שנת הלימודים תשפ”ג ברשת אורט ישראל נפתחה עם שאיפה לנצל הזדמנויות חדשות למימוש חלומות גדולים. החתירה לשינוי דפוסי חשיבה ולחיבורים מתבקשים, כמו גם גילוי הכוח שבאחדות ובשייכות לרשת מובילה והיתרונות האינסופיים בשילוב הכלים הטכנולוגיים בעשייה החינוכית, היוו את הקרקע להתנעת תכנית חדשנות חינוכית מותאמת למציאות המשתנה – ORT Israel Future Ready.
הנחות היסוד של התכנית מתמקדות במורים כמובילי השינוי, לצד מנהלי בתי ספר, המגוייסים לתהליך, כשהמטרה היא ליצור עבור התלמידים והתלמידות מרחב חינוכי רלוונטי המחובר לעולם האמיתי. צוות המנהל למו”פ ולהכשרה ברשת אורט, בהובלת שרון גרינברג, השוקד בימים אלו על פיתוח והתנעת התכנית למנהיגות חינוכית בעולם משתנה ועל ביסוס קהילת מורים מובילה, מקצועית, עדכנית ומועצמת ברשת אורט, אף הוביל את מפגש הלמידה הראשון בן היומיים.
בתום תהליך מיון מקיף ועמוק שכלל ראיונות אישיים וקבוצתיים, נבחרו 16 בתי ספר ברשת אורט להוביל את שנתו הראשונה של הפרויקט. היעד הוא כאמור יצירת קהילת פיוצ’ריסטים חושבת ומיישמת השואבת כוחה מעוצמתה של רשת אורט ישראל והשראה מהעולם האמיתי. את הקבוצה הנבחרת ינחה ויכשיר המכון לחדשנות בחינוך בשיתוף המרכז למחקר ופיתוח ברשת אורט ישראל. שאלות כמו איך בתי הספר יהיו מחוברים יותר לחיים האמיתיים? איך מאפשרים לתלמידים יותר employability? ואיך מגשימים עוד שאיפות גדולות, כמו למשל שילוב של הסמכות מחברות בינלאומיות כחלק מתוכנית הלימודים או למידה רשתית קבוצתית של לומדים מכל הארץ בתחומי עניין משותפים, הן חלק מהסוגיות המובילות.
מפגש הפתיחה של התכנית נפרש על פני יומיים והתקיים במרכזי הפיתוח של חברות הייטק גלובליות שבחרו להתמקם בישראל. הבחירה בלוקיישן מעבדות החומרה במשרדי חברת IBM העולמית בישראל, לא קרה במקרה. כך גם הבחירה במרכז הפיתוח של חברת אינטל בחיפה. כוונת המארגנים במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה באורט היתה ליצור כבר מלכתחילה חיבור לעולם האמיתי, במרחב בו ניתן לקבל השראה מאנשים שלחם חוקם הוא חדשנות ושינויים. את הלמידה הסדנאית במהלך היומיים הוביל אחד מהמומחים בישראל לנושא החדשנות, אריאל פליגלר, מייסד חברת RentedMinds. פליגלר, ששימש כסמנכ”ל מוצר וטכנולוגיות בחברות הזנק בתעשיות המדיה הדיגיטלית, התקשורת הסלולרית, המסחר האלקטרוני והתקשוב, משמש כיום מנחה ויועץ לחדשנות, חשיבה יצירתית וסיעור מוחות. ממנו למדו הפיוצ’ריסטים איך מובילים ארגון לפעול כארגון חדשן, על מאפייני הפיתוח הזמיש, יצירתיות ארגונית, סיעור מוחות אפקטיבי, ניהול סיכונים, יצירת אקלים יזמי ועוד.
במהלך היומיים נפגשו הפיוצ’ריסטים החדשים עם מירב חורב-מלול, סגנית ראש מטה ישראל דיגיטלית, השכלה ויישום בזרוע הדיגיטל הממשלתית, ושמעו ממנה איך מובילים שינוי בגופים בירוקרטיים ומורכבים הרבה יותר מבית ספר. חורב פגשה גם את מנהלי בתי הספר השותפים בתכנית לשיחה בגובה העיניים על התפקיד שלהם בהובלת השינוי.
שרון גרינברג, ראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה באורט, יוזם ומוביל התכנית, שיתף בהתרגשות: “מה זה מבחינתנו חדשנות בחינוך 2022? נכון, המילה חדשנות שחוקה… אבל מבין אינסוף האפשרויות, בחרנו באורט לעשות חדשנות ע”י העצמת את המורים. התחלנו בלחבר את הפיוצ’ריסטים שלנו לעולם האמיתי, בליגה של הגדולים, להפגיש אותם עם אנשים מוכשרים שיודעים דבר או שניים על הובלת שינוי, על חדשנות, על איך דברים עובדים באמת. אנחנו בתחילת הדרך, ואנחנו על רכבת הרים. מרגש כל פעם לצאת למסע חדש ששותפים אליו המון. תודה לכל החברות והחברים שנותנים לנו את הכנפיים ואת ההשראה לרחף במרחבים של חדשנות ויצירה”.
