כ-100 רכזי אורטוב פתחו את השנה במפגש חגיגי במרכז פורטר באוניברסיטת תל אביב

כמאה רכזים חברתיים ורכזי תכניות אורטוב בבתי הספר של רשת אורט מכל מהארץ, הגיעו לכנס פתיחת שנת הפעילות תשפ”ג. אחרי שלוש שנים של כינוסים וירטואליים, זכו המשתתפים למפגש פנים מול פנים מרגש וחגיגי, במיקום ייחודי – בניין החוג ללימודי הסביבה ע”ש פורטר באוניברסיטת ת”א.

הכנס נפתח בדברי ברכה שנשאו תימורה שירי, סמנכ”ל וראש מח”ת אורט ישראל ודפנה אלון, מנהלת מחלקת אורטוב, שכללו איחולי הצלחה לרכזים החדשים בהובלת הפעילות הערכית והחברתית של בתי הספר בשנת תשפ”ג והוקרה לרכזים הותיקים על פעילותם הראויה להערכה. תימורה אף הדגישה בדבריה את תפקידם המשמעותי של מחנכים כמנהיגים חברתיים: “את השינוי בסדר היום החברתי למען חיים קהילתיים ואישיים טובים יותר, אנחנו צריכים להוביל כמנהיגים חברתיים…”

בהמשך הוזמן עמיעד לפידות, אחד מהאנשים מעוררי השראה בישראל, להרצות בפני המשתתפים על קיימות. עמיעד בעל השכלה נרחבת בגיאוגרפיה, תכנון ערים ואזורים, מוביל את תחום הפרדת האשפה במקור בישראל ואף זכה בפרס השר להגנת הסביבה, למצוינות סביבתית, על כך. הוא פעיל חברתי בולט למען קידום בנייה ירוקה, חקלאות וגינון בני קיימא ועוסק בתחומי קיימות נוספים, לטובת הפחתת המעורבות האנושית בניצול משאבי כדור הארץ. ביתו אותו בנה בעצמו, מאדמה וקש, נחשב לבית הירוק ביותר בישראל. בהרצאתו דיבר על מסלול ההתגשות בין כדור הארץ והמין האנושי – למה זה קורה; מתי ההתנגשות הזו החלה; ומה כל אחד יכול לעשות כדי להציל את העולם, כדי להציל את המין האנושי.

 

סדר היום כלל פאנל רכזים ויזמים חברתיים המטמיעים את תכניות אורטוב בנושא קיימות בבתי הספר ובקהילה וכן סדנה המחברת בין רכזים ותיקים וחדשים. בהמשך סיירו הרכזים בבניין פורטר, הוא הבניין הירוק הראשון בקמפוס של אוניברסיטת תל אביב ושמעו במהלך הסיור על הקשר בין יזמות וקיימות. הבניין ממוקם בגבולו המזרחי של הקמפוס, מדרום לגן הזואולוגי וסמוך לכניסה המרכזית לאוניברסיטה מנתיבי איילון. הבניין נבנה מחוץ לקמפוס האוניברסיטה, כשהוא משקיף למעשה על מרחב המחקר של החוג ללימודי הסביבה – הסביבה הטבעית והעירונית. מתוך הבניין ניתן לצפות על המרחב ולראות את הקשרים המורכבים בין מרכיבי המארג המופלא של הסביבה. הוא נבנה במיקום שבו היו בעבר מגרש חניה ומצבור פסולת בניין ומדגים לכן במעשה כיצד ניתן לשקם ולשפר את המרחב העירוני, בשילוב עם הסביבה הטבעית. הבניין תוכנן ונבנה בשיטות של אדריכלות אקולוגית ובנייה ירוקה, תוך שילוב טכנולוגיות סביבתיות מתקדמות לחסכון באנרגיה ובמים, שימוש במקורות מתחדשים וממוחזרים ותוך השתלבות בסביבה והמנעות מפגיעה בה, למרות נוכחותו הבולטת מעל נתיבי איילון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *