סודקות את תקרת הזכוכית באורט מאיר קרית גת

סודקות את תקרת הזכוכית היא תכנית העצמה מגדרית של תלמידות בתחום לימודי המדעים, הטכנולוגיה והמתמטיקה, המעודדת מצוינות חינוכית בבעיקר בפריפריה. מטרת התכנית להגדיל את מספר התלמידות הלומדות לימודי מדעים וטכנולוגיה (STEM), להמשך לימודים במוסדות השכלה גבוהה, בניית קריירה והגשמה עצמית ומקצועית. במהלך לימודיהן בחט”ב ובתיכון התלמידות נחשפות לעולם האקדמי וחברות היי-טק, פוגשות מנטוריות המשמשות מודלים להשראה, משתתפות בסדנאות מגדר וההעצמה, ומקבלות תמיכה לחיזוק ההישגים הלימודיים, בדגש על מתמטיקה. בוגרות התכנית מסיימות את לימודי התיכון עם תעודת בגרות איכותית, בתחושת מסוגלות ומוטיבציה גבוהה לפיתוח קריירה בתחום ה-STEM. רבות מן הבוגרות משרתות בצבא או בשרות לאומי בתפקידים משמעותיים, ובוחרות בלימודי המשך אקדמיים.

כבר 8 שנים שהתכנית פועלת באורט מאיר בקרית גת. תהליך איתור התלמידות מתחיל בסוף כיתה ז’, אז נבדקת מידת התאמת התלמידות לתכנית באמצעות ריאיון אישי, בדיקת ההישגים הלימודיים והמלצות הצוות החינוכי. התלמידות משתלבות בתכנית החל מכיתה ח’ ועד לסיום לימודיהן. יעל עזרא, היא רכזת התכנית בתיכון מזה שלוש שנים, בנוסף להיותה רכזת פדגוגית, רכזת ערבית ומגישה לבגרות בלשון עברית ובערבית.  סיפורה האישי של יעל  הוא סיפור העצמה נשית מעורר השראה, שזכה לאחרונה לחשיפה בדף הפייסבוק של התכנית.

הקורונה השפיעה על פעילות סודקות בכל רחבי הארץ, גם במקיף מאיר בקרית גת, בה בתכנית משתתפות 120 נערות. היעדים והיקפי הפעילות לא השתנו, אך אופיים השתנה. הסדנאות פעלו מרחוק, כמו גם כנסים ומפגשים, חידון מתמטיקה ובניית אתרים, ואפילו התקיים מפגש מרתק עם נטע ברזילי. במהלך התכנית בחרו התלמידות דמויות נשיות מעוררות השראה שתעמודנה במרכזם של אתרי האינטרנט, הכרת הסיפורים שלהן, עריכת מחקר אודות פריצות הדרך שעשו והובילו בתחומי המדע, האמנות, היזמות ועוד. התכנית פועלת בשני מישורים מקבילים: לימודי ורגשי. במישור הלימודי התגבורים הלימודיים ממוקדים בחיזוק ההישגים במתמטיקה – מלגאיות שהיו בעבר בתכנית מתגברות את התלמידות בהתאם לנושאים הנלמדים בכיתה ובתיאום עם רכזת המקצוע ונערך מעקב מתמיד אחר הישגיהן. במישור הרגשי־חווייתי – מתקיימות סדנאות העצמה, ביקורים בחברות היי טק שבהם הנערות פוגשות נשים מעוררות השראה. בין היתר מתקיימות סדנאות בנושאי זוגיות בריאה, הכנה לשירות צבאי, פעילויות ליום הבין־לאומי למאבק באלימות נגד נשים ועוד.

יעל משתפת: “בסודקות אנו לא רק חושפות את התלמידות למנעד האפשרויות הטמון בעתיד, אלא גם מזמנות התנסות אישית וקבוצתית, שמקדמת את תחושת המסוגלות וחיזוק הביטחון שלהן בעצמן כתלמידות וכנשים בעתיד, ובעיקר מעודדות את הנערות להמשיך ולהשקיע בלימודים מתוך הכרה בחשיבותם ולהעז ולחלום שהכול אפשרי אם רק תרצינה…חשוב לי שהתלמידות תזהינה את הפוטנציאל שטמון בקשיים ותהפוכנה אותו לנקודת קפיצה ולכוח מניע. במקום לוותר צריך לנסות ולהילחם על מה שרוצים, על החלום, על היעד ולהגיע למצוינות, והדבר נכון הן בבית הספר והן בחיים האישיים…לסודקות יש קוד גנטי שמוטמע במערכת ההפעלה שלה. בתכנית הזאת מפעמת רוח. יש בה מקצועיות גבוהה בדרגים השונים, שיתוף פעולה מוצלח בין גורמים רבים, פיתוח של ידע, חשיבה פורצת דרך, ערכיות וגם גמישות, ולצד כל אלה יש גאוות יחידה.”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *