תחרות מיטב היצירה הצעירה של משרד החינוך מתקיימת מידי שנה במטרה לתת במה לדור הצעיר של הקולנוענים ואנשי המדיה בארץ, רגע לפני הפריצה הגדולה שלהם. בתחרות, שמרכזת את מיטב היצירות של תלמידי מגמות טכנולוגיות התקשורת השונות מרחבי הארץ, הם תוצרים שהוגשו במסגרת פרויקט הגמר בי”ב בשנה”ל שתפ”ד של תלמידי מגמות טכנולוגיות תקשורת: סרטים עלילתיים, סרטים תיעודיים, צילומי סטילס, פרוייקטי ל.מ.ד (למידה מבוססת דילמה), עיתונאות ניו מדיה, קמפיינים פרסום חברתי, רדיו חינוכי. חלק גדול מהפרויקטים משקפים את הלכי הרוח ומצבם הנפשי של היוצרים והיוצרות הצעירות שנאלצו להתמודד מול ההשלכות הקשות של אירועי ה-7.10, התגברות על תחושות מצוקה ופיתוח חוסן ברמה האישית, החברתית והלאומית.
תלמידי מגמת תקשורת וניו מדיה באורט שפירא כפר סבא בלטו השנה בתחרות וקטפו את המקומות הראשונים בקטגורית פרסומות חברתיות ובקטגורית כתבות וידאו וגם בפרס חביב הקהל בתחרות הארצית של משרד החינוך. גם הקבוצה מאורט חולון התברגה במקומות הראשונים וקטפה את המקום השלישי בקטגורית כתבות וידאו עם הפרויקט “דו קיום”.




תלמידי המגמה בשיתוף בשיתוף בית איזי שפירא הפיקו והובילו קמפיין למען קידום שינוי באיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות ולהנגשת מרחבים מוגנים והנחיות בטיחות לבעלי מוגבלויות. הפרסומת המרגשת תשודר בטלויזיה. חברי הקבוצה: יאיר פזרקר, ליה שי, רביד עוזרי ודנה נאור, זכו במקום הראשון בקטגורית פרסומות חברתיות וסרטם זכה אף בפרס חביב הקהל.
תלמידי המגמה בשיתוף עמותת נטל הפיקו והובילו קמפיין לקראת פורים – פורים ללא נפצים, למען מתמודדי פוסט טראומה שעבורם השימוש בנפצים, המלווה ברעשי פיצוצים ובריח אבקת שריפה, מהווה טריגר חזק מאוד לזיכרונות כואבים מפיגועי טרור או מאירועי לחימה, מה שיכול לפגוע מאוד בתהליך ההחלמה שלהם.
חברי הקבוצה: יובל ראובני, נועה מיארה, שקד דיקשטיין, נועם חקר, הדר עמית, זכו כאמור במקום השני בקטגוריית כתבות הוידאו וכן בפרס חביב הקהל.