AI בחינוך

הבינה המלאכותית הפכה לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ועל פי רוב התחזיות היא עומדת להפוך לשחקן מוביל כמעט בכל תחומי החיים. אין מדובר בניבוי עתידות או מדע בדיוני אלא בתהליך היסטורי שבו העולם והאנושות כבר נמצאים. ההשפעות הן רחבות ומרחיקות לכת וניכרות כבר בכלכלה, ברפואה, באומנות – וגם בחינוך. מתוך ההבנה וההכרה שהבינה המלאכותית עומדת לשנות את העולם החינוכי ולחולל מהפך בתהליך ההוראה והלמידה, החלה רשת אורט ישראל בחקירת ההשפעות הרחבות של הבינה המלאכותית על תחום החינוך, והאופנים בהם ניתן לשלב את כלי הבינה המלאכותית בעשייה היום יומית של אנשי החינוך.

את למידת והטמעת התחום בבתי הספר, מוביל רותם לפיד, ראש תחום AI באורט. למעשה, רשת אורט ישראל היא הרשת היחידה בישראל שהחלה כבר בשנת תשפ”ד לשלב לימודי בינה מלאכותית בסילבוס של שיעורים והחלה להאיץ את תהליך המעבר מהוראה ריכוזית המבוססת על הקניית תוכן, ללמידה פרסונלית מבוססת מיומנויות.

זאת ועוד, רשת אורט ישראל מעוניינת להכין את הצוותים החינוכיים ואת התלמידים והתלמידות לשינוי העצום המתהווה, שהשלכותיו מתגלות מרגע לרגע, בכדי שיגיעו מוכנים ככל הניתן לחיים האמיתיים בעידן של בינה מלאכותית, הן במערכת החינוך והן בעולם העבודה. דילמות רבות ומרתקות טמונות באתגר החינוכי העצום הזה: כיצד נחשוף את הכלים האלו לתלמידים, איך נלמד אותם להשתמש בהם, וגם אילו סייגים כדאי לשים כדי להשתמש בהם באופן נכון. היבטים של אתיקה, זכויות יוצרים, well-being ושמירת הפרטיות מקבלים כעת מקום לצד הידע והכלים הטכנולוגיים.