במרכז הסרט ‘מורידות את המסכה’, הזוכה בפרס הסרט הדוקומנטרי המצטיין לשנת 2021 של מגמת ניו מדיה ופרסום בתיכון אורט שפירא בכפר סבא, ארבע תלמידות י”ב במגמה – נעמה צוק, עדי רון, נטע עמוס ומאיה בן שבת, המתארות את הקשיים החברתיים שחוו במשך שנה בעקבות מגפת הקורונה.
הסרט הוא מיני-דוקו שנוצר במסגרת הקמפיין החברתי “משאירים את החרדה מאחור” בשיתוף עמותת “רקפת”, בו בחרו 4 נערות לקחת את פרויקט הגמר שלהן צעד אחד קדימה, וליצור שיתוף פעולה עם עמותת ׳רקפת׳ ביצירת סרט דוקו קצר של 4 דקות- בו הן פותחות את הלב ומדברות על חרדה חברתית מכל הכיוונים, לפני ואחרי המגפה. הסרט אמנם מציג סיפור של ארבע בנות, אך מהווה מראה לסיפורו של דור שלם שחווה חוסר אונים, קשיים חברתיים וחרדות. צילומי הסרט נמשכו החל מ-2020 ועד לקיץ 2021 והוא נעשה בליווי צוות מורי המגמה בתיכון, בראשות איתי אברמוביץ’. המטרה היתה להראות תהליך מתמשך במהלך תקופת הסגרים העיקרית והמהודקת ביותר והשפעתה על החיים החברתיים, ועל מפגשים חברתיים או משפחתיים ולמידה בבית הספר ואת החזרה ללמידה ולשיגרה יחסית.
עדי רון, תלמידת י”ב ואחת מ”גיבורות” הסרט, מספרת על החוויה האישית שלה: “אני לא חוויתי חרדה חברתית לפני הקורונה, אבל במהלך הסגרים והבידודים הרגשתי מין שקיעה כזאת. פתאום כל יום לבד מאוד השפיע עליי, סגר אותי, וזה משפיע עליי עד היום. מאוד קשה לי באירועים משפחתיים או מפגשים המונים. את ה”שקיעה” הזו ראינו גם אצל החברים והסביבה שלנו, אבל אף אחד לא דיבר על זה. הרגשנו שיש מעין תופעת לוואי שקטה של הקורונה”.
בהשראת הזכייה נערך יום שיא בתיכון, בשיתוף תלמידי ביה”ס ועמותת רקפת שמטרתו, בין היתר, העלאת המודעות לנושא החרדה החברתית וקשיים חברתיים בכלל בקרב בני נוער כולל יצירת סביבה חברתית שיש בה מקום לכולם.
נעמה צוק, אחת מיוצרות הסרט ואחת מהגיבורות תיארה את היום הזה: “שאפנו ליזום צעד אקטיביסטי כלשהו להעלאת המודעות לחרדה חברתית, נושא שלא מדובר על אף שהוא רלוונטי מאוד. בשיחות עם הצוות החינוכי בבית הספר גילינו שתלמידים רבים דיברו על כך שהם חשים שהנושא של התמודדות עם חרדות ומצוקה רגשית לא מדובר באופן מספק במסגרת הלימודים. לכן, החלטנו לשתף פעולה עם העמותה ועם סגל ביה”ס, לבנות ולהפיק יום שיא שמטרתו לעסוק לעומק בנושא שהיה מתחת לפני השטח במשך זמן רב. היום כלל הרצאה של תומר אליאסיאן, מנהל ההדרכה בעמותה, ולאחר מכן סדנאות בקבוצות קטנות, אותן הפעילו והדריכו תלמידי השכבה שעברו הכנה מטעמנו ומטעם העמותה. הסדנאות כללו פעילויות הנעשות בקבוצות הנוער של העמותה ברחבי הארץ, ודיון על כך”.