נבחרת הרובוטיקה של תלמידי אורט עירוני ד׳ במודיעין, המריאה לארקנסו ארה”ב, לייצג את מדינת ישראל בתחרות הרובוטיקה הבינ״ל שעסקה השנה באנרגיה מתחדשת. היא התחרתה מול 80 נבחרות מכל העולם ושבה לישראל כשבאמתחתה שני פרסים יוקרתיים והכרה בינלאומית ביכולות הישראליות המרשימות.
המשלחת שמנתה 24 תלמידים, מנטורים ואנשי צוות הציגה מול המתחרות את ביצועי הרובוטים ואת תוצרי המחקר והפיתוח של מוצר ייחודי עליו עבדה, המפיק אנרגיה באמצעות גלי הים וכן רובוט בעל תיבת הילוכים מתקדמת. בתום שלושה ימי תחרות אינטנסיביים, שכללו מספר חדרי שיפוט וחמישה מקצי משחקי רובוט, התקיים טקס ההכרזה על הזוכים וחלוקת הפרסים.
הנבחרת מאורט עירוני ד‘, זכתה בשני פרסים יוקרתיים: פרס הפיינליסטים בתחום החדשנות ופרס על תצוגת העמדה בין לאומית. כמו כן סייעו חבריה לשותפתה לברית, הנבחרת מסנט לואיס, להתקדם בטבלת הניקוד של משחקי הרובוט.
במהלך התחרות הפגינה הנבחרת יכולות מרשימות של עבודת צוות, שליטה מקצועית גבוהה, עמידה בתנאי לחץ, ייצוגיות, בגרות ואחריות רבה וזכתה להכרה רבה מקבוצות מרחבי העולם, אשר התעניינו במבנה המכני הייחודי של הרובוט ובפרויקט החדשנות פורץ הדרך שהציגה.
צופית חדד, מנהלת בית הספר: “חברי המשלחת הבית ספרית ממלאים את לבי בגאווה על ההישגים המרשימים, אך יותר מכך על הערכים , שעל פיהם הם פועלים במהלך כל הדרך להצלחותיהם – ערך הרעות, הערבות ההדדית, עבודת הצוות ובנוסף הדוגמה האישית שנותנים התלמידים הבוגרים לתלמידים הצעירים מהם. מבחינתי זו הזכייה האמיתית שלנו.”
FLL היא אחת מחמש תחרויות רובוטיקה קבוצתיות אותן מוביל ארגון FIRST לבני נוער. הקבוצות מורכבות מתלמידי בית ספר מסוים או אזור מסוים, ומזוהות במספר ושם. משימת הקבוצות היא לבנות רובוט שמסוגל לבצע את המשימות הנדרשות במהלך המשחק. במקביל לעבודה על הרובוט המשתתפים מקימים פרויקט חדשנות, הנוגע לאתגר מהעולם האמיתי אשר במהלכו הקבוצות נפגשות ומתייעצות עם מומחים שונים בכדי לבצע ולשפר את הפרויקט שלהן. כל המשתתפים בתוכנית לומדים עקרונות לפיתוח טכנולוגי, תכנות בסיסי, אסטרטגיית פעולה, מעורבות קהילתית. לכל קבוצה ניתן פרק זמן של 6 וחצי שבועות כדי לבנות את הרובוט ולהכין אותו לתחרות על פי חוקי התחרות. על הרובוט, לבצע 3 משימות עיקריות, פעולה אוטונומית שנקבעת כחלק מהמשחק (ללא כל עזרת מגע אנושי) כגון קליעת סלים, משחק ידני (בו מפעילים את הרובוט חברי הקבוצה) ויכולת ביצוע משימת מבטחים, כגון עליה על רמפות והרמת רובוט אחר.
במהלך השנה נערכו בארץ אירועים אזוריים, כשכל קבוצה משתתפת בשתי תחרויות וזוכה בנקודות המוסיפות לה לדירוג הכללי באזור. בסיבובי הגמר השתתפו 24 קבוצות, שהתחלקו לשמונה בריתות קבועות. 8 הקבוצות בעלות מספר הניצחונות הגבוה ביותר הפכו לראשי הבריתות, כל אחת בחרה בתורה קבוצה אחרת שאיתה רצתה להקים ברית. סיבובי הגמר התחילו בשלב רבעי גמר והסתיימו בשלב הגמר, בו התחרו שתי בריתות. כל משחק בסיבובי הגמר הוכרע על ידי שני משחקים לפחות, כשאחת הבריתות גברה בכמות הניצחונות על הברית שמולה. כל ברית שהפסידה באחד מסיבובי הגמר, סיימה את חלקה בתחרות.
לאחר שכל תחרויות הדירוג הסתיימו באזור, אחוז מסוים מהקבוצות עלה לתחרות הגמר שנערכה בהיכל הטוטו בחולון, ביניהן נבחרת הרובוטיקה ממודיעין, כשהמטרה היתה לשלוח את הקבוצות הטובות ביותר מהארץ לתחרות הבינלאומית ביוסטון, טקסס. שתי נבחרות הרובוטיקה מאורט עירוני ד’ במודיעין זכו בפרסים מרשימים. שתיהן עלו לגמר הארצי: נבחרת ח׳ זכתה בגביע האליפות במקום השלישי ונבחרת ט׳ זכתה בגביע האליפות במקום הראשון ובזכות לייצג את ישראל בתחרות העולמית בארה״ב.