ג’וזה פסקואל אגילרה הוא מאסטר אפייה ספרדי נודע ואחד מהמורים המבוקשים ביותר באירופה. לקורסים שהוא מעביר במרכזים השונים יש רשימת המתנה של חצי שנה. פסקואל נחשב לאחד מהמובילים בעולם האפייה העכשווי, והוא פיתח כמה טכניקות ייחודיות בתחום הבולנז’רי (Boulangerie), עם התמחות ייחודית בהכנת לחמי מחמצת עם גימורים ייחודיים, ומאפי בוקר Viennoiserie בפרשנות אישית.
פסקואל אגילרה גדל במאפייה. למשפחתו יש רשת המונה כ- 60 מאפיות וקונדיטוריות ברחבי בספרד, והוא בוגר לימודי כימיה וביוכימיה של מזון.
כיום מלמד פסקואל בבתי הספר הטובים בעולם לבישול, בהם ICOOK בקיארה (טורינו) ו-NIPfood – בית הספר הלאומי לפציולו בפורלי. פסקואל משמש כדירקטור מקצועי בבית הספר לאפייה במוסקבה – masters Moscow & VIP-masters Krasnodar, הוא המנהל הבינלאומי של בית הספר Artebianca בצ’ילה ומרצה באופן קבוע בבית הספר הלאומי הגרמני לאמנויות האפייה.
בנוסף לכל אלה, פסקואל מכהן כבר מספר שנים בצוות השופטים של תחרות האפייה ‘רימיני איטליה’, שנחשבת לתחרות האפייה החשובה בעולם.
ג’וזה פסקואל אגילרה שאב את השראתו המקצועית במהלך סיוריו בעולם. הוא נסע לארצות וערים בהן האפייה ייחודית, כמו למשל אוסטרליה ואיטליה, וגם טאיוואן, אשר נחשבת לאחד המקומות שבהם מכינים את אחד הלחמים הטבעיים הטובים בעולם. ג’וזה לימד במהלך השנים מאות קורסים ברחבי העולם. החודש הוא הגיע גם לישראל, והעביר שיעור לתלמידי תיכון אורט דן גורמה במסגרת הביקור.
בסדנה שהעביר הדגים את טכניקות אפייה המתקדמות ביותר מתוך ניסיונו העשיר וכן הושם דגש על דרכים חדשניות לגימור וקישוט הלחמים, תוך הכרת דרכים ייחודיות לטיפול בבצקים. השיעור כלל הדגמה של הכנת לחמים ומאפים ייחודיים שפסקואל מלמד בכל העולם ועכשיו גם בישראל.