ארוע חגיגי לסיום השנה הראשונה בתכנית ORT Israel Future Ready והצגת תכניות חדשנות לשנת תשפ”ד, התקיים במכללת אורט הרמלין בנתניה בהשתתפות מנהלי בתי הספר בתכנית, הפיוצ’ריסטים וצוות התכנית במנהל למחקר ופיתוח והכשרה ברשת אורט ישראל וכן במעמד מנכ”ל הרשת, צביקה פלג ונציגי מטה הרשת. הארוע סיכם שנה של מסע חינוכי מרתק בו הצוותים החינוכיים בבתי הספר שהשתתפו בתכנית, הוכשרו, התנסו וחוללו חדשנות חינוכית הלכה למעשה ששיאה בגיבוש תכניות חדשנות לבתי הספר לשנת הלימודים הבאה. את התוצרים והתכניות שפותחו הציגו צוותי התכנית בתי הספר בפני משתתפי הכנס.
לפני כשנה, הציג שרון גרינברג, ראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה ברשת, בפני הנהגת הרשת והצוותים המקצועיים את ORT Israel Future Ready – תכנית חדשנות אסטרטגית לבתי הספר של רשת אורט ישראל, שמבקשים להמציא את עצמם מחדש כמוסד משמעותי, רלבנטי ומותאם לעולם האמיתי. שבועות מספר אחרי, בהובלת המכון לחדשנות במנהל למו”פ ולהכשרה של אורט, הושקה התכנית. צוות המכון בניהולה של גלית גולדברגר, שקד על פיתוח והשקת תפקיד חדש בבית הספר – פיוצ׳ריסט, שבתמיכה, הובלה וליווי של הצוות המקצועי במפ”ה, החל בתהליך בניית אקוסיסטם, שילוב למידה דיגיטלית מתקדמת, יזמות וחדשנות ויישום שלהם בתהליכי הלמידה וכן הכשרת הפיוצ’ריסטים. 16 בתי ספר נבחרו לפיילוט השנה הראשונה, שדיווחו על שינוי מיידי: שיפור כושר התעסוקה ע”י הטמעת הסמכות בינ”ל בתהליכי הלמידה היומיומיים של תלמידי בתי הספר (מיקרוסופט, IBM, גוגל); שיפור כישורי למידה ע”י יצירת אקוסיסטם נלהב ומוטיבציוני; ואפילו התחלה של למידה רשתית.
האירוע אותו הנחה גרינברג, נפתח בהרצאה של ד״ר יובל דרור על בינה מלאכותית בראי הסוציולוגיה של הטכנולוגיה. ד”ר דרור הוא אחד הקולות המובילים והידועים בישראל שעוסקים בחקר ההשפעות העסקיות, החברתיות, המוסריות והתרבותיות של מהפכת הבינה המלאכותית. בהרצאה הציג תמונה מורכבת של הזדמנויות לצד אתגרים שניצבים בפנינו, בין אם כאנשים פרטיים ובין אם כמנהלים ועובדי חברות וארגונים.
צבי פלג, מנכ”ל הרשת ברך את בתי הספר ומובילי התכנית: “תהליך של הובלת חדשנות ופדגוגיה מיטבית בבתי הספר של הרשת אינו מובן מאליו. מעמדה של אורט כרשת מקצוענית וכקהילה חדשנית, יוקרתית, ומובילה קשורה קשר הדוק להיותכם מנהיגים המובילים ומשלבים חדשנות פדגוגית. שילוב משמעותי ודומיננטי של טכנולוגיות למידה מתקדמות בשיגרת בית הספר הוא הכרח השעה. אנחנו רואים בכל בית הספר מרכז של חדשנות המשכן בתוכו גרעין יזמי של סטארט אפ ואת כוחה של הרשת ביכולת להוביל קשרים מפרים ולחלוק ידע וניסיון שיתופי.”
בהמשך היום התנהל פאנל מנהלי בתי ספר ופיוצ’ריסטים ששיתפו בתובנות ובאתגרים שחוו במהלך השנה. בהמשך התפצלו המשתתפים לשלושה מרחבים כשבכל אחד מהם הציגו חמישה בתי ספר את תוכניות החדשנות שגובשו.