תכנית AI4Y – AI for Youth הינה מיזם של חברת אינטל העולמית שמטרתו לבסס בבני נוער הבנה עמוקה של בינה מלאכותית, כהכנה לשוק העבודה בעולם העתידי בכלל ולשם הנגשת כישורי בינה מלאכותית בפרט. בישראל מתקיימת התכנית בשיתוף אינטל, מכון דוידסון, משרד החינוך, רשויות מקומיות ובתי ספר בפריפריה והיא כוללת הקניית כישורים דיגיטליים וחברתיים. התוכנית המקנה מיומנויות למידה וחשיבה בתחום הבינה המלאכותית לתלמידי בתי ספר על יסודי בפריפריה ובקהילות של אינטל בישראל, מפתחת הבנה של כישורים טכנולוגיים וחברתיים מתקדמים בקרב בני הנוער לעולם המשתנה, בדגש על גישה שוויוניות ללימודי קוד ואלגוריתמיקה בעזרת כלי הבינה המלאכותית. ההשתתפות בה מכשירה את בני הנוער בשימוש בהם ומאפשרת להם פיתוח פתרונות המחוללים השפעה חברתית משמעותית באמצעות טכנולוגיה מתקדמת.
מורים מבתי הספר הנבחרים לתכנית, עוברים הכשרה ממוקדת לתוכנית, ומלמדים את בני הנוער חומרים ייעודיים שפותחו על ידי מומחים עולמיים בתחום הבינה המלאכותית, הכוללים 180 שעות לימוד. בנוסף למורים, מתנדבי אינטל חונכים קבוצות קטנות של תלמידים בפרוייקטים. בפרוייקטים המתנדבים חושבים עם הקבוצות על בעייה חברתית ומוצאים יחד איתם פתרונות לצרכים חברתיים המבוססים על בינה מלאכותית. במהלך השנה התלמידים לומדים לתכנת בשפת פייתון ועקרונות בסיסיים של מדעי המחשב, מתנסים בשתי ספריות של ניהול מידע בצורה אופטימלית: numpy ,pandas. ולבסוף יוצרים פרויקטים בשיתוף מנטורים מאינטל המתמקדים בבעיות אמיתיות.
מידי שנה מתקיימת תחרות בינלאומית בין המיזמים אותם מפתחים בני הנוער מכל העולם. אלפי יוזמות של תלמידים ומורים מעשרות מדינות ברחבי הגלובוס, מוגשות לתחרות ועוברות סינון ושיפוט קפדניים.
השנה זכתה הקבוצה הקבוצה מאורט בוים קרית גת במקום הראשון בתחרות הארצית, ובמקום הרביעי בתחרות העולמית שזיכתה כל אחד מחבריה בפרס של 1,000 דולר. סתיו סולומון, אלירן בן משה, רועי קליינר ואביחי טריגר, פיתחו מערכת שממיינת באופן אוטומטי את הפסולת לפי חומרי הגלם. מדובר במודל של ראייה ממוחשבת (computer vision) עם יכולת זיהוי הפרדת פסולת לפחי המיחזור המתאימים, נושא חברתי ואקולוגי אשר מטריד את העולם כולו. המודל מתבסס על רשת נוירונים בשילוב עם עיבוד תמונה. את התלמידים ליוו המחנכת, מלי פרץ; מנטור הקבוצה: מהנדס אינטל, אביב אוחנה; ושיאל רבינוביץ, מדריך הפרויקט, בוגר בית הספר.
