מפגש קהילת מנהלים ומורים מובילים בתוכנית iSTEAM אותה מוביל המנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה באורט, אותו פתח ראש מנהל מחקר ופיתוח והכשרה באורט, שרון גרינברג, התקיים לאחרונה בקונספט חוויתי ומיוחד. הכנס נפתח בחוויה חדשנית בחנות איקאה – המשתתפים נדרשו לגלות בעצמם 3 עקרונות מנחים של החברה, ובסדנה שנערכה לאחר מכן דנו בעקרונות שמצאנו ובחשיבותם. המשתתפים למדו שהחברה נותנת בולטות לעקרונות המנחים שלה, ובחנו אם גם בבתי הספר שלנו ניתן לראות בצורה בולטת את העקרונות המנחים אותם. דרך פעילות זו הודגמה חשיבות החקר העצמי והלמידה החווייתית שמהווה את אחד מהעקרונות החשובים בגישת iSTEAM.
סמדר אור, מנהלת התכנית במכון לחדשנות, שיתפה: “הכנס שילב למידה חווייתית, כלים יצירתיים ומסרים על פיתוח תפיסה רב-ממדית ונראות של עקרונות מנחים, במטרה לחזק את כישורי החשיבה המקוריים והחדשניים של המשתתפים ולאתגר אותם ליישם ברבדים נוספים את גישת iSTEAM בבתי הספר שלהם.”
לאחר מכן, הוצג מודל סקמפר (Scamper) – גישה יצירתית לפיתוח רעיונות חדשניים על ידי שאלת שאלות מנחות כגון: השמט, החלף, צרף ועוד. באמצעות המודל, המנהלים והמורים חשבו כיצד ניתן לשדרג את יישום גישת iSTEAM בבית ספרם. בהמשך, נציגים מבתי ספר מובילים הציגו יישומים ייחודיים של תוכנית iSTEAM כמו הכנת כרזות לתמיכה במשפחות החטופים, השתתפות בהאקתון בין לאומי בנושא קיימות, שילוב מח”צים (מדריכי חדשנות צעירים) ב-AI ועוד.
חלי בוחבוט, מובילת התכנית באורט מאיר קרית גת, הציגה צורך ופתרון לטיוב עבודת צוות iSTEAM. הצורך – מעקב וסינכרון בין קבוצות הלימוד השונות והפתרון שהוצג – טבלה שיתופית הנערכת און ליין בהתאם לפרמטרים הנדרשים לצורך ניהול המעקב.
רעיה אריאל, מורת iSTEAM מאורט חקלאי פרדס חנה, הציגה פעילות תלמידים במיזם “מחבקים את משפחות החטופים” במהלכו התלמידים רכשו כלים להכנת כרזות לצורך תמיכה והעלאת המודעות להחזרת החטופים. רעיה סיפרה כי התרגשות, הזדהות והתקווה היו רק חלק מהתחושות שחוו התלמידים שהשתתפו במיזם, הם התגייסו מיד למשימה והשקיעו זמן ומאמץ ביצירת כרזות מקוריות ומעוררות השראה. שיאו של המיזם היה במפגש מרגש בין התלמידים לבין משפחות החטופים. התלמידים הציגו את הכרזות שהכינו וחוו את החיבור שבין החלק הטכני של הכרזה לבין החוויה המרגשת שליוותה את החשיפה של הכרזות הזוכות בככר החטופים.
ברכה דרור, מובילת iSTEAM באולפנת אורט נהריה, הציגה את הפרויקטים שעליהם עובדות בנות האולפנה. על אף אתגרי המלחמה ההישגים של התלמידות היו מעוררי השראה ומחויבותו של הצוות אותו רתמה ברכה לתהליך בלטה.
סמדר אבידור, מורה מובילה בבית הספר אורט טבעון, סיפרה על המודל הייחודי בו פועלת תכנית iSTEAM בבית הספר כאשר כל תלמיד משובץ ל״חוג״ כמו: ספורט,אפייה,לימוד יער. בכל חוג משולבת התכנית בצורה מלאה. בנוסף סמדר סיפרה על גיוס צוות רחב לטובת הפרויקט ועל הנכונות והדחיפה של הצוות הניהולי של בית הספר.
ג׳קלין ביסאן עלי, מורה מובילה בבית הספר כרמים בכרמיאל, הציגה את ימי השיא שעברו התלמידים של התכנית ואת הויקאתון, תחרות בנלאומית שהובילו בבית הספר. בנוסף ציינה ג׳קלין את עבודת הצוות המצוינת של הכיתה יחד עם היזם ארז, שיתוף פעולה שמביא את התלמידים לתוצאות מצוינות בפרויקטים שלהם.
הפעילות החותמת הייתה סיור מודרך במוזיאון אגם, ודיון על החשיבות של ריבוי זוויות ראייה כדי להבין נושאים לעומק. המשתתפים דיווחו כי נהנו, למדו, ויצאו עם תובנות רבות על בית הספר שלהם בכלל ועל תוכנית iSTEAM בפרטי.