יום הקדיש הכללי, החל מידי שנה בעשרה בטבת, נועד לאפשר לקרובי הנספים בשואה שיום פטירתם לא נודע לנהוג במנהגי אזכרה של הנפטרים: להדליק נרות נשמה, לומר קדיש וללמוד משניות לעילוי נשמות הנספים. ביום זה נהוג בבתי הכנסת, לאחר קריאת התורה שבתפילת שחרית, לומר את תפילת אל מלא רחמים לזכר חללי השואה.
למעשה זהו אחד מארבעה ימי תענית יהודיים לזכר חורבן בית המקדש. ביום זה הטיל נבוכדנצר מלך בבל מצור על ירושלים, מצור שנגמר כעבור שנה ושישה חודשים, אז נפרצו חומות ירושלים, ולאחר מספר שבועות, בט’ באב, נחרב בית המקדש הראשון. עם אירועים אלו תמה ממלכת יהודה והחלה גלות בבל. מאז שנת 1950, יום זה מצוין במדינת ישראל גם כיום הקדיש הכללי לזכר חללי השואה שיום פטירתם לא נודע.
באורט שלומי בחר הצוות החינוכי לציין את היום בפעילות חינוכית ייחודית המשלבת טכנולוגיות מתקדמות. התלמידים יצאו לסיור מציאות וירטואלית באמצעות משקפי תלת ממד VR במחנה אושוויץ – בירקנאו של מיזם ניצחה הרוח. הם נחשפו לחוויה תלת מימדית, מרגשת, מסעירה ויוצאת דופן בפולין – מבלי לצאת מישראל, תוך חיבור היסטורי בין-דורי. במשך 65 דקות יחוו בליווי מדריך מנוסה מסע חינוכי, מטלטל ועוצמתי במחנה, שהתאפשר אודות משקפי המציאות הוירטואלית, כחלק מלמידה אימרסיבית אותה מוביל המו”פ של רשת אורט ישראל.
מנהל ביה”ס, אופיר גליק שיתף: “אני מכיר אנשים שרק פעם בשנה היו נכנסים לבית כנסת, וזה קרה ביום הקדיש הכללי, להגיד קדיש על כל ההרוגים שנספו , ומקום ומועד פטירתם לא ידוע. יזכור אלוקים את ששת מליון ההרוגים, ותהא נשמתם צרורה בצרור החיים”.