בשנים האחרונות מובילה עיריית קרית שמונה בשיתוף רשת אורט ישראל, תוכנית חינוכית אזורית רב גילית אותה אשר מטרתה להכניס ולמתג את תחום הפודטק בכל מערכות החינוך ובתי הספר בעיר קרית שמונה בשלב ראשון ובשלב השני באזור כולו, באמצעות פדגוגיה חדשנית לצד ידע מדעי בתחומי הפודטק.
עולם הפודטק עוסק בפיתוח והטמעת טכנולוגיות חדשות לשיפור איכות המזון, והגברת תוצרתו. גידול האוכלוסייה העולמית לצד השינויים הגלובליים חיזקו את הצורך הנדרש בפיתוח תחום זה. בעשור האחרון החלה האצה עולמית בהתפתחות תחום הפודטק, שווי השוק הישראלי ע”פ נתוני משרד התמ”ת עומד על 770 מיליארד שקל וכולל למעלה מ-200 חברות. כחלק מהתפתחות מואצת זו, זוהה הפוטנציאל הגלום באזור אצבע הגליל וקריית שמונה כמרכז העירוני המייצג אותה. בשנים האחרונות נעשים מאמצים רבים לאגד את הכוחות ולייצר פלטפורמה מדעיות ומעשית לפיתוחי פודטק כמנוע צמיחה כלכלי אזורי לצד ההבנה כי יש לחזק את התחומים הקהילתיים והחינוכיים לטובת הצלחת המאמץ כולו.
לפני כשנה וחצי התקיים אירוע השקת מיזם הפודטק בחינוך בקרית שמונה, במעמד ראש העיר, אביחי שטרן; אופיר חזקאלי, סגן ראש העיר והצוות המקצועי ברשת אורט: אבי אבירם, מנהל איזור ברשת וגלית גולדברגר, מנהלת המכון לחדשנות בחינוך במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה באורט וכן בהשתתפות הנהגת העיר, מנהלי בתי הספר של אורט בעיר, מפקחי משרד החינוך ושותפים, וזאת כחלק מאמירה יישובית ייחודית בנושא. רשת אורט ישראל מקדמת את תחום הפודטק, תחום העוסק בשילוב של טכנולוגיה חדשנית בתעשיית המזון, כחלק מתכנית iSTEAM ובשיתוף הפרויקט האירופאי SALL אותו מוביל מרכז המחקר והפיתוח של אורט, בישראל.
במסגרת לימודי הפודטק באורט דנציגר קרית שמונה התקיימה לקראת החנוכה תחרות בין כיתות ז’ המשתתפות בתכנית ליצירת הסופגנייה היצירתית ביותר, זו בעלת הערכים התזונתיים הטובים ביותר שיוצרה בטכנולוגיה המשלבת בריאות ופודטק. הם התבקשו להתחלק לצוותים ולהמציא סופגנייה חדשנית, הכוללת טעמים חדשים, טכנולוגיית ייצור יצירתית, או שינוי חומרי הגלם למרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה יותר. התחרות בקרב התלמידים זלגה לבתים, למטבחי האימהות המנוסות ואפילו הסבתות נטלו חלק בייעוץ ובהכנה.
לצפייה בכתבה בערוץ 12- מהדורה צעירה
לגמר הסופגיטק, שהתקיים באשכול הפיס העירוני במעמד ראש העיר הגיעו כעשר סופגניות, כל אחת יותר פורצת דמיון וטעם יותר מהאחרת. ביום הראשון לחופשת החנוכה הוזמנו הזוכים, תלמידי כיתה ז’ 8 להגיע באישון בוקר ל”קונדיטוריית אלון” המקומית לצורך הכנת הסופגניות. תושבי העיר מוזמנים לרכוש את הסופגניות בקונדיטוריה ועל ידי כך להפוך לשותפים בתהליך השינוי העירוני. עלות חומרי הגלם נתרמת על ידי בעל הקונדיטוריה והרווחים מועברים לטובת פעילות חברתית בבית הספר.
מנהל ביה”ס: “אירוע היזמות הפך לחגיגה גדולה ואור גדול…ובעיקר חגיגת יזמות פורצת את כל גבולות האפשר. היום התקיים במסגרת לימודי הפודטק באורט דנציגר והיה מרגש מאוד.”
תודה לקרן ג’רי ופולה גוסמן על תמיכתם בפרויקטים שונים לקידום בית הספר