ביקור מנכ”ל אורט במוסדות החינוך של הרשת בעיר אשקלון

עם החזרה ללימודים במתכונת רגילה בתום שנת לימודים בצל הקורונה, חידש מנכ”ל רשת אורט ישראל, צבי פלג, את שיגרת ביקוריו בבתי הספר של הרשת, בכפוף להנחיות משרד הבריאות. אל הביקור בשלושה מתוך ארבעה מוסדות החינוך של הרשת בעיר אשקלון, התלוו בכירים במטה אורט ובעיריית אשקלון, ביניהם ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם; יובל זוזט ראש מינהל החינוך בעיר אשקלון ומנהל האגף לחינוך על יסודי בעיריית אשקלון, צוריאל דביר.

הביקור נפתח במרכז הבינתחומי לחדשנות ומנהיגות מדעית טכנולוגית במקיף ומכללה אורט ע”ש הנרי רונסון באשקלון, בהצגת נתוני ביה”ס.

מנהלת ביה”ס, אורה גול, הציגה את תמונת ביה”ס והתייחסה לנתונים, הישגים, הצלחות ואתגרים. בביה”ס לומדים 1541 תלמידים מתוכם 764 בחט”ב, 16 סטודנטים במגמת טו”ב – הנדסת בניין ו-29 סטודנטים במגמה לעתיד – חנ”מ. בשנת הלימודים תש”ף ביה”ס נכלל בפעם השישית (שלוש שנים ברציפות) ברשימת בתי הספר המצטיינים של משרד החינוך. בבית הספר מגוון רחב של מקצועות בחירה כמו: כימיה, ביוטכנולוגיה, פיסיקה, מדעי המחשב, הנדסת בניין, ואומנויות העיצוב לצד תכניות מנהיגות מדעית ייחודיות רבות כמו: עתודה מדעית טכנולוגית, קדם עתידים, רובוטיקה, מדצ”ים בפיזיקה, מדענים צעירים, משצ”ים, קיימות – התייעלות אנרגטית, ושיתוף עם תעשיידע.

חזון ביה”ס הרואה את תפקידו בהצמחת בוגר בעל אופקים רחבים, המכבד את זולתו ומחוייב לקהילה ולחברה בה הוא חי, בא לידי ביטוי בתפיסה חינוכית הממקמת את התלמיד במרכז, מתמקדת בפדגוגיה חדשנית, באמצעות הוראה בינתחומית ובהשקעה רבה באקלים בית הספר ובעידוד התלמידים למעורבות חברתית ולפעילות בתכניות אורטוב. בנוסף לכך הצוות החינוכי בבית הספר מעודד את התלמידים לקחת חלק בפרוייקטים חברתיים רגשיים כמו סדנאות משחק, יוניסטרים, מעגלי אבי, טיפול באמצעות בעלי חיים ועוד ובפרוייקטים פדגוגיים ייחודיים כמו iSTEAM, חוק ומשפט, התייעלות אנרגטית, טיק טוק בחינוך, הוראה מתקנת, רוקחות ועוד.

מנהלת בית הספר המאמינה כי: “תמצית ההוראה היא להפוך את הלמידה למדבקת, לגרום לרעיון אחד להצית אחר(מרווה קולינס)”, הציגה את האתגרים וההזדמנויות הניצבים בפני בית הספר. בדבריה חידדה את האתגר ביום “שאחרי הקורונה” בהעמקה והטמעה של למידה דינמית, יצירתית ויוזמת לצד הזדמנות לצמצום הפערים, לחיזוק החוסן הבית ספרי וחיזוק הקשר עם ההורים.

בהמשך סיירו המנכ”ל, ראש העיר וחברי הנהלות אורט והעיר אשקלון במרחבים השונים של מרכז החדשנות, נפגשו ושוחחו עם תלמידים שהציגו בפניהם פרויקטים ותוצרים ושיתפו בתחושותיהם וחוויותיהם.

בשיח עם הצוות החינוכי בבית הספר הודה המנכ”ל לצוות המורים, לתלמידים ולעובדים על שיתוף הפעולה, ההירתמות והמאמץ הרב, בתקופה לא פשוטה וכן ציין את שיתוף הפעולה בין הרשת והנהגת העיר. ראש עירית אשקלון, תומר גלאם, דיבר גם הוא על הברית האיתנה בין העיר אשקלון לרשת אורט ואת התרחבות פעילות הרשת בעיר. בדבריו שיבח את שיתוף הפעולה הפורה והמוצלח עם רשת אורט למען קידום החינוך בעיר, וליצירת מרחבים המותאמים לפדגוגיה חדשנית וכן הודה לצוות החינוכי בבית הספר על ההתגייסות המהירה לפתיחת הלימודים במתכונת מלאה ולהשבת כלל התלמידים לספסל הלימודים בצורה בטוחה וללא תקלות.

