שבוע האינטרנט הבטוח 2022: שומרי המסך ברשת אורט מובילים גלישה בטוחה כל השנה

את יום האינטרנט הבטוח (Safer Internet Day) מציינים בעולם בכל שנה בתחילת פברואר. יום זה מוקדש ליצירת מרחב אינטרנטי בטוח עבור כל המשתמשים, ובראשם הילדים. בישראל מוקדש שבוע שלם לנושא הגלישה הבטוחה זו השנה ה-16 ברציפות ומובילים אותו המטה הלאומי בשיתוף המשרד לביטחון הפנים (באמצעות הרשות למאבק באלימות, בסמים ובאלכוהול – ביטחון קהילתי), משטרת ישראל, משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד המשפטים ושותפים נוספים מהמגזר הציבורי, המגזר השלישי, המגזר הפרטי ומהמגזר האקדמי.

ישראל חוברת בשבוע זה ליותר מ-130 מדינות המציינות ב-11 בפברואר את יום האינטרנט הבטוח הבין-לאומי והשנה בסימן “מתחברים על בטוח”, תוך התמקדות במסר הנלחם בהפצת תמונות, כרזות, סטיקרים וסרטונים חושפניים/פוגעניים ברשת, שעלולים לפגוע או להביך.

מטרת יום האינטרנט הבטוח הבין-לאומי והשבוע הלאומי לגלישה בטוחה היא להעלות את המודעות בקרב ילדים ונוער, הורים ואנשי מקצוע בארץ ובעולם לשימוש נבון ואחראי ברשת האינטרנט ולהתנהלות ערכית, אחראית ומוגנת ברשת. בשבוע זה עוסקים גורמי המקצוע בתחום בקידום התנהלות בטוחה וערכית ברשת ובהעלאת המודעות למצבי הסיכון הטמונים ברשת, למניעת פגיעה ולהתמודדות עימה, לחשיבות של הגנת הפרטיות של האחר ולשמירה על צנעת הפרט.

ברשת אורט ישראל פועלת תכנית שומרי מסך החל משנת 2012 וכיום מתנדבים בה כ-1000 תלמידים מכ-40 בתי הספר של הרשת. הפעילות הינה פעילות שנתית בקרב קהילות שונות ולמגוון רחב של קהלי יעד והיא מתמקדת בחינוך מניעה והסברה.

ברשת אורט מציינים את שבוע האינטרנט הבטוח בשלל פעילויות: הפסקות פעילות בנושא גלישה בטוחה ברשת; סדנאות על חוקי הרשת, הכנת כרזות; מעגלי שיח בנושא זיוף ברשת; ופעילות “סליחה על השאלה” בנושא גלישה בטוחה ברשת.

מידי שנה, מוביל צוות אורטוב בשיתוף קבוצות המנהיגות של התכנית מרתונים ותחרויות לקידום קמפיינים ויוזמות חברתיות העוסקים בגלישה נבונה ובטוחה ברשת, פיתוח יוזמות חברתיות בנושא, ופעילות של תלמידי תיכון החונכים ומלמדים תלמידי בי”ס יסודי להתמודדות ומניעת בריונות ואלימות ברשת.

התוצרים מעוררי ההשראה זוכים להערכה רבה ולא פעם מוזמנים תלמידים הפעילים בתכנית להשתתף בועדות הכנסת השונות ולהציג את עשייתם המרשימה לקידום מוגנות וגלישה בטוחה ברשתות החברתיות.

כך לדוגמה הוזמנה תלמידת אורט פסגות בכרמיאל לועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת להשתתף בדיון על האמצעים הטכנולוגיים להגנה על ילדים ונוער ברשת ותלמיד אורט כרמים בכרמיאל, הוזמן להשתתף בדיון בנושא בריונות ברשת בקרב בני נוער וילדים, שהתקיים בועדת הכנסת לזכויות הילד. לפני מספר שבועות, הוזמנו חמש קבוצות מנהיגות מבתי ספר של רשת אורט: אורט פסגות כרמיאל, אורט דנציגר קרית שמונה, אורט פסגות – תיכון ישראלי דתי בית שאן, אורט אמירים בית שאן ואורט רבין גן יבנה, להציג את המיזמים שפיתחו במסגרת התכנית, העוסקים כולם במוגנות בקרב בני נוער וילדים בישראל, בכנסת בועדה לזכויות הילד ובועדה להתמודדות מערכת החינוך עם האלימות ברשתות החברתיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *