יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים – מחאות תלמידים ותלמידות נגד התעלמות העולם מפשעי ה-7.10

יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים חל ב-25 בנובמבר, מתקיים השנה בישראל בצל אירועי מלחמה כואבת ומדממת. היום שנקבע על ידי האו”ם במטרה להעלות את המודעות לכך שנשים בעולם נתונות למקרים של אלימות פיזית, נפשית, מינית וכלכלית בבתיהן ומחוצה להם, מבקש לתת הד ציבורי לתופעה ולהדגיש כי אלימות נגד נשים היא הפרה של זכויות אדם בסיסיות ותוצאה של אפליה ושל חוסר השוויון שעדיין נפוץ בין נשים וגברים.

משום מטרות ברורות אלו, בולטת שתיקתם של ארגוני הנשים לנעשה בישראל. ארגוני הנשים של האו”ם, וארגוני נשים בינלאומיים בחרו שלא לגנות את מעשי האונס והתקיפה המינית ההמונית שבוצעו בשבת השביעי באוקטובר, בנשים ונערות ישראליות. בימים בהם אנו כואבים על לכתם של הנופלים והנופלות ומתפללים להחלמת הפצועים ושובם של החטופים והחטופות, מצטברות ראיות קשות על מימדי הפשעים שבוצעו נגד נשים ישראליות. בדוח היחיד שפרסמה מאז פרוץ המלחמה, אף הטילה רים אלסלם, האחראית באו”ם לענייני אלימות מבוססת מגדר, ספק על אמיתותם של מקרי האונס שהתרחשו ב־7 באוקטובר על ידי חמאס, על אף העדויות.

בישראל מובילים ארגוני נשים קמפיין מחאה נגד שתיקת האו”ם. משפחות החטופים אף הצטרפו לצעדה המסורתית של מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית. על רקע אירועים אלו בחרו השנה רבים מתלמידי ותלמידות אורט לציין השנה את יום המאבק באלימות נגד נשים במחאה כנגד ארגונים וגופים בינלאומיים בעולם המתיימרים להגן על זכויות נשים שאינם מגנים את המעשים הזוועתיים שנעשו ב-7.10.2023.

רבות דובר על השבועות האחרונים בה הפגינה החברה הישראלית ערבות הדדית וחוסן חברתי בלתי רגיל. אך נדמה שעובדות אלו אינן משקפות את המצב של מקרי האלימות כנגד נשים לסוגיה ומקרי רצח נשים, שרק ממשיכים ועולים. לפי דו”ח התצפית הישראלית על רצח נשים, ב־2022 נרצחו 24 נשים, עלייה של 50% בהשוואה לתקופה מקבילה ב־2021. לפי רשימה שהמשטרה ומשרד הרווחה מרכזים, במסגרת נוהל משותף שמנסה לעקוב אחר נשים מאוימות בסיכון גבוה, עולה, כי כ־1,000 נשים נמצאות בסיכון בכל רגע נתון. בבתי הספר של רשת אורט ישראל מתמקדים בפעילות המעלה את המודעות למאבק החשוב באלימות נגד נשים, כחלק מחינוך לאחריות אזרחית.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *