אנשי ממשל מקירגיזסטן בביקור באורט – מתרשמים ממודל החינוך הטכנולוגי וההכשרות המקצועיות

המנהל למחקר ופיתוח ברשת אורט ארח לאחרונה משלחת אנשי ממשל מקירגיזסטן, שהגיעה לישראל בכדי ללמוד על הגורמים להתפתחותה של מדינת ישראל כאומת סטארט אפ. המשלחת בחנה במיוחד את תפקידה המשמעותי של רשת אורט ישראל, רשת החינוך הגדולה בישראל, בעיצוב חוסנה הטכנולוגי והכלכלי של ישראל, ע”י הובלת החינוך הטכנולוגי והכשרת אלפי בוגרים המשתלבים מידי שנה בשירות הצבאי, בתעשית ההייטק הישראלית ובשוק העבודה המקומי ותורמים בכך להתנעת הכלכלה הישראלית.

בעשרות השנים האחרונות נוקטת קירגיזסטן מדיניות המקדמת שינויים טכנולוגיים וכן שיתופי פעולה עם מערכות חינוך שונות בעולם בכדי להבטיח חשיפה מרבית לחינוך איכותי בזירה הבינלאומית. השנים האחרונות במיוחד מאופיינות בהערכות אסטרטגית ותפעולית לקראת העשור הקרוב. בתהליך זה של העלאת רמת ההכשרה המקצועית של משאבי העבודה, מקווה קירגיסטן ליצור תנאים עבור בוגריה לכניסה לשוק העבודה הבינלאומי, משימה הקשורה ישירות לפיתוח מקצועי וחינוך מקצועי איכותיים. מערכת ההסמכה הלאומית, מסגרות התעשייה והסטנדרטים המקצועיים הם משימה לאומית עבור חברי המשלחת שבחרו להגיע לישראל ולחקור את המודל החינוכי הטכנולוגי של ההכשרות המקצועיות שמובילה רשת אורט ישראל.

זו הסיבה לכך שעל חברי המשלחת, נמנו אנשי ממשל בכירים: בזרבייב קודייברגן – Bazarbaev Kudaibergen, שר העבודה; מר אבזבק אולו רסול – Avazbeck ulu Rassul, סגן שר החינוך והמדע; גב’ ממבטובה ז’יפר – Mambetova Jipar, מנהלת המנהל האחראי על הגירה (לחו”ל), עבודה, תמיכה סוציאלית והגירה פנימית;  גב’ ממירובה גולנורה – Mamirova Gurnura, מנהלת המנהל האחראי על השכלת בית ספר מקצועית במשרד החינוך והמדע; ודמיטרי שקף – קונסול הכבוד של קירגיזסטן בישראל.

את הביקור במרכז מושינסקי – המנהל למחקר ופיתוח ברשת אורט, הובילו אילנה אלש – ראש תחום פיתוח עסקי ושיווק בינלאומי במפ”ה; מרב אלקן – ראש תחום תכניות מיוחדות ומחלקה להתפתחות מקצועית במפ”ה וד”ר משה טלסניק, ראש היחידה לתכנים ופדגוגיה במפ”ה.

נאוה רימברג, מנהלת השיווק במכללות אורט, ושחר אביסיד, מנהל התכנים המקצועיים במכללות, הציגו את היכולת של מכללות אורט לפתח קורסים מקצועיים המותאמים לצרכים של המעסיקים. כך לדוגמה אינטל קיבלה מענק לפתיחת מפעל בדרום, ומכללות רשת אורט מכשירה בימים אלו את כוח העבודה שיעבוד באינטל.

שתי הקבוצות מישראל ומקירגיזסטן, הציגו כל אחת בתורה את העשייה החינוכית, מגמות בולטות ואג’נדה לשנים הבאות בתחום ההכשרות המקצועיות וכן נבחנה אפשרות לשיתופי פעולה בעתיד בנושא זה.

בתום הביקור הביעו חברי המשלחת מקירגיזסטן את שביעות רצונם הרבה מהמפגשים המקצועיים באורט ונראה כי שיתוף פעולה עתידי עם הרשת נבחן ברצינות רבה. הביקור באורט ישראל עורר עניין וזכה לתהודה בעיתונות המקומית בקירגיסטן: “מאז 1949 נמצאת רשת זו(רשת אורט) בעמדה מובילה בחינוך טכנולוגי בישראל… במפגש של שר העבודה, הביטוח הלאומי וההגירה עם נציגי הרשת נדון הניסיון של ישראל בהסללת מסלול הבוגרים מבית הספר לעבודה בחברות טכנולוגיה מובילות ואפשרות לשילוב בוגרים בתעשייה. בדיון השתתף גם סגן שר החינוך ראסול אבזבק אוולו, וקונסול הכבוד של קירגיזסטן בישראל דמיטרי שקאף”.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *