המרכז למחקר ופיתוח של אורט ישראל הציג את תכנית iSTEAM בכנס בינלאומי מקוון. הכנס, ביוזמת המרכז למחקר מדעי וטכנולוגי מתקדם באוניברסיטת טוקיו (האוניברסיטה המובילה ביפן), נערך במסגרת “שבוע ישראל” ועסק בקידום שיתופי פעולה בין ישראל ויפן. הכנס כלל מספר וובינרים בנושאים שונים מפרספקטיבה ישראלית: דיפלומטיה ישראלית, סייבר, בריאות דיגיטלית וחינוך.
רשת אורט הוזמנה על ידי מארגני הכנס באמצעות שגרירות ישראל להציג חידושים בחינוך STEAM בישראל. נציג המו”פ של אורט ישראל, יאיר בן-חורין, הציג את תכנית iSTEAM – פיתוחה והטמעתה בבתי ספר של הרשת. יאיר דיבר על הקווים המנחים בפיתוח התכנית – מבניית המסגרת התפיסתית והרעיונית ועד להגדרת אבני הבניין המהוות את נקודות הייחוס של התכנית לבחירת התכנים והפעילויות בה. בין השאר, תואר התפקיד המרכזי של למידה מבוססת פרויקטים PBL בתכנית, לצד פיתוח חשיבה בין-תחומית, מיומנויות מייקרס וחשיבה יזמית. לסיכום הוצגו נתונים מהטמעת התכנית בשלוש השנים האחרונות, יחד עם משובים ממורים ומתלמידים.
לצד המו”פ של אורט ישראל הציגו בכנס הגב’ קרין מאיר-רובינשטיין, מנכ”לית ונשיאת IAIT (האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות) והגב’ שיאו קאוואגואה, פרופסור-חבר מהמכון למדע תעשייתי באוניברסיטת טוקיו.
עם סיום ההרצאות התקיים פאנל שאלות ותשובות בהנחיית אריה רוזן, נספח התרבות והמדע של ישראל בטוקיו. אל הפאנל הצטרפו מאורט יואל רוטשילד- סמנכ”ל מו”פ והכשרה ומיכל בירן מנהלת המו”פ, וכן הצטרף נציג ממשרד הכלכלה, המסחר והתעשייה ביפן. השאלות עסקו ברובן במשמעות ובהשלכות של STEAM כגישה רב-תחומית, וכן בדרכים ליצירת שיתופי פעולה בתחום חינוך ה-STEAM בין ישראל ויפן.
נציגי אורט הציעו לפתח מיידית ערוצי שיתוף פעולה בהקמת אתר אינטרנט משותף ללמידה, מחקר והוראה של ISTEAM, לקיים דיאלוג על הכשרתו של המורה של המחר, לסייע בקידום פקולטת ISTEAM חינוכית שתוקם בטוקיו ולפתח תוכניות לימודים משותפות. מצורפים מס’ שקפים המתארים את תוכנית ISTEAM המוטמעת ב- 24 בתי ספר ברשת על רבדיה השונים.