היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים – תלמידי אורט ישראל קוראים די לאלימות!

מאז פרוץ מגפת הקורונה נצפתה עלייה משמעותית במקרי האלימות במשפחה בכלל ובאירועים של אלימות כלפי נשים בפרט. הסגר, החרדה, הלחץ הכלכלי ותנאי אי הוודאות, העצימו התנהגויות אלימות באופן משמעותי.
יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים
קורא לעצור את השגרה ולהתייחס במלוא הרצינות והמחויבות החברתית לתופעה הקשה. זו ההזדמנות לעצור, לראות את הפנים, להכיר את השמות ולשאול את עצמנו – מה ביכולתנו לעשות על מנת למנוע, לצמצם ואף להפסיק לחלוטין את מעגל הפגיעה.

בקריית החינוך אורט קרית ביאליק הפך מתחם ביה”ס למיצג אנושי בו השתתפו תלמידי מגמת התאטרון בשיתוף הצוות לחינוך חברתי ערכי וצוות היועצות לצד כרזות מחאה שעוצבו ע”י תלמידים.

באורט חולון ציינו את יום המאבק באלימות נגד נשים במיצג כיתתי, הפקת כרזות, סטיקרים, סרטון עדויות ומודעות אבל שקיבלו את פני  תלמידי ותלמידות בית הספר. על הפרויקט הייחודי היו אמונים תלמידי כיתה י8 והמחנך קובי לחאם שעמלו עליו במשך כמה שבועות כחלק מפעילות מעורבות חברתית. תלמידי כיתה יב3 והמחנכת יפעת יקוטי הגיעו תלו נורות אדומות לציון יום המאבק באלימות נגד נשים, ברחבי העיר.

תלמידי אורט קוידר במועצה המקומית נווה מדבר הובילו קמפיין למאבק באלימות נגד נשים בחברה הבדואית.

תלמידי מגמת ניו מדיה באורט שפירא כ”ס חברו לעדי גוזי ליצירת קמפיין הסברה ומחאה משותף: שכנות טובה מצילה חיים. פרשת שירה איסקוב שהתרחשה במצפה רמון בערב ראש השנה תש”ף, הפכה לסמל במאבק למניעת אלימות נגד נשים. שירה איסקוב הותקפה בידי בעלה, אביעד משה, שניסה לרצוח אותה לעיני בנם. איסקוב נפצעה קשה אך שרדה, ובשונה מסיקורים תקשורתיים אחרים של מקרי אלימות במשפחה, ביקשה לפרסם את שמה ותמונתה ברבים לאחר המקרה. ניסיון הרצח הכה גלים בישראל. במרץ 2021 איסקוב ושכנתה עדי גוזי שהצילה אותה מניסיון הרצח, נבחרו להשיא משואה משותפת בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-73 של מדינת ישראל.

תלמידי יב בקרית החינוך אורט קריית מוצקין ציינו את היום במצדה במסגרת המסע השנתי.

תלמידי ומורי אורט רבין בגן יבנה יצאו להביע את מחאתם נגד תופעת האלימות נגד נשים. מועצת התלמידים באורט רבין יצאה בקמפיין שנועד להגביר את המודעות לתופעה האלימות נגד נשים. התלמידים עברו בכיתות ערכו פעילויות הסברה וחלקו סרטים אדומים שנועדו להעלות את המודעות לתופעה הקשה. תלמידי ומורי ביה”ס יצאו להביע את מחאתם. מנהלת בית הספר, מרי שפונט: “יום המאבק ב אלימות נגד נשים חל ב-25 בנובמבר, לנו בבית הספר היה חשוב להעלות את הנושא לדיון עם תלמידנו. תמונת המצב והנתונים  הקשים אליהם נחשפים תלמידים ומורים מדי יום בערוצי התקשורת, מאלצים אותנו לתת את הדעת לתופעה הקשה שיש להוקיע אותה ולגנות אותה. אנו מחנכים את תלמידנו  לגנות את התופעה ולצאת נגדה. על כולנו מוטלת המחויבות לשבור את מעגל האלימות והפגיעות בתוך המשפחה”.

בקרית החינוך אורט סינגלובסקי בת”א התקיימו שיעורי חינוך משמעותיים בכל השכבות  ושיח פתוח ואמיתי התנהל בנושא החשוב ומחייב המודעות. בנוסף הוצג בחצר בית הספר ׳מייצג כסאות׳. הרעיון נשאב מאנדרטת הכסאות בקרקוב. המייצג מראה את תופעת האלימות החוצה מעמדות, מגזרים ועדות, והקיימת בקרב עולים חדשים, אזרחים ותיקים, בעלי רצף השכלה מגוון, נשים מכל שכבות הגיל, מעמד סוציו אקונומי או אינטלקטואלי שונה ואשר חשופות לאלימות פיזית, מילולית, נפשית, מינית ועוד. המייצג נבנה בעזרתם של הנוער העובד, חיילי פרק משימה ומועצת התלמידים של אורט סינגאלובסקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *