מנכ”ל אורט, צבי פלג וחברי מטה הרשת הגיעו לביקור בשני בתי ספר של רשת אורט בעיר כפר סבא: מדרשיית אורט נועם ואורט טכנולוגי ע”ש יצחק שמיר. את פני המבקרים קידם ציור משותף שהכינו התלמידים בו הוזמן צוות ההנהלה להוסיף, כל אחד בתורו, את חלקו בציור. הביקור נפתח בסיור במגמות ביה”ס אורט טכנולוגי ע”ש יצחק שמיר כפר סבא.
מנהלת ביה”ס, ענת ישעיהו, הציגה את נתוני ביה”ס וחזונו החינוכי. בביה”ס לומדים 132 תלמידים במגוון מגמות במסלולים טכנולוגיים שונים ובשנת תשפ”ב הציג ביה”ס עליה של 373% בהסמכות הטכנולוגיות. לצד נתון מרשים זה תלמידי ביה”ס מציגים רמת מעורבות גבוהה בפעילות חברתית ובתרומה לקהילה. “אני מאמינה כי חינוך טוב משמעו פיתוח סביבה אנושית וחמה, סביבה אשר תתמוך ותאפשר צמיחה אישית מתוך עניין ואתגר, ומעל לכל תהיה סביבה הוגנת ומוגנת בעבור כל אחד מבאי בית הספר. אחד היעדים החשובים של בית הספר הינו טיפוח אקלים מיטבי, סביבה לימודית שבה לצד אהבה, כבוד, אנושיות ועידוד קיימים גם סדר, ארגון והצבת גבולות. הצוות החינוכי מאמין ביכולתו של כל תלמיד, בהעצמת חוזקותיו בעזרת ליווי קרוב וראייה ממוקדת של הצרכים האישיים של כל אחד מהתלמידים. צוות המורים וההנהלה מקיים שיח מתמיד על השאיפות, הרגשות, המטרות האישיות של כל אחד מהתלמידים, ועל כך שכולנו חלק מקהילה שלמה, עם כל המשתמע מכך, לרבות חשיבותה של המעורבות החברתית והתרומה לחברה בה אנו חיים”.
בהמשך נפגש מנכ”ל הרשת עם הצוות החינוכי בספרית ביה”ס ואף ניהל שיח פתוח עם תלמידים.
בחלקו השני של הביקור בכפר סבא הגיע המנכ”ל לישיבה התיכונית מדרשית אורט נועם. יחודה של המדרשיה הוא בשילוב בין לימודי הקודש לבין לימודי החול במטרה להכשיר את הנוער לחיי המעשה בחברה ובמדינה. רשת אורט הכניסה למדרשיה תוכניות ופרויקטים חברתיים כגון פרויקט שומרי מסך שבו תלמידי התיכון מעבירים סדנאות ופעילויות בנושא מניעת בריונות ברשת. במדרשיית אורט נועם לומדים בשנת תשפ”ב 376 תלמידים במגוון מגמות. בשנים האחרונות נוספו מגמות מדעי הבריאות ומערכות רפואיות וכן מגמת הנדסת תוכנה שכל אחת מהן בהיקף 10 יחידות לימוד. המדרשיה משתפת פעולה עם בית חולים מאיר בכפר סבא הסמוך לביה”ס, בפעילות מגמת מערכות רפואיות ומדעי הבריאות. הישגי תלמידיה מתאפיינים באחוז הזכאים לבגרות מן הגבוהים בישראל.
מנהל ביה”ס, אליקים שיוביץ, הציג את התמונה החינוכית בביה”ס ודיבר על תובנות חינוכיות שנלמדו בעקבות הקורונה כמו: שגרה כעוגן החשוב ביותר לצמצום פערים; הקמת קבוצות העצמה רגשיות – קבוצה בכל שכבה בחט”ב; הקמת קבוצות העצמה חברתית – שכבת ט’; סדנאות בנושא אובדנות ומצבי לחץ לכל כיתה בביה”ס ע”י עובדת סוציאלית ותכנית המתייחסת ללקויות ללמידה.
מנכ”ל הרשת וחברי מטה הרשת הוזמנו לסייר בבית המדרש ולהתרשם מלימוד בחברותא. בית המדרש ולימוד הגמרא, ההלכה והאמונה הוא הלב הפועם של הישיבה ובמסגרתו פועלות כיתת מצוינות – בהובלת ראש הכולל המורכבת מתלמידים משכבות הגיל השונות המבקשים להעמיק בלימוד סוגיות שונות בש”ס בעיון רב יותר ומסגרת סיוע ותגבור בה אברכי הכולל מסייעים בלימוד אישי ובקבוצות קטנות לתלמידים אשר מבקשים להשלים את החומר הנלמד.
המנכ”ל ביקר במעבדת הנדסת תוכנה בה בנו תלמידי המגמה חדר בריחה ליום הוקרה לפצועי צה”ל, שמשלב את מלחמות ישראל ופצוע באחת המלחמות שהגיע לשוחח עם התלמידים. בביה”ס שתי מעבדות חדישות כחלק מתפיסה חינוכית אותה מובילה המדרשה בתחום זה וסוגרת מעגל כמדרשיה הראשונה בארץ, שהקימה מעבדת מחשבים בשנות השבעים למאה הקודמת. בהמשך נפגש המנכ”ל עם צוותי החינוך ועם תלמידים, מהם שמע על חווית הלמידה בביה”ס.