שיפפא ותד

מחנכת, מורה למדעי סביבה, רכזת מצטיינת של תכנית קיימות 121 במקיף ערבי אורט רמלה
שיפפא ותד נמצאת בתחום ההוראה כבר 22 שנים, מתוכם 12 שנים ברשת אורט. היא מורה למדעי סביבה, מחנכת, רכזת מעורבות חברתית, רכזת מצטיינת של התכנית ‘קיימות 121’ לשנת תשפ”ב ורכזת טיולים במקיף חושב אפיקים ערבי אורט רמלה.
היא הבת העשירית במשפחתה- יש לה 9 אחיות ואח שהם מקור ההשראה שלה.היא אוהבת טיולים ואתגרים לכן, היא הקימה שבט צופים בכפר שלה- כפר ג’ת במשולש, שם היא משמשת ראש השבט והיא גם מדריכת טיולים ארצית.
שיפפא חיה ונושמת את נושא הקיימות ומחנכת את תלמידיה ואת הקהילה כולה לאורך חיים מקיים, ולפעולות מקיימות לשמירה על כדור הארץ באופן יצירתי ובמסירות רבה. היא משלבת בהצלחה רבה את הפדגוגיה עם תוכנית הקיימות ויוצרת עשיה משותפת אינטרדיסציפלינרית ומצליחה לסחוף בהתלהבותה את תלמידיה.
שיפפא הקימה חממה הידרופונית בבית הספר ובעזרת התוכנית מלמדת מיומנויות של חקר, עבודה שיתופית ועמידה מול קהל.
 
שיפפא משתפת: “הקשר שלי עם אורטוב קיים כבר 10 שנים, לפני שהמעורבות החברתית נכנסה כחובה ממשרד החינוך. מחלקת אורטוב היא דוגמא להצלחת ותיקון החברה. הצוות עוזר, תומך ומסייע למורים להיות פעילים ולתרום לבית הספר והחברה. תודה לכל אחת ואחת מהצוות. כל רעיון שעולה לי ואני רוצה ליישם – יש מנחה שתומכת ועושה כל מאמץ לעזור. ואחד הזכרונות שלי מתחילת דרכי בבית הספר הוא פרויקט “מנהיגות בין דורית לקיימות” שבמשך 3 שנים היה פיילוט ברשת אורט והיה מאוד מוצלח וממנו כתבתי את התיזה שלי באוניברסיטת בר אילן שעליה קיבלתי הצטיינות וגם הצגתי אותו בכמה כנסים באורט ובאוניברסיטה. אני מאוד מאמינה בנתינה ואוהבת לתת עזרה לאנשים בלי להסס כי זה אחד הדברים שחונכתי בבית שלי. לפי פסוק בקוראן: وان تطوعتم فخير لكم שמשמעותו: אם התנדבתם ברכה לכם. לכן תנו והתנדבו ותקבלו ותזכו בדברים אחרים. המוטו שלי לחיים הוא שככל שלומדים יותר, מרגישים עדיין חסרים מידע וניסיון לכן, צריך להמשיך ללמוד ולהתנסות. והדבר החשוב הוא, כל מה שלומדים צריך ללמד האחרים الخير من تعلم فعلم به غيرك.”