מתוך כ-200 קבוצות שהשתתפו באולימפיאדת רמון לחלל לחטיבות הביניים, בלטו השנה נבחרות התלמידים מחטיבות הביניים ברשת אורט ישראל. רק 11 מתוכן העפילו לשלב הגמר ובינהן שלוש קבוצות מאורט: נבחרת אורט תעופה וחלל מעלה אדומים, נבחרת אורט עירוני ד’ במודיעין ונבחרת אורט יהודה עפולה. לאחר קרב מותח זכתה הקבוצה מאורט עירוני ד’ במודיעין במקום השלישי המכובד וזו מאורט תעופה וחלל מעלה אדומים, בתואר חביב הקהל.
התחרות הארצית לזכרו של אילן רמון מהווה הזדמנות לתלמידי חטיבות הביניים להתמודד עם אתגרים מסקרנים מתחום החלל. מטרת התחרות היא לטפח מצוינות מדעית- טכנולוגית. בתי ספר המשתתפים בתחרות מעניקים לתלמידיהם הזדמנות למידה לא שגרתית, בה עליהם להתמודד עם בעיה מתחום חקר החלל והיקום ולמצוא פיתרון יצירתי, מנומק ומבוסס, תוך פיתוח חשיבה איכותית וכמותית. במהלך גיבוש הפתרון של הבעיה הקבוצות מתייעצות עם מומחים, מאתרות חומרים רלוונטיים באינטרנט ועוד. אולימפיאדת רמון היא גם הזדמנות למורים לקבל כלים הנדרשים לדרכי הוראה מגוונות, מסקרנות ומעוררות מוטיבציה. התחרות פועלת תחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, בשיתוף הפיקוח על הוראת מדע וטכנולוגיה באגף מדעים א’ במזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, בשיתוף ובביצוע של המרכז הישראלי למצוינות בחינוך ובחסות קרן המלגות הממשלתית הפועלת במשרד המדע להנצחת מורשתו של טייס החלל אילן רמון.
התחרות מתקיימת לאורך שנת הלימודים במספר שלבים, בהם התבקשו התלמידים לתכנן משימה לוויינית לניטור אירוע סביבתי, חברתי, או צבאי שתתבסס על דגם וירטואלי של לוויין. לאורך התהליך התמודדו התלמידים עם אתגרים רבים, פתרו חידות ומשימות, השתתפו בחידון מקוון, תכננו ובצעו פעילות קהילתית וכן בנו דגם.
על תהליך העבודה שיתף ניר דוברובסקי: “לאורך שנת הלימודים שכללו חידונים מקוונים, משימות כמו מעקב ואיסוף נתונים של לווינים, העמקה על הלווין הישראלי צרפתי ונוס, תוך כדי העשרה ולמידה של התחום, הפקת סרטון משימה של לווין, מידול תלת ממדי של משימת לווין, וכן העמיקה וחקרה בנושא אותו בחרה לשלבי חצי הגמר והגמר, והוא תופעת המדבור, ולווינים ייעודיים ככלי למעקב, ניטור וסיוע במיגור של תופעת המדבור העולמית המתרחשת ביתר שאת באזורי ספר המדבר. הנבחרת תכננה לווין ייעודי לנושא, תוך כדי העמקת הידע שלה בסיוע חברת Mana Irrigation והציגה באמצעות מידול תלת מימדי פתרון בדמות חישה מרחוק באמצעים מולטי ספקטרליים מתקדמים, מדדים מיוחדים למעקב מתמשך אחר החרפת המדבור ופתרונות השקייה חכמים עם פן אגרונומי לחקלאים באזורים הסובלים ממדבור. מה שבטוח, הייתה חוויה מדהימה, ומעשירה!”

נבחרת אורט תעופה וחלל מעלה אדומים, הציגה את הדגם Apsu לניטור זיהומים במאגרי מים מתוקים עם ארגון המים של האו”ם, וזכתה על כך בתואר חביב הקהל.
הנבחרת מחט”ב אורט יהודה דתי בעפולה, זכתה אף היא לעלות לגמר התחרות היקרתית, שם הציגה את הדגם דניא״ל לאיתור וניטור איי חום עירוניים.