בתי הספר של אורט בטבריה ארחו את כנס מנהיגות הרשת לשנת תשפ”ב בנושא למידה חוץ כיתתית

כנס מנהיגות הרשת לשנת תשפ”ב, הוקדש השנה ללמידה חוץ כיתתית על היבטיה השונים ועל דרכים לקדם את הטמעתה במוסדות החינוך של רשת אורט. מנכ”ל רשת אורט, צבי פלג; מנהלי בתי הספר ברשת; ובעלי תפקידים נוספים, הוזמנו לטבריה, העיר המארחת, לקבל השראה ממרחביה היפים וללמוד על האופן בו מיושמת למידה חוץ כיתתית בבתי הספר של אורט בעיר: אורט במעלה טבריה, ישיבת אורט טבריה ואולפנת אורט טבריה.

חברי הועדה המכינה של הכנס, בה לקחו חלק בכירים במנהל לחינוך ותפעול: דפנה אלון, אבי אבירם ושולה מנור; במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה: גלית גולדברגר; וכן מנהלי בתי הספר בעיר: הרב גלעד מסינג, דנה מור, והרב שמעיה כרמל, ביקשו ליצור הזדמנות לדגום למידה חוץ כיתתית בהנחיית תלמידים ומורים משלושת בתי הספר, במוקדים שונים בעיר טבריה, המזוהים עם נופי הכינרת והארץ, וכחלק מתפיסה אותה מובילה לאחרונה הרשת, לפיה פדגוגיה פוגשת סביבה ותלויה בשיתוף פעולה הדוק עם הרשות והקהילה המקומית.

את חלקו הראשון של הכנס הנחה הרב גלעד מסינג, ראש ישיבת טבריה, שהזמין את נציגי הרשת והעיר לשאת דברים: סמנכ”ל וראש מנהל חינוך ותפעול באורט, ואלי מאירי, מנהל אגף החינוך בעיריית טבריה.



סדר היום כלל את הרצאתה של ד”ר שלומית לנגבוים, ראשת החוג ללימודי גאוגרפיה וא”י במכללת ברל, על הלמידה החוץ כיתתית ומאפייניה השונים, מתוך ראייה בינתחומית של אדם, טבע וסביבה, ורצף עבר-הווה ועתיד בעיצוב הנוף והחברה בישראל ובעולם. למידה המתרחשת מחוץ לגבולות חדר הכיתה בסביבה המזמנת תהליך למידה טבעי מאפשרת חקר והתנסות ישירה של התלמידים עם אובייקט או תופעה והיא חלק משמעותי מתהליך הלמידה. 

בפאנל מומחים בנושא פדגוגיה פוגשת סביבה אותו הנחתה גלית גולדברגר, ראשת המכון לחדשנות במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה ברשת, השתתפו אהוד רם, נוגה בן יעקב, ד”ר אלי פרץ וגונן רוזנר. הפאנל עסק בזיהוי ואפיון סביבות למידה חוץ-כיתתיות, הזדמנויות הטמונות בסביבות אלו, ודגשים לתכנון למידה חוץ-כיתתיות תוך מתן מענה ללמידה פרטנית ו/או ללמידה בקבוצות.



בהמשך היום ספגו המשתתפים את רוח המקום, כשנהננו מהופעת כלייזמרים של ישיבת אורט טבריה ויצאו לסדנאות בשטח.

המשתתפים התפצלו לארבעה סבבי סיורים במוקדים שונים בעיר: יער שוויץ, קבר הרמב”ם, חצר התנאים וסמטאות העיר, במהלכם נהנינו מהנופים והשתתפו בהפעלות שהובילו תלמידי אורט.






את חלקו השני של הכנס הנחתה דנה מור, מנהלת אורט במעלה טבריה, שהזמינה לבימה את להקת המחול הייצוגית של טבריה, בה מרבית הרקדנים הם תלמידי ביה”ס, למופע מחול מהפנט ומרגש.

את תובנות וחשיבות היום המלמד, סיכם מנכ”ל הרשת, צביקה פלג, והדגיש בפני המנהלים את הצורך והחובה למנף את העשייה החינוכית לאפיקים חדשים, המותאמים לאתגרי המחר ולשלבם בעשייה ערכית משמעותית וענפה. אלו חייבים להשתקף ביתר שאת בתקופה בה אנו נמצאים במסגרות החינוך ובסביבות הוראה ולימוד חדשניות וגמישות.


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *