מרימים את המורל

נדמה כי התגייסותה של החברה האזרחית הישראלית מיד עם פרוץ עם אירועי האימה של ה-7 באוקטובר הייתה לא פחות ממדהימה. מאות התארגנויות של אזרחים ברמות ובהיקפים שונים החל מאיסוף מזון וציוד לחיילים, סיוע בחלוקה ובשינוע, סיוע בפינוי, סיוע באירוח, סיוע לחקלאים, פעילות הפוגה, פעילות הסברה, פעילות להעלאת המודעות להחזרת השבויים ועוד. הישראלי היפה הרים את ראשו והוכיח שוב שבזמנים קשים מתגלה עוצמתנו כחברה.

ברשת אורט ישראל הוקמו חמ”ל למידה בחירום עבור כל ילדי ישראל, חמ”ל לשילוב תלמידים מפונים, חמ”ל להסברה מקומית ועולמית כחול לבן וחמ”ל להעלאת המורל בעורף ובחזית. בתי הספר חברו לקהילות המקומיות והפעילו שלל יוזמות: איסוף מזון וציוד, שירות שמרטפות לאנשי מילואים, ביקורים בבית אבות, שיפוץ מקלטים, התגייסות לעזרה בחקלאות והתנדבות בכל תחום אחר.

בהנחיית מנכ”ל הרשת, צבי פלג, יצאו צוותי חינוך מבתי הספר של אורט לשטח להרים את המורל לתלמידיהם, וגם לתלמידים שפונו מבתיהם.

דואגים להרים את המורל לתלמידים

מחזקים את המחזקים

צוות אורטוב נערך להעברת סדנאות חוויתיות למורים ולהנהגות התלמידים שלקחו אחריות על חיזוק והעלאת המורל והחוסן בעורף. בסדנאות ניתנו כלים שאפשרו למשתתפים להעביר הלאה ידע וחוויה במרחבים הבית ספריים באופן פיזי או וירטואלי במטרה לייצר מרחבים ופלטפורמות לחיזוק הקשרים החברתיים, יצירת לכידות חברתית ועשייה חברתית שנותנת כוח להתמודד עם אתגרי התקופה.

בתי ספר מעודדים ומתעודדים

אחת מהיוזמות, בתי ספר מעודדים ומתעודדים, חיברה בין בתי הספר של אורט באיזור הדרום שסופגים אזעקות ופיצוצים, התראות של חדירת מחבלים ועוברים ימים מטלטלים מאוד, אל בתי הספר של הרשת במרכז הארץ, בשפלה ובשרון, במטרה לייצר ולשלוח זה לזה סרטונים מעודדים ומחזקים.

 

דואגים לחזק את החוסן הרגשי והחברתי

צוות המנהל למו”פ ולהכשרה יזם  עבור תלמידים, הורים ומורים מכל רחבי הארץ, מפגשים מאז השבוע הראשון למלחמת חרבות פלדה, במסגרת המיזם לימי החירום שיזמה – “30 דקות (בערך)”. המפגשים הקצרים עוסקים במגוון נושאים מרתקים להרחבת הדעת ומתן רווחה נפשית של כל תלמידי והורי ישראל. הכניסה אליהם היתה חופשית ולא מותנית ברישום. סידרת המפגשים למעשה מהווה מענה לשתי רצועות תוכן עיקריות – השראה ולמידה, במרחב למידה בחירום שהקים הצוות לטובת תלמידי אורט ישראל, צוותי החינוך וכלל תלמידי ישראל בעת זו.

החל מיומה הראשון של סדרת המפגשים, הסתמן ביקוש רב וכן שוחררו קישורים לפלייליסט ההרצאות המוקלטות בערוץ היוטיוב של אורט. אחד השיאים שנרשמו היה במפגש בן שעה עם היוצר האהוב נועם חורב, בו השתתפו אלפי תלמידים, מורים ותושבים מכל הארץ.

עם החזרה ללימודים, הצטרפו יוזמות אלו לעשרות יוזמות של מורים לפעילות הפוגה עבור התלמידים, תוך התייחסות ומתן שימת לב לחיזוק החוסן האישי והחברתי של התלמידים.

בהשראת רחל מאופקים נרתמו תלמידים וצוותים למבצע אפיית עוגות ועוגיות וחלוקתם לחיילים, לקשישים ולשורדי שואה במסגרת תוכנית מחוברים.  רחל אדרי מהעיר אופקים נצרבה בזיכרון הישראלי כגיבורה לאומית כאשר במהלך מלחמת חרבות ברזל הוחזקה כבת ערובה על ידי מחבלי חמאס ובאמצעות קור רוחה הצילה את חייה וחיי בעלה דוד אדרי. היא הציעה למחבלים מזון ושתיה. בעקבות התנהלותה היא התראיינה בחדשות והפכה למקור לעניין והשראה בכלי התקשורת ונתפרסמה בכינוי רחל מאופקים.

בתי ספר רבים ערכו הצוותים והתלמידים ביקורים בבתי חולים, תפילות וטקסי הפרשות חלה להרמת המורל, בתפילה לחזרה השבויים והחיילים בשלום. מצוות הפרשה חלה היא מצווה מאוד מיוחדת אותה ניתן לעשות בכל מקום ובכל זמן וכבר ביום בת המצווה יכולה הנערה להפריש חלה. למעשה מדובר במצווה שהיא חלק בלתי נפרד ממגוון של אירועים במסורת היהודית. גם גברים נוהגים להפריש חלה, למרות שמדובר במצווה המזוהה עם נשים יהודיות. המצווה מסמלת ברכה בבית, הגנה ושמירה.

ואיך אפשר בלי מסרים מעודדים מפנים מוכרות?