את הביקור באורט אדיבי באשקלון, פתח מנכ”ל הרשת, צבי פלג, בטקס חגיגי לחניכת חדר הכלה בבית הספר ובמכללה ובגזירת הסרט יחד עם מנהלת בית הספר אליקי אלקובי. את עיצוב החדר ועיטור הקירות בחדר המרשים והחדשני יזמו ויצרו תלמידי בית הספר, זאת כחלק מתפיסה חינוכית לפיה התנסות מעשית ומעורבות של התלמידים בתכנון ובביצוע היא מרכיב חשוב בדרכם האישית של התלמידים להצלחה.

המשלחת ביקרה במיזם בית הדפוס של בית הספר והתרשמה מתלמידי מגמת התקשוב, המתמחים ביישומים גרפיים בבית הדפוס, אותו הם מתפעלים. בהמשך הוזמנו חברי המשלחת לשיעור דיאגנוסטיקה בסדנת אוטוטק עם תלמידי י”ד במכללה בהתמחות אוטוטק, שם הודגמו דיאגנוסטיקה ואיתור תקלות ברכב. להקת בי”ס הנעימה לאורחים את ביקורם בשירה ובסוף הסיור הציגה מנהלת בית הספר, אליקי אלקובי, את נתוני ביה”ס, תוך דיון ושיתוף מורים מובילים.

בית הספר הינו מרכז חינוך ומכללה טכנולוגית בו לומדים 271 תלמידי תיכון ב-7 מגמות טכנולוגיות וכ-121 סטודנטים ב-3 התמחויות: מע’ פיקוד ובקרה, אוטוטק ובנית מכונות. חזונו של בית הספר מתמקד בהתווית דרך לתלמידי העיר אשקלון להשתלבות מיטבית ערכית, לימודית ויישומית בחברה ובתעשייה הישראלית, תוך מתן הזדמנות לכל תלמיד, למיצוי הפוטנציאל האישי בסביבה לימודית מותאמת, מכילה, מעצימה ומצמיחה.

תפיסתו החינוכית הייחודית של ביה”ס מתבטאת ביישום מודל טל”מ – טיפולי לימודי מקצועי. השילוב ההרמוני בין שלושת המרכיבים, הסולל עבור התלמיד את דרכו האישית להצלחה בהישגים לימודיים לצד השתלבות מיטבית מבחינה ערכית, חברתית וכלכלית.

מנהלת בית הספר, הציגה את אתגריו והשגיו של בית הספר ואת יעדיו לשנים הבאות. תמונת בית ספר אורט אדיבי 2025 מתיחסת להעלאת אחוז הזכאות לבגרות טכנולוגית, הרחבת מגמות נוספות במכללה, חיבור לתעשייה ולמפעלים מאמצים, פיתוח מקצועי של מורים המבוסס על קהילת מורים וממוקד במטרה של שיפור הישגים וכן פיתוח תעשייה בית ספרית באמצעות מיזמים בית ספריים.

הביקור האחרון התקיים במקיף עירוני א’ באשקלון והוא נפתח בהצגת תמונת בית הספר, נתונים, אתגרים ויעדים בסימן: “ליגת העל- לא רק בכדורסל”, זאת בהשראת זכייתו של ביה”ס השנה בפרס החינוך הגופני. מנהלת בית הספר, אורית בלאו-פנחס, הציגה את הסוגיות המרכזיות הניצבות על סדר יומו של בית הספר: שיפור מדד קרבה ואכפתיות, העלאת אחוז הזכאים לבגרות בכלל ומסיימי בגרות בהצטיינות בפרט, הגדלת התרומה לקהילה בצל הקורונה ויצירת חוסן בקרב מורים ותלמידים בשנת הקורונה. בבית הספר לומדים כ-1500 תלמידים במגוון מגמות.

תפיסתו החינוכית של בית הספר מקדמת חדשנות חינוכית באמצעות מרחבי למידה שונים, תקשוב בית הספר, סדנאות העשרה רב גילאיות, למידת עמיתים – טכנולוגיה בשירות הפדגוגיה, מדעניות העתיד וחברות בפורום חדשנות אורט וכן הנעת תהליכים פדגוגיים משמעותיים כמו: כיתות מדעיות אוטונומיות, כיתות מעו”ף ול”ב, הטמעת שפה פדגוגית ניהולית שש שנתית, ופורום פדגוגי המורכב מצוות מוביל בית ספרי. תלמידי בית הספר פעילים בתכניות ויוזמות חינוכיות ופדגוגיות כמו מועצת תלמידים, קבוצות איכות והעצמה, להקת יסמין- חבורת הזמר וליגת העל בכדורסל.

בהמשך הביקור סיירו חברי המשלחת בבית הספר וניפגשו עם תלמידים שהציגו בפניהם פרויקטים ויוזמות בית ספריות. הביקור הסתיים במפגש שיח עם הצוות החינוכי של בית הספר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *