגי-מדעי. ערכי הליבה המנווטים את עשייתה של הרשת הם: מקצוענות ואיכות; לצד מצוינות, חדשנות ויוזמה; אמינות והוגנות.

משאבי הרשת מופנים למיזמים יצירתיים חדשניים בתחום החינוך, המביאים עימם בשורה ושינוי הן בתחום המדעי טכנולוגי, הן בתחום הערכי-חברתי והן בתחום שילוב טכנולוגיות מתקדמות בהוראה ובלמידה, מהלכים ומודלים שזוכים להכרה בארץ ובעולם.

כארגון לומד, חדשני ודינמי הרשת חלוצה – בארץ ובעולם – בפיתוח ובהטמעה של מודלים חינוכיים, מגמות ותכניות לימוד חדשניות בטכנולוגיה מתקדמת, במדעים ובתקשוב וכן בתכניות להעצמת מנהיגותם של סגלי ההוראה, התלמידים והקהילה.

הקמת קהילת ORT PRO היא חלק ממהלך אותו מוביל המנהל למו”פ ולהכשרה ברשת אורט במטרה לפתח בקרב אנשי הוראה וחינוך נבחרים חדשנות אישית המבוססת על ניסיון רב ועל יצירתיות.  כל חברי הנבחרת הינם מורים למדעים וטכנולוגיה בעלי יכולת יישום מוכחת בשטח, ו/או מורים בעלי אוריאנטציה טכנולוגית בולטת, שאותרו ע”י המנהל למו”פ ולהכשרה בתום תהליך מיון שכלל ראיונות אישיים ובחינת המלצות ממנהלי בתי הספר, קולגות ומדריכים. פעילות הקהילה נועדה לחבר בין פתרונות קיימים וחדשניים למציאות בבתי הספר ובכך ליצור שינוי במערכת החינוך באמצעות יוזמות המערבות חדשנות טכנולוגית. היוזמות תהיינה בתחומים שונים של קידום צוותי הוראה לדרכי הוראה חדשניות, יצירת שיתופי פעולה בתוך בית ספר בין מורים מתחומי דעת שונים, סיוע לרשת אורט ביישום יוזמות חדשניות של המטה וחיזוק את החדשנות הרשתית. היוזמות והחידושים יוצגו בכנס שיתקיים בישראל בפעם הראשונה בסוף השנה הנוכחית.

השבוע הושקה ORT PRO קהילת המצוינות בהוראת מדעים וטכנולוגיה של מורי אורט ישראל – קהילה של 30 מורים מובילים מרשת אורט ישראל במקצועות המדעים והטכנולוגיה, בכנס פתיחה שהתקיים בריאקטור של מיקרוסופט בת”א – האב טכנולוגי למפתחים, המהווה קמפוס מקומי פתוח לקהילות מפתחים בתחומים שונים ונועד לסייע להם להיפגש, לקיים סדנאות ומיטאפים ולהאיץ תהליכי יזמות.

את הכנס פתח שרון גרינברג, סמנכ”ל וראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה באורט על הרצון של רשת אורט להעצים מורים מצוינים וללמוד מהם: “אתם כאן בשל ההצלחה שלכם והמחויבות שלכם כלפי התלמידים גם בתקופה זו. אנו רואים חשיבות בהעצמת מורים מסוג זה נכס רשתי והזדמנות ליצור תרבות ארגונית שיתופית של מצוינות, כשהכוונה בהקמת קהילה זו היא ללמוד מכם מה הופך מורה טוב למורה מצוין”.

תמיר ליאון, אנתרופולוג, שתחום התמחותו העיקרי הוא בני הנוער במאה ה-21 בישראל, ותרבות הפנאי שלהם, הגיע להרצאת השראה. בשנים האחרונות, עם התקדמות הטכנולוגיה והשתלטותה על חיינו, מתמקד ליאון במחקרו ובתצפיותיו בהשפעות ובהשלכות של הדבר על התפתחות הדור הבא, אותו הוא מכנה ״דור המסכים״. בנוסף לכך, ליאון הוא בעלים ומנכ״ל במכון ״אתוס״, בעלים בחברת ״yooma חדשנות קהילתית ברשת״, ומפתח תכניות מניעה והסברה בנושא ההתמכרויות, תחתיו נכללים: אלכוהול, סמים, אלימות, וטכנולוגיה. במפגש המרתק, הציג לאון דרכים חדשניות ובלתי אמצעיות להשפעה על הדור הצעיר, במציאות שהשתנתה ללא הכר ותמשיך להשתנות בשנים הקרובות, המבוססות על שילוב של ידע מקצועי שרכש ו- 25 שנות שיחות עם ילדים ונוער. לאון שיתף את תמצית מחקרו בצורה פרקטית: מה צריך לדעת מי שמחנך בני נוער בשנים אלו, זאת תוך מבט מפוכח אל העולם העתידי. ההרצאה שילבה היסטוריה של העולם, דמויות מפורסמות, ערך של חברות, מחקרים ותובנות על דחיית סיפוקים, חשיבות המרחב, מבנה המוח. “היכולת שלנו להוביל שינוי בעולם הזה יכולה להפוך אותו להיות הוגן יותר, שוויוני יותר וצודק יותר, וזאת בלי צורך במהפכות גדולות;  כל מה שצריך זו מודעות, ורצון של הרבה אנשים לקדם את המצב”.

IMG_4753

אתי לוי, מנהל אורט ע”ש גרינברג בקרית טבעון ומארה קופלר, רכזת מגמות הנדסת תוכנה ומידע ונתונים באורט ע”ש לבוביץ בנתניה בעבר וכיום חברת צוות החדשנות, הציגו תוצאות סקר שערכו במסגרת ההכנות למפגש בו נשאלו המורים החברים בקהילה על תחומים שמעסיקים אותם ושהם חושבים שיש לחדש בהם.

מאיה חבלין, בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני בחינוך, עבדה בעבר בתעשיית ההיי-טק כמתכנתת, ראש צוות ומנהלת פרויקטי הצפנה בתחום הסייבר סקיוריטי. כיום היא מורה במגמת מידע ונתונים Data Analysis באורט גרינברג קרית טבעון וחברה בקהילה שהציגו לוי וקופלר. חבלין הנחתה את פאנל ההיכרות של משתתפי קהילת ORT PRO, בו הוזמן כל אחד מהם להציג עצמו במתכונת TED באמצעות דוגמה לעשייה בולטת שלו בשטח.

לאחר פאנל ההיכרות הוזמנו מורי הקהילה לסיור במרחבי הריאקטור הממוקם בקומה ה-50 בבניין מידטאון והצטרפו לסדנת בואו נתחיל לפתח – עבודה בצוותים בהנחיית אבי נתן, כיום מורה למתמטיקה באורט קרית טבעון, שעבד יותר מ-20 שנה במיקרוסופט, הקים את מרכז הפיתוח שלה בארץ וניהל אותו ולביא בונימוביץ’, ראש מגמת הנדסת תוכנה, העוסקת גם בתחום המדעי וגם בתחום הטכנולוגי במכללת אורט גבעת רם בירושלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *