אתגר האיסוף והתרומה – תלמידי SALL בחיפה מובילים קמפיין לאומי לצמצום פסולת

תלמידים בחיפה פועלים השנה במסגרת תכנית SALL הבינלאומית אותה מוביל בארץ,  צוות המרכז למחקר ופיתוח של אורט ישראל, להתמודדות עם זבל של כלים חד פעמיים ובכללם גם בקבוקים חד פעמיים במרחב הציבורי.

נושא זה קיבל לאחרונה כותרות בתקשורת כאשר הממשלה החליטה להטיל מס מיוחד אשר מעלה את מחיר הכלים החד פעמיים, וזאת במטרה לעצור את השימוש ההולך וגובר בהם.

ביוזמה של דליה גודמן, מנהלת אשכול הפיס בחיפה, חברו בחודשים האחרונים תלמידים משלושה בתי ספר בעיר: עירוני ה’, אל-כרמה וחוגים. התלמידים עבדו יחדיו על קמפיין חברתי שנועד להביא לצמצום הזבל הנגרם מבקבוקים חד פעמיים וכמויות האשפה הרבות כתוצאה ממנו.

התלמידים מקיימים מפגשים שבועיים באשכול במסגרת פרויקט עירוני “קירות בית הספר אינם גבולותיו” אותו מובילות מירה יובל, מפקחת בתי הספר על יסודיים  וענת שייר, מנהלת היחידה להעצמה חינוכית, עיריית חיפה.  התלמידים תיעדו  את התהליך שעברו ביומן מסע  במטרה  ליצור שינוי בהקשר הזה.

דרך היכרות עם הסביבה הקרובה לביתם, הם התוודעו לחומרת הבעיה של השימוש בכלים חד-פעמיים ולהשפעה המזיקה שלהם על הסביבה. התלמידים הכירו בנוסף את תחום היזמות החברתית, דרך מפגש עם “איש הבדלים” ונינג’ה ישראל, ג’וליאן מלצר. ג’וליאן סיפר כיצד יוזמה פרטית שלו לאיסוף בדלי סיגריות הפכה ליוזמה כלכלית כלל-ארצית. המפגש איתו היווה השראה לתלמידים והראה להם כיצד כל אחד מהם יכול ליצור שינוי משמעותי עבור הקהילה. כדי להשלים את היכרות התלמידים עם נושא הקיימות והפסולת נערך סיור בפארק אריאל שרון.

במהלך מספר שבועות עבדו התלמידים על רעיונות לקמפיין החברתי שלהם בסיוע סטודנטים לאיכות הסביבה מהטכניון.

התלמידים ניסו רעיונות שונים על ידי פרסומים ברשתות החברתיות. התוצר הסופי שלהם הוא סרטון הרותם את כלל המועצות בבתי הספר בארץ, בעברית ובערבית – וזאת במטרה לצמצם את כמות הזבל במרחב הציבורי על ידי איסוף בקבוקים ומנגד לתרום את הכסף שהתקבל מהפיקדון לאוכלוסיות מוחלשות.

כל מועצת תלמידים בבתי הספר השונים בארץ מוזמנת להצטרף ולתעד את “אתגר האיסוף והתרומה”.
התיעוד  ישלח לכתובת מייל:goodalia@gmail.com
 והוא יפורסם בעמוד הטיקטוק / פייסבוק/ אינסטגרם של הפרויקט – “יחד נעשה שינוי”.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *