ססיליה פיין-גפושקין הייתה אסטרונומית בריטית-אמריקאית, חוקרת פורצת דרך, הראשונה שהראתה שהשמש מורכבת בעיקר ממימן, דבר שסתר את הסברות המדעיות של אותם הימים. בשנת 1925 היא הייתה לאדם הראשון שקיבל דוקטורט באסטרונומיה מאוניברסיטת הרווארד. עבודת הדוקטורט המהפכנית של פיין גרמה לנשים להשתלב בעולם המדעי, שעד אז נשלט על ידי גברים, והיוותה השראה לנשים רבות.
מיזם ססיליה הוא מיזם מטעם מוזיאון ננו במכון לננו טכנולוגיה הממוקם באוניברסיטת בר אילן, ומציע העשרה והעצמה לנערות, יהודיות וערביות בתחומי האומנות והמדעים. מטרת המיזם להפוך את הנערות לסוכנות שינוי חינוכי בערים רמלה ולוד ולקדם ערכים של שוויון מגדרי בין המינים, ערבות הדדית ושיפור יחסי השכנות בין ערבים ויהודים וכן לחזק את הקשר הרב דורי בין צעירים וקשישים. הנערות עוברות הכשרה להדריך סיורים במוזיאון ולאחר ההכשרה צפויות להיפגש עם בני הגיל השלישי ולהדריך אותם, כחלק מהתנסות ראשונית.
במסגרת המיזם הנערות נחשפות ליצירות המציגות מחקרי ננו פורצי דרך ולחיבור המוצלח שבין אומנות למדע. לאחרונה התקיים מפגש משותף של תלמידות תלמידות משכבת י’ ממגמות עיצוב וביולוגיה-כימיה מבית הספר אורט האומנים רמלה והקריה למנהיגות ולמדעים אורט לוד, שהתמקד ביצירה “מותחת גבולות” של ורדי בורבוב, יצירה המדמה רשת של נוירונים וממחישה באופן חזותי את הרעיון של המדענית ד”ר אורית שפי שחוקרת את התפתחות וחיזוק הקשרים במוח. הבנות התנסו בעצמן ויצרו מגומיות את מבנה הנוירון והקשרים במוח ונחשפו לעולם הננו.