שיתוף הפעולה ארוך השנים בין יהודית (דיתה) ויהודה ברוניצקי, זוכי פרס ישראל למפעל חיים בתעשייה ורשת אורט ישראל מספר את סיפורו של דור השואה והתקומה, שהפך לקטר לחדשנות, יזמות ופריצת דרך ישראליים בשילוב ערכים ותרומה לחברה. “יהודה ברוניצקי, איש חזון, ממציא, יליד פולין ששרד את השואה, וביחד עם רעייתו, דיתה ברוניצקי, מראשונות נשות העסקים והיזמות בישראל, אישה פורצת דרך בתחומה, הקימו ביחד את קבוצת אורמת והפכו אותה לחברה מובילה בעולם באנרגיה גיאותרמית”, ציינה הוועדה שהחליטה להעניק לשניים את הפרס.
בשנת 1965 הקים הזוג את חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת. בצמוד למפעל ביבנה הוקם ביה”ס אורט אורמת במטרה להפוך למוביל בתעשיה ובלמידה ולשבור את תקרת הזכוכית עבור תלמידים רבים. תפיסתו החינוכית של ביה”ס מכוונת את את תלמידיו לבגרות מלאה ו/או למסלול המאפשר המשך לימודים לטכנאים והנדסאים, במקביל ללימודי המקצוע הנדרשים במפעל אורמת. מנכ”ל רשת אורט, צבי פלג, הדגיש לא אחת את חשיבות שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים לקידום תלמידי בית הספר: “השותפות של רשת אורט ישראל, משפחת ברוניצקי, מפעל אורמת, משרדי הממשלה, צה”ל והרשות המקומית מובילה את בית הספר ותלמידיו להצלחה ולהגשמת חזון”.
לאחרונה הוזמנו יהודה ודיתה ברוניצקי להתרשם מיישום תכנית חקלאות מדייקת במגמת אגרוטק על אזורית בחט”ב אורט אלטרמן בנתניה, בניהולה של לימור חנני. מסלול הלימודים בכיתה המדעית בנתניה הממוקד בחקלאות העתיד, מציע למידה מדעית וטכנולוגית של מקצוע חקלאות העתיד תוך הסתכלות רחבה על ההיבטים הסביבתיים, החברתיים והאורבניים של המקצוע- במדינת ישראל ובעולם. הלימודים במגמה נועדו לפתח חשיבה מדעית וטכנולוגית אצל התלמידים ע”י תהליכי חקר של חקלאות מודרנית באמצעות תכנית הלימודים בדיוק- טכנולוגיה מדייקת וסביבה, שפותחה במרכז למחקר ופיתוח ברשת אורט ישראל, לזכר האגרונום נפתלי ברוניצקי (בקנריט) שפעל באומץ להצלת יהודים בתקופת השואה. במרכזה של התכנית אותה מוביל בביה”ס, רועי חרמוני, עומדת הטכנולוגיה המדייקת והאופן שבו היא מתמקדת בפתרונות לבעיות בתחומים שונים, ובפרט בתחומי האקולוגיה והחקלאות. התלמידים מפתחים במהלך לימודיהם פרויקטי חקר שונים בליווי מקצועי ויוצאים לסיורים ברחבי הארץ על מנת לפגוש את נושאי הלימוד באופן מוחשי ומלא. לימודי התכנית בבית הספר משתלבים בתכנית SALL הבינלאומית. במסגרת זו, התלמידים ישתפו פעולה עם חקלאי מהאזור ויסייעו לו בפתרון בעיות.
הזוג ברוניצקי התרשם מהפרויקטים השונים, נפגש עם מפתחי התכנית ממרכז המחקר ופיתוח ברשת אורט, וכן עם צוותי ההוראה במגמה, מהם שמע על למידת החקר בכיתה הייחודית בנושאים כמו: חקלאות אורגנית, גידול הידרופוני (גידול ללא קרקע), אקוופוניקה, פרדס אלתרמן, רוקחות וקיימות וכן על חווית למידה מדעית וטכנולוגית של מקצוע החקלאות תוך הסתכלות רחבה על ההיבטים הסביבתיים, החברתיים והאורבניים של המקצוע בישראל ובעולם.