מנכ”ל רשת אורט ישראל, צבי פלג, בליווי מטה הרשת ובכירים מעיריית נהריה, הגיע לאחרונה לביקור ב-3 מבתי הספר בעיר בניהולה של רשת אורט: אולפנת אורט הראל נהריה, אורט מדעים ואמנויות ומח”ט אורט פסגות נהריה. הביקור נפתח בהענקת אות הוקרה למנכ”ל הרשת, צבי פלג, על פועלו ותרומתו הרבה למען חינוך ילדי העיר, מטעם עיריית נהריה. מנכ”ל עיריית נהריה, עו”ד דודו אלחיאני, וראש אגף החינוך בעיריה, אילן וקנין, ברכו את פלג והודו לו על ההשקעה הגדולה של הרשת בעיר בהיבט הפדגוגי וכן בהיבט השדרוג הפיזי של בתי הספר העל יסודיים בעיר. בביקור השתתפו גם מפקחת החמ”ד של משרד החינוך וכן יו”ר דירקטוריון רשת אורט, תא”ל (מיל.) מיקי בר.

מנכ״ל עירית נהריה, עו”ד דודו אלחיאני וראש אגף החינוך בעיריית נהריה, אילן וקנין, מעניקים אות הוקרה לצבי פלג מהעיר נהריה
בשנת הלימודים תשפ”ג, הצטרפו ארבעה בתי ספר בעיר נהריה לרשת אורט ישראל: שחקים, מדעים ואומנויות, מח”ט פסגות ואולפנת הראל. בתחילת שנת תשפ”ד נחנך בעיר בי”ס על יסודי נוסף מגשימים והצטרף גם הוא לרשת אורט. שיתוף הפעולה בין הנהגת העיר בהובלת ראש העיר, רונן מרלי, עם הנהלת רשת אורט ישראל, בהובלת מנכ”ל הרשת, צבי פלג, היווה את יריית הפתיחה להטמעת תכנית חדשנות בחינוך העל-יסודי בעיר והעמקת מצוינות טכנולוגית מדעית בתהליכי ניהול בתי הספר בעיר. לצד תכנון חינוכי ופדגוגי מגוון, וליווי תהליכי עומק משמעותיים, משקיעה רשת אורט ישראל בפיתוח תשתיות ובסביבה לימודית חדשנית ומתקדמת.
ברוח זו התקיים לאחרונה בעיר כנס נהריה STEAM לחשיפה וקידום מצויינות מדעית וטכנולוגית, בהובלת המנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה(מפ”ה) ברשת אורט בשיתוף מנהל חינוך וקהילה בעיריית נהריה. בכנס העירוני שהתקיים בבניין המדעטק בעיר, אותו כיבדו בנוכחותם ראש העיר, המנהיגות החינוכית בעיר, ובעלי תפקידים באורט, השתתפו תלמידי כיתות ט’ בבתי הספר של אורט בעיר והוריהם. בתי הספר הציגו את פעילותם תוך התייחסות רבה לשילוב טכנולוגיות AI בלמידה ובהוראה, וליתרונות למידה אמרסיבית ורשתית.
אולפנת אורט הראל נהריה
את הסיור בנקודה הראשונה בה ביקר המנכ”ל, פתחה שרה לוי, מנהלת אולפנת אורט הראל, בהצגת התמונה החינוכית של האולפנה. “חזון האולפנה הוא לגדול על מנת לגדל. אנו מאמינים בהעמקת אמונה, אהבת תורה ועבודת המידות, ופועלים מתוך חיבור אישי לכל בת מובילה ללמידה משמעותית ומצמיחה, המשפיעה על מעגלי הפרט, החברה והאומה כולה”.
לוי הסבירה כי העשייה החינוכית באולפנה סובבת סביב שלושה מרחבים – מרחב הפרט, המרחב הפדגוגי, והמרחב התורני-חברתי. במרחב הפרט כל בת היא עולם בפני עצמה, וככזו היא זוכה לתשומת לב מיוחדת ואישית באמצעות יחס אישי ועוטף ותכניות העצמה אישיות. בנוסף פועלות תכנית שילוב, חדר מל”א לליווי בנות הזקוקות ללמידה מאווררת ונינוחה יותר, ליווי עולות חדשות, ועוד. המרחב הפדגוגי מארגן את הלמידה של כל אחת מהתלמידות בהתאם ליכולותיה, כישרונותיה וחלומותיה, באמצעות בניית תכנית יעדים מדוייקת שלוקחת בחשבון את תחומי העניין של כל אחת, התאמת סגנון הלמידה לאופייה של התלמידה, תוך הדגשת חוזקותיה ושאיפה למצויינות. המרחב התורני-חברתי מחבר את הלמידה והצמיחה האישית של כל אחת לערכי התורה, ולאחריות חברתית בתוך האולפנא ומחוצה לה תוך העמקה בלימוד המביא לידי מעשה, פעילות חברתית ענפה, התנדבויות אישיות וכיתתיות ושיתוף מלא של מועצת תלמידות בהובלת תכניות חברתיות.
באולפנה מתקיימת פעילות תורנית-חברתית-ערכית באמצעות תכניות ייחודיות וכן פעילות להעצמה חברתית ואישית ברמת הפרט, הכיתה והשכבה, בשותפות הדוקה עם ההורים ועם הקהילה.
