חג אורים תשפ”ג שמח מרשת אורט ישראל- תלמידי אורט מדליקים את האור-ט בקהילה!

בחודש דצמבר ובסמוך לו חלים החגים הדתיים – חג החנוכה היהודי, חג המולד הנוצרי, וחודש הרמדאן ועיד אל-פיטר או חג הקורבן האסלאמיים(משתנה בהתאם ללוח השנה האיסלמי – השנה יחול העיד אל פיטר בחודש אפריל). תקופה זו בשנה מבטאת יותר מכל חיים במשותף בני כל הדתות, וחשיבות קידום ערכי דו-קיום וסובלנות.

חג החנוכה הוא חג יהודי, הנחגג במשך שמונה ימים. ימים אלה הם ימי הודאה, לזכר ניצחונם של החשמונאים במרד נגד היוונים, חנוכתו מחדש של בית המקדש, ונס פך השמן. החג מצוין באמירת הלל והודאה וכן בהדלקת נרות חנוכה. חנוכה הוא אחד משני חגים (לצד פורים) שנוצרו על ידי חז”ל, וקיומם הוא מצווה דרבנן. עפ”י החסידות לכל חג בישראל משמעות מיוחדת, הקשורה לאירועים שהביאו לחג זה, וסיבת ציונו של החג מכוונת להשפיע על חיי היום יום במחשבה, בדיבור ובמעשה. המצווה המיוחדת של הדלקת נר חנוכה, מהווה ביטוי למשמעות המיוחדת של חג החנוכה – תקווה. כל עובר אורח שרואה את נרות החנוכה, מרגיש שגם אם יש חושך ואפלה ברחוב, נרות החנוכה הדולקים בבתים הם סמל לאור של שמחה, אור המתפשט ומאיר גם את החוץ. בחנוכה אנו מזכירים שאפילו חזקים ורבים, יכולים ליפול בידי חלשים ומעטים בעלי חוסן רוחני. זאת ועוד, החג החל בחודש כסלו, (מלשון כֵּסֶל או כִּסְלָה, מילים שפירושן “תקווה”) נחוג באוירת תפילה ותקווה לגשמי החורף.

חג המולד הוא חג המקובל כמעט בכל זרמי הנצרות המציין את הולדת ישו. על פי הברית החדשה נולד ישו למרים הבתולה בבית לחם במקום בו מצויה כיום כנסיית המולד. הנוצרים מאמינים כי לידתו של ישו מהווה הגשמה של נבואות התנ”ך על בואו של משיח מבית דוד, אשר יגאל את העולם מחטאיו ויגשר על הפער שבין האל ובין בני האדם. מאז המאה הרביעית כמעט כל הכנסיות חוגגות אותו ב-25 בדצמבר. החג מדגיש את התכנסות המשפחה והחברים ואת עונת החורף.

חודש הרמדאן מסתיים בחתימת “עיד אל-פיטר”. בחודש זה נוהגים המוסלמים במשך כ-30 ימי לצום מהזריחה ועד השקיעה. מקור שמו של חודש הרמדאן בשורש הערבי ר.מ.ד. הקרוב למילה העברית “רמץ” (=אפר חם) – שם החודש מרמז על היותו חודש קיצי חם. הרמדאן הוא חודש הצום אצל המוסלמים והוא החודש התשיעי בשנה המוסלמית – היא השנה ההיג’רית. תחילת חודש הרמדאן נקבעת על ידי הכרזה בשבועה של אנשי דת מוסלמים אדוקים, שראו בפועל את הירח לראשונה. הרמדאן הוא החודש הקדוש ביותר עבור מוסלמים ברחבי העולם ואחד מחמש המצוות העיקריות באסלאם. בחודש הזה הנביא מוחמד, עליו התפילה והשלום, קיבל את “הקוראן” מן השמים על ידי המלאך ג’בריל (גבריאל) ב”לילת אל-קדר” – ליל הגורל או ליל ההתגלות, זהו ליל גזירת גורלות בני האדם לחיים או למוות. גזר הדין נרשם בספר שמימי. חודש זה מסמל התחדשות, משמעת רוחנית והתבוננות עמוקה על הקשר לאלוהים ולדת. הימנעות מאוכל ושתייה במהלך היום, מהווה תזכורת לעוני ולמחסור שקיימים בעולם, ומזכירה לצמים כיצד זה מרגיש להיות רעב וצמא כדי לעורר תחושת חמלה כלפי נזקקים ואוכלוסיות מוחלשות.

תלמידי אורט ישראל, חווים את החג בדרכים רבות. אך הדבר הבולט ביותר הוא חיבורם של התלמידים בכל הארץ ובכל המגזרים לקהילותיהם והרצון של בני הנוער לשמח ולתרום.

פעילות חנוכה בכיתת הותיקים באורט אפרידר אשקלון
תלמידי אורט אפרידר אשקלון בחלוקת סופגניות בקהילה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *