מפ”ה מציגה את מודל בית הספר של המחר בפני ההנהגות החינוכיות של רמת ישי וקרית טבעון

אורט ע”ש גרינברג בקרית טבעון, אחד מבתי הספר המובילים ברשת אורט, נבחר להיות ביה”ס התיכון הקולט לתלמידי רמת ישי המסיימים כיתה ט’, החל משנת הלימודים תש”פ. ראש מועצת רמת ישי, עפר בן אליעזר: “נושא החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות של מועצת רמת ישי וכפועל יוצא מזה המועצה רואה חשיבות רבה לנושא בית הספר התיכון הקולט לתלמידי רמת ישי המבוקשים בבתי הספר באזור. כמדי תקופה המועצה בוחנת את המשמעויות לגבי בית הספר הקולט המיטבי לתלמידי רמת ישי. מזה זמן שאנו נמצאים בקשר עם אורט טבעון לבדיקת המשמעויות של הפיכתו לתיכון קולט לתלמידי רמת ישי המסיימים את חטיבת הביניים. לשמחתי בתום הליך בדיקה ובחינה לו שותפים ממלא מקומי ויו”ר וועדת חינוך, עו”ד יונתן הירשפלד, הגורמים החינוכיים ברמת ישי ובקרית טבעון, הבשילו המגעים בין הצדדים לכדי סיכום על כך שאורט טבעון יהיה בית הספר הקולט. התרשמנו מהעשייה הרבה והצמיחה בה נמצא בית הספר ומהנכונות לקלוט בצורה מיטבית את תלמידי רמת ישי. אני מודה לחברי, ראש מועצת קרית טבעון, עידו גרינבלום ולמנהל בית הספר אִתי לוי, ולכל מי שהיה שותף להליך”.

לאחרונה הגיעו נציגי ההנהגות החינוכיות משני היישובים לביקור במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה ברשת אורט, בכדי לשמוע על מודל בית הספר של המחר של רשת אורט, המקדם חדשנות פדגוגית, יזמות ויצירתיות. בביה”ס לומדים כ-1060 תלמידים, ופועל בו מרכז ליצירה, יזמות וקיימות הנמצא בבניין האמנויות שבחטיבה העליונה.  ביה”ס בליווי המכון לחדשנות בחינוך במנהל לחינוך ולהכשרה ברשת מוביל פרויקטים רב תחומיים כמו החממה, האקתונים, iSTEAM, סדנת MAKER דיגיטלית – מייקר קיט תכנית iSTEAM וכן שיתופי פעולה של ביה”ס בארץ ובחו”ל, כחלק ממאמץ של הנהלת ביה”ס, המנהל לחינוך ותפעול והמנהל למו”פ ולהכשרה לקדם את תכנית iSTEAM ואת תרבות המייקרס, המוטמעת בימים אלה ב-24 בתי ספר של רשת אורט.

הנציגים נחשפו לתכניות החדשניות של המנהל למחקר ופיתוח והכשרה של רשת אורט ישראל וחלקו הראשון של המפגש הוקדש לנושאי החדשנות, היצירתיות והיזמות פדגוגית. הוצג בפניהם המודל ההוליסטי שפותח ברשת אורט וכן דוגמאות להטמעת גישת הפסיכולוגיה החיובית בבתי הספר באמצעות הכשרות שנעשות למורים. ד”ר משה טלסניק הציג את התכניות שפותחו במרכז למחקר ופיתוח ברשת העוסקות במיומנויות המאה ה-21 ובהן: לכל תשובה יש שאלה, אורט בריא ומושג פיננסי ירוק.

חלקו  השני של המפגש, הוקדש להצגת גישת ה-Startup Education של רשת אורט ישראל. נילי מוזס-בלוך, מפתחת תכנים ומנהלת פרויקטים במו”פ של אורט הציגה את הפלטפורמה הווירטואלית שפותחה במרכז למו”פ – קמפוס אורט-אביב. כמו כן, הוצגה ההשתלמות הייחודית שפותחה כמענה לסגרי הקורונה ונותרה רלוונטית – פדגוגיה היברידית מצמיחה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *