בית משפט קהילתי באורט ערבי רמלה – לומדים לפתור סכסוכים בדרכי שלום

בתי המשפט הקהילתיים בישראל הוקמו כמודל חלופי לניהול הליכים פליליים במטרה להעניק טיפול ושיקום לעבריינים לקראת שילובם מחדש בחברה כניסיון לצמצם את תופעת חזרתם לפשיעה. ברחבי העולם פועלים מזה כשלושים שנה מודלים שונים של בתי משפט קהילתיים, המכונים גם “בתי משפט פותרי בעיות”. בישראל הם החלו לפעול לראשונה במתכונת של פיילוט בשנת 2014 ובשנה שעברה החל קידום מיסודם. מעבר להיבטים האישיים, המתמקדים בבניית תוכנית שיקום אישית, קיימים גם היבטים חברתיים רחבים הנוגעים לחיסכון במשאבים ציבוריים, וחיזוק תחושת הביטחון האישית והלכידות החברתית.

במדינת ישראל פועלים כיום שישה בתי משפט קהילתיים ביניהם זה שבעיר רמלה. במקיף ערבי אורט רמלה الثانوية العربية الشاملة اورط الرملة אימצו חלק מהתפיסה והקימו בית משפט קהילתי בביה”ס שנקרא על שמו של אנאס אלווחוואח, בוגר מצטיין של ביה”ס, פעיל חברתי שהתנדב כשופט בבית המשפט הקהילתי לנוער ונרצח במסגרת סכסוך דמים בין משפחות.

ביה”מ מטפל בסוגיות הקשורות בשיגרת בית הספר ונוגעות לאקלים הבית ספרי. כיתת המנהיגות השתלבה בתהליך הכשרה ולמידה מול שופטת מהתחום הפלילי בכדי לבחון באופן מעמיק סוגיות שונות. התלמידים בוחנים כל סוגיה ומוצאים פתרונות ודרכי פעולה, כשהמטרה העיקרית היא לפתור סכסוכים בדרך של שיח מכבד, הידברות ושמירה על ערבות הדדית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *