מנכ”ל רשת אורט, צבי פלג בליווי ראשת המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, הגר פרי-יגור; מנהלת אגף החינוך במועצה, אוריה ירדני; חברי מטה רשת אורט ובעלי תפקידים נוספים במועצה, הגיעו לביקור משותף באורט חקלאי פרדס חנה כרכור.
בית הספר החקלאי בפרדס חנה כרכור הצטרף לרשת אורט ישראל בשנת 2020. מאז לקחה על עצמה אורט בשיתוף המועצה המקומית פרדס חנה כרכור ליישם תכנית רב שנתית לקידום המצוינות, החדשנות והיזמות, בתחומי המדע והטכנולוגיה בביה”ס, לצד הטמעת מארג הפעילות החברתית קהילתית מבית אורטוב. השנה נבחר ביה”ס לאחד מבתי הספר שזכו לתגמול הדיפרנציאלי ממשרד החינוך על בסיס הפרמטרים שנקבעו בהסכם עוז לתמורה, מה שמשקף את רמת השגיו המצוינים של בית הספר בשנתיים האחרונות.
ייחודיות ביה”ס, בו לומדים 1890 תלמידים ותלמידות, טמונה בחיבור בין עבר – הווה ועתיד. על שטחו ההיסטורי של בית הספר החקלאי, נבנו מרחבי למידה חדשניים בהשקעה משותפת של אורט והרשות המקומית.
את פני המשלחת קיבלו המשצי”ם(מדריכי של”ח צעירים) וקבוצות מנהיגות צעירה. בית הספר מעודד את תלמידותיו ותלמידיו למנהיגות, להתנדבות ולמעורבות בקהילה. אחת מתכניות הדגל בנושא הינה תכנית המשצ”ים שמטרתה לפתח מנהיגות לאהבת הארץ ואהבת המולדת, בחינת ערכים ועמדות לעשייה והגשמה. עוד ביקרה המשלחת במעבדת טכנאי הסלולאר של כיתת החנ”מ ובסטודיו למחול וכן סיירה במרחבי בית הספר.
מנהלת ביה”ס, ריקי ברק טמיר, הציגה את חזונו ותמונתו החינוכית של בית הספר: “ביה”ס חותר לתת לתלמידיו את כל הכלים וההזדמנויות שיקדמו אותם בחייהם ויסייעו להם להיות אזרחים טובים במדינה. אזרחים שיודעים לתת מעצמם ומודעים לסביבה ולהשפעתם על איכות הסביבה. בית הספר מאמין בבוגרים שיעשו את מיטב יכולתם כדי להתקדם ולהצליח, ויצטיינו בכל תחום שיבחרו בו”.
בהמשך הסיור ביקרה המשלחת באורט לחדשנות ומצוינות ע”ש שמעון פרס ביקנעם ואף לסיור זה התלוותה ההנהגה היישובית – ראש עיריית יוקנעם, סימון אלפסי ובעלי תפקידים נוספים.
הביקור נפתח בתערוכת תוצרים של תלמידי מגמת עיצוב גרפי עם מסר לדור הצעיר: “אתה גדול כגודל המטרה אותה אתה משרת” (שמעון פרס). מסר שמתחבר לחזון שמערכת החינוך ביקנעם חרטה על דגלה – ערכים לצד מצוינות. יקנעם קיבלה בשנה שעברה את פרס החינוך היישובי בפעם השלישית. באותה שנה הוכרז אורט ע”ש שמעון פרס על ידי משרד החינוך לבית ספר מצטיין בדרגה הגבוהה ביותר עם הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים. חלק מההצלחה היישובית קשורה לעובדה שממוצע הזכאות לבגרות בתיכון היישובי היחיד – אורט ע”ש שמעון פרס, עומד על כ־93%, זאת לצד העובדה שהעיר מתגאה באפס אחוז נשירה ויותר מ־90% מבנות ובני העיר מתגייסים לצה”ל ולשירות איכותי וקצונה. בית הספר גם מוביל בזכאות לבגרות של 5 יח”ל במתמטיקה, אנגלית, פיזיקה וכימיה וההישגים גבוהים משמעותית מעל הממוצע הארצי. בבית הספר ובעיר מתגאים גם על הנתון של 100% זכאות לבגרות בקרב תלמידות ותלמידי החינוך המיוחד.
מנהלת ביה”ס, עדה אברכהן שמש הציגה את ייחודיות ביה”ס, בו לומדים 1428 תלמידים ותלמידות, כבי”ס המאא”ה – הממוקד בהייטק, מדעים, אומנות אקדמיה. תפיסת העולם בביה”ס מכוונת לכך שהבוגר שלנו יהיה מנהיג מוביל, יזם, תורם לקהילה, חדשן, פורץ דרך ומצטיין, בוגר שתרומתו תביא להמשך קידומה ופיתוחה של מדינת ישראל כ-Start Up Nation כמו גם את פיתוחו האישי. התפיסה נשענת על שלושה ממדים המשיקים ותלויים זה בזה: ממד השכלתי פדגוגי הכולל את לימודי המדעים, ההנדסה, המתמטיקה, והאמנויות המחוברים לתעשייה; ממד ערכי של פיתוח מוצרים/רעיונות למען ובשביל החברה והקהילה; וממד אישיותי- הנותן כלים להנעה עצמית ולהנעה כחלק מחברה, תרומה והובלה בקהילה, תוך מומחיות ומצוינות. היזמות, החדשנות והיצירתיות הן חלק מרכזי וחשוב ביותר במערכת ההוראה והלמידה של ביה”ס. בדבריה הגישה המנהלת: “המוטו המרכזי שאנו מובילים ש-כל תלמיד יכול, איננו סיסמא אלא דרך חיים. התלמידות והתלמידים שלנו מלווים על ידי מיטב האנשים והמוחות ובמהלך השנים הם סופגים מוטו זה שמוביל אותם אל ההצלחה המלאה.”
מנכ”ל רשת אורט בליווי ראש העיר נפגשו עם תלמידים שהציגו פרויקטים מובילים. ביה”ס אימץ דגשים מרכזיים נוספים כדרך חיים כמו: תרומה לקהילה, שת”פ עם התעשייה, תרבות דיאלוג והקשבה, התייחסות לשונות התלמידים, תכניות ייחודיות לכלל התלמידים, תכניות לתלמידים מצטיינים, סיוע לימודי לתלמידים מתקשים, למידה משמעותית בין תחומית, למידת חקר בדרך של “קהילת לומדים”, מוגנות ואקלים מיטבי, טיב ההוראה, תרבות הערכה ומשוב ועוד. דגש רב ניתן לטיפוח מנהיגות, שייכות וגאוות יחיד, מנהיגות ואזרחות טובה, מורשת ישראל, חשיבות הגיוס לצה”ל, דמוקרטיה וציונות, טיולים וסיורי שטח להעצמת הזיקה לארץ. לצד תכניות ופרויקטים מגוונים, פועלות בביה”ס תכניות אורטוב ו-iSTEAM והוא אף נבחר לקחת חלק בפרויקט Future Ready שמוביל השנה המנהל למחקר ופיתוח והכשרה בשיתוף 16 בתי ספר נבחרים ברשת.