המשלחת נפגשה עם יו”ר ועד הורים באולפנה ושמעה על שיתוף הפעולה עם הצוות החינוכי ומעורבות ההורים בתהליך החינוכי. בהמשך ביקרו במדרשת “ואהבת” שהוקמה בשיתוף משפחת הרוש לע”נ ניסים הרוש במטרה ליצור בית לצמיחה רוחנית תורנית עבור התלמידות והסובבים אותן – הצוות, משפחותיהן של הבנות וסביבת נהריה בכלל. עוד התרשמו האורחים מתכנית זמן לל”ב (לבוא לידי ביטוי) – חוגים לבחירה כגון: אמנות, אמנויות לחימה, תסרוקות, כלבנות ונפגשו עם הבנות הפעילות בחוג האומנות.
אורט מדעים ואומנויות נהריה
בהמשך היום הגיעו האורחים לביקור באורט מדעים ואומנויות נהריה. דורית חילאי, מנהלת ביה”ס, בשיתוף שרית מנחמי, המנהלת הפדגוגית בביה”ס, הציגו את נתוני ביה”ס, מסלולים ומגמות, אחוז הזכאות לבגרות ואחוז הזכאים להסמכה טכנולוגית.
בביה”ס פועלת תכניות הדגל לקידום חדשנות חינוכית של רשת אורט, אותן מוביל המנהל למחקר ופיתוח והכשרה של אורט: iSTEAM ו- ORT FUTURE READY, אותן מובילה בביה”ס, נעמה צרור: “במסגרת התכנית התלמידים זוכים ללמוד להסמכות של חברות בינלאומיות, לשתף פעולה ברמה הרשתית, להכיר מקרוב את התעשייה והאקדמיה. עד כה למדו 60 תלמידות להסמכות בנושא יסודות בינה מלאכותית ו- cyber security. בהמשך, הוענקו להם תעודות ההסמכה שהונפקו ע”י חברות עולמיות כדוגמת IBM העולמית”.
שי אלבז דרור, מנהל החט“ע ומירי קנריק, מנהלת החט“ב, הציגו את העשייה החינוכית בבית הספר בדגש על תכניות ייחודיות ופיתוח מקצועי של הצוות החינוכי. יו”ר הנהגת הורים, אפרת נדלר, שהצטרפה לביקור, תארה את שיתוף הפעולה והדאגה של הצוות לרווחת התלמידים.
אורט מח"ט פסגות נהריה
את הביקור סיימה המשלחת בסיור באורט מח”ט פסגות נהריה בו לומדים 236 תלמידים ותלמידות. את פניה של המשלחת קידמה הופעה של משה קדוש, תלמיד כיתה י”ב בביה”ס, יוצר, כותב ומלחין.
מנהלת ביה”ס, אסנת בירנבוים, בשיתוף הצוות החינוכי הציגה את התמונה החינוכית של ביה”ס וחזונו, השלוב בחזון העירוני ופועל עפ”י קו מנחה של ‘תפירת חליפה אישית’ לכל תלמיד ותלמידה: “ניהול בית הספר מוכתב ומושפע מהתפיסה החינוכית כפי שהתגבשה על ידי הצוות החינוכי במהלך התהוות בית ספר “פסגות” וחיי היום יום בבית הספר. בית הספר חרט על דגלו את נושא הפדגוגיה הטיפולית, תוך שילוב ערכים ומיומניות נדרשות לחיים המודרניים בתהליכי הלמידה. אנו מאמינים בהתאמת מענים אישיים לכל אחד ואחת. בבסיס התפיסה החינוכית שלנו אנו מאמינים כי תפקיד ביה”ס לתת מענה מיטבי לתלמידים. אנו עושים זאת בהרבה חום ואהבה אליהם ובתהליך מקצועי והדרגתי, שמעצים את האמון של התלמידים בעצמם, בצוות החינוכי ובמערכת החינוך. אני רוצה להודות לרשת אורט על כל ההשקעות בביה”ס. כמו גם על שיתוף הפעולה של משרד החינוך מחוז צפון, אגף שחר, עיריית נהריה ורשת אורט שיחד מגשים לנו כל חלום בשביל התלמידים והצוות”.
חברי המשלחת הוזמנו להכיר את ביה”ס ופועלו, נפגשו עם תלמידים ושמעו על מיזמים ותכניות ייחודיות. בהמשך התקיים פאנל תלמידים, הורים, בוגרים ומורים אותו הנחתה אביטל פרח. סיפורי ההצלחות בבאורט פסגות שעלו מתוך נקודת מבטם האישית, רגשו את כולם. ריגש במיוחד בוגר ביה”ס, ישראל וקנין, שהשתחרר משירות סדיר בגולני גדוד 51 ושיתף את סיפור הגבורה מתוך הלחימה “מבחינתי להגיע לביה”ס זהו מעמד של סגירת מעגל”. התלמידה, שירה בוסקילה, שפונתה במהלך הלחימה יחד עם משפחתה מביתה, שיתפה את סיפור הפיכתה למובילת הסברה ברשת. עוד במהלך הפאנל העניקה מנהלת ביה”ס תעודת הוקרה למחנך, רביד לוי, ששב לביה”ס לאחר שירות מילואים ארוך.