התעניינות רבה בכנס מלש”בים מחזור ב’ של “מקצוע לשירות” במסלול “שף צעיר” באורט צריפין

פרוייקט “שף צעיר” של מערך המזון בצה”ל, מכשיר תלמידי תיכון לשפים, ובכך מאפשר להם שירות משמעותי בצה”ל ומעניק להם מקצוע וניסיון. כחלק מהמיזם לו שותפים משרד העבודה והרווחה ומשרד החינוך, מלמדים את התלמידים את מקצוע “אומנות הבישול” בליווי מדור אופ”ק (איתור ופיתוח קולינרי) במערך המזון, של צה”ל, אשר תומך בתלמידים עד גיוסם.

לאורך תקופת החניכה החניכים עוברים בין היתר גם סדנאות בישול עם נגדים מיחידות שונות, מבצעים סיור במטבחי צה”ל, מכינים ארוחות ללוחמים ועוד. ליווי התלמידים מבוצע עד יום הגיוס וגם לאחריו על מנת לאפשר כניסה מיטבית לשירות. עם סיום ההכשרה משובצים השפים הצעירים במוצבים, נותנים מענה ישירות ללוחמים וזוכים לשירות צבאי מאתגר ומיוחד. בנוסף, במהלך שירותם הצבאי עוברים השפים הצעירים חניכה עם שפים מובילים במשק האזרחי ואלו מלמדים את השפים הצעירים שיטות בישול ומתכונים חדשים ומגוונים.

בשנת תשפ”ב יצא פרויקט השף הצעיר לדרך בתיכון אורט צריפין – מנהל טכני ואומנויות הבישול, בשיתוף פעולה עם משרד העבודה וחיל הלוגיסטיקה בצה”ל במטרה להכשיר חיילים שהתגייסו בקורס מזורז למטבחים הצבאיים לשיפור התזונה הבריאה לחיילי צה”ל. לאחרונה, התקיים בבית הספר כנס מלש”בים למחזור השני של “מקצוע לשירות” במסלול “שף צעיר”.

במהלך הכנס נחשפו המלש”בים למסלול ההכשרה, תכנית הלימודים, הכירו את בית הספר ואת כיתות הלימוד. לכנס הוזמנו  חיילים בוגרי מסלול “שף צעיר” המשרתים באוגדת עזה אשר סיפרו אודות המסלול.

גבריאל קונקרייב, שף צעיר ממוצב אמיתי: “הלוחמים עובדים ושומרים עלינו. לכן, אני מרגיש זכות ענקית לדאוג ולבשל להם אוכל טעים, להשקיע ולהיות יצירתי כדי שיהיה להם טוב. זו זכות להיות טבח בצה”ל”.

רס”ל מאי פשכצקי, קמ”ט “שף צעיר” חל”ג שנכחה בכנס הוסיפה: “המודעות לתחום הבישול והקולינריה עולה ומתפתחת בקרב בני הנוער ובשוק העבודה האזרחי. כראייה, מתקיימת עשייה מרובה בצה”ל בכל תחום המזון במסגרת תכנית “מהפכה במטבח”. כיף לראות את כוח האדם האיכותי שרוצה להשקיע, לתרום ולהתפתח. אנו מתרגשים לקראת גיוסם של השפים הצעירים לפרוייקט ומאחלים להם בהצלחה”.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *