ORT FUTURE READY – פתיחה חגיגית להכשרת המחזור החדש של הפיוצ’ריסטים בתכנית

לפני כשנה וחצי, הציג שרון גרינברג, ראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה ברשת, בפני הנהגת הרשת והצוותים המקצועיים את ORT Israel Future Ready – תכנית חדשנות אסטרטגית לבתי הספר של רשת אורט ישראל, שמבקשים להמציא את עצמם מחדש כמוסד משמעותי, רלבנטי ומותאם לעולם האמיתי. שבועות מספר אחרי, בהובלת המכון לחדשנות במנהל למו”פ ולהכשרה של אורט, הושקה התכנית. צוות המכון בניהולה של גלית גולדברגר, שקד על פיתוח והשקת תפקיד חדש בבית הספר – פיוצ׳ריסט, שבתמיכה, הובלה וליווי של הצוות המקצועי במפ”ה, החל בתהליך בניית אקוסיסטם, שילוב למידה דיגיטלית מתקדמת, יזמות וחדשנות ויישום שלהם בתהליכי הלמידה וכן הכשרת הפיוצ’ריסטים. 16 בתי ספר נבחרו לפיילוט השנה הראשונה, שדיווחו על שינוי מיידי: שיפור כושר התעסוקה ע”י הטמעת הסמכות בינ”ל בתהליכי הלמידה היומיומיים של תלמידי בתי הספר (מיקרוסופט, IBM, גוגל); שיפור כישורי למידה ע”י יצירת אקוסיסטם נלהב ומוטיבציוני; ואפילו התחלה של למידה רשתית.

השנה, נתפתח המחזור השני של הכשרת הפיוצ’ריסטים, בהובלתה של מיכל שולמן, מצוות המכון לחדשנות, בו נבחרו לאחר מיונים לקחת חלק 10 מורים מובילים ויוצאי דופן. תפקידם יהיה להוביל חדשנות ופדגוגיה מיטבית בבתי הספר של הרשת, כחלק מקהילה חדשנית, יוקרתית, ומובילה. המטרה היא כי בעידן כה מורכב מבחינת השינויים הטכנולוגיים וכניסתה של הבינה המלאכותית למרחב החינוכי, יתפקד כל בית ספר בתכנית כמרכז חדשנות המשכן בתוכו גרעין יזמי של סטארט אפ ויחד עם יתר בתי הספר ומרכזי החדשנות ברשת ינהל בשיגרה קשרים מפרים וחולקי ידע וניסיון שיתופי – רשת של נוירונים.

מפגש פתיחת ההכשרה של מחזור ב’ בתכנית נפתח בהיכרות של הפיוצ’ריסטים החדשים עם שרון גרינברג, ראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה ברשת אורט ויוזם התכנית: “צוות התכנית שמלווה את המורים המשתתפים ומנהליהם מורכב מצוות המומחים המיומן ביותר שלנו. הצוות מפתח ומפיק את מפגשי ההכשרה, ובמקביל צוות מנטורים ילווה את התהליך השנתי האישי שלכם. בשנה הזו אתם תצאו למסע מרתק בו תלמדו ותקבלו השראה אחד מהשנייה, מחברות ההייטק המובילות ומעצמכם וכבר במהלכו תרגישו שינוי כמנהיגי חדשנות.”

בהמשך המפגש העבירה מיכל שולמן, רכזת הכשרת המחזור השני בתכנית, סדנת פתיחה מעוררת ומעניינת, שהיוותה טעימה מתכני ההכשרה.

ערן רביב, מנכ”ל חברת Tailor-ED, המציעה פלטפורמת למידה מבוססת AI שייחודה ביכולת לבצע התאמה אישית של מסלולי הכשרה לכל עובד על בסיס סריקה חכמה של מיליוני פריטי תוכן בארגון ומחוצה לו , ניהל בעבר את מיזם קמפוס IL – התוכנית הלאומית ללמידה דיגיטלית. בעשור החולף הוא הוביל תכנון, פיתוח וניהול של תוכניות התערבות לקידום מוביליות חברתית באמצעות טכנולוגיה של עשרות אלפי אנשים בישראל במסגרות שותפויות תלת-מגזריות.
ערן העביר לפיוצ’ריסטים סדנה מרתקת על פרויקט ההתנדבות הארצי שפיתח בשנותיו כמנהל תוכנית נטע עליו זכה בשנת 2012 באות הנשיא למתנדב וכן על מיזם קמפוס שבהובלתו זכה בשנת 2018 לאות ההוקרה לחדשנות בשירות המדינה: “בעידן מערכות בינה מלאכותית דוגמת ה-GPT כל הנחות היסוד הארגוניות והאישיות ביחס לזמן, איכות וקצב הפקת תוכן מתערערות ומשתנות מהבסיס. השילוב בין הצורך ההולך וגובר להיות בחזית הידע הטכנולוגי במציאות משתנה ודינמית ובין עולם תעסוקה משתנה, מצריך מאיתנו חדשנות, יצירתיות והחדרת טכנולוגיות חכמות שיאפשרו “Just in time learning” באופן המשתלב בלמידה היומיומית ומעצים את אותה במקום לעכב אותה. כמחנכים ומשפיעים חשוב לייצר עבור כל התלמידים מכל שכבות האוכלוסייה שיוויון הזדמנויות כדי שיוכלו להיות דור חדש של יזמי טכנולוגיה התורמים לקהילה”.

את המפגש חתמה גלית גולדברגר, מנהלת מכון החדשנות ברשת אורט, הציגה את תכנית העבודה לשנת ההכשרה הראשונה של הפיוצ’ריסטים וברכה בהתרגשות: “היום הזה הוא חגיגה של חדשנות, עדות למחויבות שלנו לנווט בנוף החינוכי ולהפוך אותו לא רק לרלוונטי אלא גם לחדשני ומותאם לתלמידים המדהימים שלנו. אז ממשיכים ומגבירים… לעבוד ביחד, ללמוד, לצמוח, לחדש ולעורר שינוי בעולם החינוך!”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *