מנכ”ל אורט, רז פרויליך, בליווי הנהלת הרשת, הגיע לביקור באורט אורנית, בי”ס שש שנתי אזורי. הביקור נפתח בהצגת חזונו ותמונותו החינוכית של ביה”ס, ע”י מנהלת בית הספר, ענת דובר. בביה”ס לומדים השנה מעל 950 תלמידים ותלמידות המגיעים מאורנית ומישובי הסביבה: אלקנה, שערי תקווה ועץ אפרים. צפי הצמיחה של ביה”ס מצביע על כך שבשנה הבאה עתידה אוכלוסית הלומדים בביה”ס לגדול בעוד כ- 120 תלמידים ותלמידות. לצד ההתמודדות עם המצב הביטחוני והשלכותיו על השיגרה החינוכית בביה”ס, נתונים אלו ממקדים את עבודת הצוות החינוכי בחיזוק הקשר בין מורים, תלמידים והורים, לצד פיתוח ושיפור פרקטיקות הוראה, עפ”י מודלים של לומד עצמאי, הערכות חלופיות ועידוד הקשרים החברתיים בין התלמידים.
דובר הציגה את חזונו של בית הספר: “בית חינוך אזורי שש שנתי הנותן מענה דיפרנציאלי לתלמידים בקשת הרחבה, תוך העצמה ומתן אפשרות למיצוי היכולות האישיות וטיפוח מצויינות של צוותי ההוראה ושל התלמידים ומאג לתוך עשייתו את הקהילה ותנועות הנוער”. ואכן ייחודיותו וחוזקתו של ביה”ס נעוצים בהיותו עוגן בקהילה. החל מפרויקטים יישוביים, מירוץ לפיד מסורתי, אימוץ בית גיל הזהב, דרך הובלת הפנינג, אירועים בקהילה וטקסים יישוביים ועד לחיבור אל מערכת החינוך היסודית בעיר – תלמידי אורט אורנית הם חלק בלתי נפרד מהפעילות הקהילתית ועיצוב המרקם היישובי.
במהלך הביקור, הוזמנו חברי המטה לסייר בתחנות המציגות זויות שונות של העשייה החינוכית. בתחנת מגמת האומנות – “קולאז’ של זכרונות”, הציגו תלמידי מגמת אומנות תוצרים מרגשים, שהוצגו בתערוכה עוצרים וזוכרים, תערוכה שעלתה לקראת יום השנה לציון אירועי השבעה באוקטובר. התערוכה נבנתה על ידי מגמת אומנות בבית הספר בהובלתן של המורות לאומנות: מיכל דבורי והדס בלום-ברטל והיא הציגה כרזות, שיצרו התלמידים בהשראת אירועי השבת השחורה, לצד הנצחת הנופלים, זאת לאחר תהליך חקר מרגש. בין היתר למדו שירים אותם בחרו לייצג ביצירות אומנות. תלמידת המגמה, לינוי קולמן, הכינה ציור המתאר ילדה ששבה מהשבי, בו הכירה הרבה אנשים, אותם נאלצה להשאיר מאחור. היא השתמשה בדימוי של שיט בנהר כדי לתאר את הרצון להמשיך בחיים, כשמאחוריה כל מה שהיה נוכח ולא נשכח.
זו אינה הפעם הראשונה בה תלמידי בית הספר מעמידים תערוכות בעלות מסר חשוב. יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים, החל בעוד מספר שבועות ב-25.11, מהווה עבור כולנו הזדמנות לעצור ולשאול מה ביכולתנו לעשות על מנת לצמצם ואף להפסיק לחלוטין את מעגל הפגיעה בנשים. בהשראת תרגום, של חיים חפר, לשיר העוסק בנושא: “אל תעברי לבד ילדה ברחוב…כל הגברים כולם יביטו בך במבט עורג”, התלמידים חקרו ועיצבו כרזות מחאה בנושא העלאת המודעות לתופעת האלימות נגד נשים. התערוכה מוקמה במרחב הציבורי בבית הספר וביישוב. נושא הפרויקט נבחר בעקבות אירועים של מקרי אלימות נגד נשים, וכן כחלק מן השינוי התודעתי והתפיסתי של מעמד הנשים בעידן מהפכת ה-me too.
בתחנת החדשנות – “הזדמנות ללמוד אחרת”, הוצג פיתוח של רחפן מציל חיים, שפותח ע”י תלמידי מגמה הנדסית-טכנולוגית, שמטרתו איתור והצלה במקרי טביעה. הרחפן מופעל באמצעות אפליקציה, בה ניתן לראות את מיקומו ולבצע סריקות מתקדמות. המיזם השתתף בתחרויות רבות, זכה למחמאות רבות ועורר תשומת לב רבה גם בקרב אנשי תעשייה ויזמים.
בתחנת מנהיגות פורצת דרך – אורטוב, הציגו התלמידים מיזם חברתי אותו הובילו – קפה קהילתי, בו יוכלו מורים ותלמידים להיפגש ולשוחח על נושאים שונים. בשלב הראשון ביצעו פעולות, בכדי להתגבש כקבוצה. לאחר מכן גיבשו תכנית עבודה הכוללת מיפוי צרכים, סקרים, סיעור מוחות ומצגות לקהילת בית הספר. התלמידים שיתפו: “כשנותנים לנו את הבמה, את הכלים הנכונים, ליווי והנחייה משמעותיים, אנחנו מרגישים שסומכים עלינו וזה משפיע על המוטיבציה לשנות ולהשפיע וכמובן להצליח.”