השנה השנייה של תכנית SALL הבינלאומית בהובלה של מו”פ אורט מתקרבת לסיומה, ובבתי ספר רבים מבשילים פרויקטים מרתקים. אחד מבתי הספר המשתתפים בתכנית זו השנה השנייה הוא תיכון כפר גלים. כמו בשנה שעברה, גם השנה עסקו התלמידים בפתרון אתגרים מגוונים בתחום המזון והתזונה, תוך שיתוף פעולה עם גורמי קהילה.
במהלך השנה הובילה ד”ר שולמית עציוני את התלמידים בפרויקט, אשר התחלקו לקבוצות ועבדו על 8 פרויקטים שונים. לאחר הבנה של האתגרים ותכנון פתרונות שונים, התלמידים פעלו במרכז המייקרס של בית הספר לבניית אבי-טיפוס, בהדרכה של מירב בן-דוד ואמיר כהן. לאחרונה נערך בבית הספר יום האקתון שבו התלמידים קיבלו הזדמנות לסיים את העבודה על התוצרים ולהציגם בפני חבר שופטים. במהלך היום שמעו התלמידים הרצאה מפי פרופ’ אורי לזמס מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. פרופ’ לזמס הציג בפני התלמידים את התחום וסיפר על כמה מחקרים מעניינים שבהם עוסקים הסטודנטים.