אחרי הכנס המקצועי המוצלח שנערך לאחרונה, התכנסו שוב מורים ממדינות שונות למפגש מקוון למורים בתכנית SALL. מטרת המפגש הפעם היתה להכיר טוב יותר את חברי הקהילה העולמית ולשמוע מהם אודות הפרויקטים שהם מבצעים עם תלמידיהם בבתי הספר. זהו אחד היתרונות הבולטים של השתתפות בתכנית בינלאומית – היכולת להיחשף לפרויקטים שנעשים במערכות חינוך ובאוכלוסיות במגוון מקומות ברחבי העולם, כמו גם האפשרות לחלוק חוויות וניסיון עם השותפים השונים.
לקהילת SALL המקומית שלנו בישראל היתה נציגות מכובדת בכנס, עם מורות מ-3 בתי ספר שהציגו את הפרויקטים שלהם (מתוך 7 בתי ספר שהציגו בסה”כ).
ראשונים מישראל הציגו תהל יצחקי-וייס ואסף צ’רטקוף מחט”ב אורט גרינברג בקרית טבעון. כל שכבת ח’ בבית הספר עוסקת השנה בפרויקטים מגוונים בתחום המזון: פתרונות לגידול מזון בחלל, גינה לימודית, הארכת חיי המדף של מוצרי מזון ותכנון פח אשפה רב-תכליתי. הפרויקט שהוצג בכנס עוסק בהצלת מזון – הצורך למנוע בזבוז מזון שעומד להיזרק על ידי איסופו וניצולו לשימוש. תהל ואסף תיארו כיצד בית הספר משתף פעולה עם זהבה נבט, תושבת המקום אשר עוסקת בנושא זה באופן עצמאי. ביחד איתה הם מקימים לתחייה את הקפיטריה בבית הספר, שבה יימכר מזון שנאסף ברחבי היישוב.
שנייה להציג היתה דליה גודמן מתיכון רעות לאמנויות בחיפה ומנהלת אשכול הפיס בעיר. פרויקט זה עוסק בפסולת הרבה הנוצרת כתוצאה משימוש רב בכלי אוכל חד-פעמיים. הוא בשני חלקים: חלק אחד מבוצע על ידי שלושה בתי ספר אשר משתפים פעולה ביצירת קמפיין חברתי בנושא (עירוני ה’, אל-כרמה וחוגים). החלק השני מבוצע על ידי 150 תלמידים מבית הספר רעות לאמנויות, אשר מכינים קמפיין משלהם, הכולל יצירה של אביזרי לבוש העשויים מאריזות מזון ממוחזרות. מטרת שני סוגי הקמפיינים היא להעלות את מודעות הציבור בעיר לנזק הרב הנגרם כתוצאה מהשימוש בכלי אוכל מפלסטיק.
הפרויקט האחרון שהוצג בכנס היה הפרויקט של חט”ב דפנה בקרית ביאליק, אותו הציגה חגית פלח, מנהלת אשכול הפיס בעיר. בית הספר נכנס לתכנית SALL כבר בשנת הלימודים הקודמת, כאשר התלמידים בחרו לטפל בבעיית שימוש היתר בכלי אוכל חד-פעמיים. לטובת הפרויקט נוצר קשר עם גורמי קהילה שונים מהעיר וסביבתה, וביחד הם החלו לפעול לצמצום השימוש בכלי אוכל חד-פעמיים בשטחים הציבוריים בעיר. במהלך הצגת הפרויקט חגית דיברה על האופן שבו היא מרחיבה השנה את היקף העבודה, כאשר כל בתי הספר היסודיים בעיר (8 בתי ספר) יצטרפו וישתפו פעולה עם חט”ב דפנה. תלמידי דפנה יצרו חדר בריחה בנושא הכלים החד-פעמיים, והם יפעילו באמצעותו את תלמידי בתי הספר היסודיים. לאחר מכן כל בית ספר יעבוד על קמפיין חברתי לצמצום השימוש בכלים כאלה. בכך יהפוך הפרויקט שהחל עם קבוצה מצומצמת של תלמידים ל-Living Lab עירוני ברוח תכנית SALL.
מלבד המורים מישראל, הציגו במהלך הכנס מורים מצרפת, קנדה, סרביה והולנד. בדיון שהתקיים בחלקו האחרון של הכנס עלה הצורך לנצל את הפגישה רבת המשתתפים ליצירת שיתופי פעולה עתידיים בין מורים ותלמידים ממדינות שונות, כחלק מהפרויקטים השונים.