את היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מציינים מדי שנה תלמידי אורט בפעילות המוקדשת לקידום ההבנה כלפי אנשים עם מוגבלות ולעידוד התמיכה בכבודם, בזכויותיהם ובשלומם וכן לשילובם בכל היבטי החיים הפוליטיים, החברתיים, הכלכליים והתרבותיים. מאות מתלמידי אורט נחשפו לסיפוריהם מעוררי ההשראה של בעלי מוגבלויות במפגשים עימם ובפעילויות שונות.
השנה, כשאנו מציינים מעל שנה לפרוץ מלחמת חרבות ברזל, נראה שהסיפורים מעוררי ההשראה נוסחים בכולנו מעט תקווה לימים טובים, בה חוסנה של החברה הישראלית המושתת על ההכרה בעקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עקרון כבוד הבריות, התגלה במלוא עוצמתו. לפי נתוני אגף השיקום במשרד הביטחון אל מעגל הפצועים הצטרפו עשרות אלפים, ביניהם אלפים הזקוקים לשיקום פיזי ונפשי ולתהליך הסתגלות לאורח חיים עם מוגבלות. יום זה מזמן לנו הזדמנות להעצים את חשיבותם של הכישורים הבין-אישיים, את היכולת לקבל את האחר, להכיל את השונה ולגלות אמפתיה וערבות הדדית.
מחלקת אורטוב, המובילה את תכנית חמניות לקידום המודעות לאנשים עם מוגבלות בבתי הספר של אורט, מקדמת שיח בתוך קבוצות המנהיגות על האופן בו יוצרים אמפתיה כלפי א/נשים עם מגבלה; על הדרך לשלבם בחיי היום יום ועל האופן בו ניתן להנגיש עבורם את המרחבים הציבוריים. רכזי התכנית ביקרו בשוהם וחוו את מודל עיר נגישה במסגרת יום ההכשרה בתכנית. שוהם היא אחת הערים המונגשות ביותר בישראל. הם נפגשו עם אלחנן גבריאלי, קטוע רגל ויד שכתב את הספר “לבחור בחיים” ועשה ועדיין עושה את הבלתי יאומן, ולמדו שחובתינו כאזרחים להכיר במגבלות של האחר ולהעביר את המסר הלאה לתלמידים. עוד מהפעילויות שהובילו צוותי התכנית בבתי הספר: משחק כדורסל חברותי שהתקיים מול קבוצת שחקני כדורסל על כסא גלגלים; שיחה עם חבר במועדון אקים בעיר לוד, שדיבר על המשמעות של להיות שווים; מפגש עם אנשים עם לקויות ראיה שהעבירו הרצאה ונתנו לתלמידים כיסוי לעיניים על מנת שיוכלו ללהתנסות בחווית לקות ראיה.